bu sabah tekneyle denize çıkmak için niyetlenmiştik ama derenin temiz olduğunu görünce Hasan' la (geveze) kefal yakalıyalım dedik. şansımıza 3 tane yakaladık. yeni yeni başlıyor artık kefaller göle gelmeye.
barış one yaw karınları zıpkınla vurulmuş gibi kanlı. yer ve yem de veriniz belki uğrarız sakıncası yoksa bide nasıl avlandınız onu yazarmısın ,yemlemi yoksa çarpmaylamı?
Erden abi yer olarak İST/ küçükçekmece gölle denizi birleştiren derede yakalandılar. balıklar zıpkınla yakalanmadıda zıpkın gibi bir olta çaşitiyle çarpma diye tabir ettiğimiz bir oltayla yakalandı.resimde görünüyor Hasanın sol elinde duruyor kaşıklarda kullanılan üçlü iğnenin baya büyük bir çeşiti. balık yeme gelmiyor sen oltanı balığı kaçırmayacak şekilde atıp ürkütmeyecek şekilde yanaştırıp asılarak yakalanıyor. herzaman bekleriz
Nihat abi dediğin gibi çarpma ile avcılık sirkülerde yasaklanmış bir av yöntemi değil. ama çarpmayla yakaladığın balığın kaçması durumunda yaralı olarak yaşamaz deniliyor ama bunuda yanlış bildiklerini söyliyebilirim. kefal balığı güçlü balıktır, kolay kolay ölmez. sadecemayıs ve haziran ayının ortalarına kadar havyarlı olduğu için dişi havyar taşıyanları avlanmaz. bizim burdada balığı suda görerek yakaladığımız için havyarlı ve havyarsız balığı ayırt edebiliyorsun.
barış bilgiler için teşekkürler çarpma yasak değil bunu biliyorum hasan kardeşede selam olsun bu arada sadece sizden ricamız tüm balıkçı dostlarımızdan senin avın aracılığı ile lütfen yaptığınız avın nasıl ve ne ile avlandığını yazmanız ,kimseyide zorlamıyoz nerde tuttun ne yaptın diyede ama sirküler dahilinde yapılan avlar makbulumuzdur ,yani ben senin avlağına gelipte av yapma şansım yok zaten belki kısmet olurda tanışır sak belki barış kafanı şişirdim belki ama özür yazmam lazımdı saygıyla karşılıyacağına eminim kardeşim
daha bereketli avlara kısmetse
Aleykümselam Erden abi. herzaman bekleriz abi sizin gibi deniz balık tutkunlarını. özür ne demek abi aslında benimde anlatmam lazımdı ama ben çarpma metodunu biliyorsunuz diye düşünmüştüm. oyüzden detaya girmedim. ben teşekkür ederim
detayı ben bilirim bende yaptım ama burası paylaşım sitesi lütfen yapılan avcılık
hakkında herkes biraz paylaşımcı olursa dahada güzel olur benim kanaatim