Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeytinburnunda ilginç bir sabah...
sene 1999 temmuz ayı o zamanlar 16 yaşındayım 2 senelik balıkçıyım amcamlardan filan bi şeyler kapmaya çalışıyom hafta sonu göle gidiyoz keklik avlamaya filan neyse olaya geliyim
sabah 6 civarı eşofmanları giydim çıktım sahile balık filan yok aklımda koşmaya gitmişim 15 dakika filan koştum baktım suyun üstünde tahta gibi bi şeyler var taş attım inanamadım kolum kadar balıklar suyun üstünde yatıyo hareketsiz çok hantallar neyse 1 saat filan koştum eve döner dönmez hemen kumkapının yolunu tuttum bilen bilir restaurantların arasında kumkapıda bi olta malzemeleri satan yer var oraya girdim anlattım ne yapabilirim dedim çarpmayı tavsiye etti kocaman bi çarpma aldım ortasına 25 lik yaprak kurşun sardım 80 lik misina 50 metre filan o zaman 25 mark vermiştim bana çok para tabi darbe olmuştu Big Grin balık aşkı işte eve gittim ertesi güne hazırlık yaptım
sabah saat 6 da çıktım sahile aynı dünkü gibi hareketsiz yatıyo ama ben vuramıyom yarım saat sonra ilk siftahı yaptım ama çekene kadar parmagım kesildi 3.5 kiloymuş balık sarışın bi kefal Big Grin daha sonra ögrendim bu rus kefaliymiş çiflikten filan kaçmış
agustosun sonuna kadar o sene en az 70 tane filan vurdum bi yandan balık yakalayıp zevk yapıyoz bi yandanda para kazanıyoduk şimdi hiç göremiyom o balıkları o sene yakaladıklarım en büyügü 5.800 gram dı güzel bi anı olarak aklımda kaldı hala o çarpmada evde daha sonraki senelerde çok vurdum ama o sene kadar bereketli olmadı...
Bul
Sizin için oldukca heyecanlı ve zevkli bir av geçirdiğiniz görülüyor. Fakat ben Çarpma ile av şeklini pek etik ve doğru bulmadığımı belirtmek isterim. 1 -2 defa denemiştim bende bu yöntemi çok eskilerde, yaralanıpta çekemediğimiz birçok balık oluyor bu şekilde, yavru balıklarda nasibini alabilir bu çarpmadan. O yüzden bu yönteme karşı olduğumu bilmenizi isterim.
Küçük Denizde Büyük Balık mı olmak ?
Büyük Denizde Küçük Balık mı olmak ?
Bul
Desene sen rusların çiftlikten firar eden balıkları tuttum.. şimdi dört gözle yine firarlarını bekle belki gelirler....Siyirdim
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
ahmet ruslar gelmezler artıkta.israiller gelir onların peşine düşmek lazım.Happy
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
güzel anı olmuş iyiki yok artık o balıklar sende çarpmayı kullanmıyosun bu benm kendi görüşüm.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
o yaşlarda o balığı alabilmen heyecan vermiştir tabiiki tecrübe olmuş.
bu çarpma olayını bende pek etik bulmuyorum neden bilmiyorum garip geliyor bana.ama yinede kendimi o yaştaki yani 16 yaşımdaki gibi düşündüm bende senin yerinde olsam aynı şeyi yapardım.
bu arada balık satmak amatör balıkçı sirkülere göre yasaktır bundan sonra buna dikkat lütfen.
teşekkürler paylaşım için.
Bul
Ayhan paylaşım için teşekkürler ama Nihat abinin değindiği konu bizlerin en çok dikkat ettiği konulardan biridir. Bizler birer amatör ve örnek avcılarız. Gerek doğaya gerekse diğer etkenlere daima hassasız. Seninde aynı anlayış içinde olacağından şüphemiz yok. Bereketli ve sirkülere uygun iyi avlar dilerim
Bul
güzel bi balık avı olmuş ve güzel bi anı olarak kalmış ahhh ahhh şu rus çiftliklerinde çinekop lüfer firarı olmazmı yaa bana haberrr vein haaaaaaaaaaaaaaaa Smile)
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Bul
ben levrek firarı bekliyorum direk tüm denizlerimize. Gulumse o rus kefali zamanını çok iyi hatırlıyorum bizim orada vakıf müdürü vardır abduş deriz adam her sabah ağdan 20-25 tane çıkartırdı gidip seyrederdim bende.
Bul
10 sene öncesi olan balık hiç bir yerde yok... ama hatıra işte insan unutamıoİRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ilginç birgün ozoca51 15 4,577 08-05-2006, 09:02
Son Yorum: Kamil ILIPINAR

Hızlı Menü: