Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nihayet sirtide balik basladi
Albatros-gr yazdı:slm Baris..
oncelikle fotodaki sinagrit palazi,uzaktan yakindan ispari boyu ile alakali degil...hatta iskarmoz boyuna yakin...
buradaki sinagrit palazi ni tenkit etmekistiyorsan...haksiz yere bir tespit oldugu icin ,seni tekrar fotolara iyi bakmana davet ediyorum..
benim sirti raporlarimda ki sinagrit pazlazlarida bu boydaydi...
sanada rastgele.

içiniz rahatsa 30cm lik yavru sinariti alırken rasgele size..
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
sitemizin kıdemlileridir gerçi karışmak olmaz siteyi canlı tutacaklara ihtiyacımız var herkese iyi akşamlar....
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
tomy77 yazdı:içiniz rahatsa 30cm lik yavru sinariti alırken rasgele size..

tomy77 yazdı:sitemizin kıdemlileridir gerçi karışmak olmaz siteyi canlı tutacaklara ihtiyacımız var herkese iyi akşamlar....

30 cmlik bu gune kac tane sinagrit tutup biraktigini oncelikle merak ediyorum....
ben 8 yasinda deniz ile tanistim..40 yildir denizlerdeyim....
bir karis sudan tut..beynelminel sularda ,acik denizde yillarca balikcilik yaptim..
bana ders vermeye kalkma...
sitemizin kidemlileri diye bir sey yok..burada her kez esit ve arkadas..siteyi ayakta tutacak deyipte ne demek istiyorsun yani...bana iyilik mi yapiyorsunHadiordan
paragat olayina gelince..yasadigim ulkenin kanunlarina uyarak,bu av hakkimi kanunlarin musade ettigi sekilde kullaniyorum...ve raporlarimi yaziyorum..seven okur..sevmeyen es gecer..
ha bazi kisilerin hoslanmadigi icin bu balikcilik seklini yapmiyacak degilim herhlade...
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
tomy77 yazdı:sitemizin kıdemlileridir gerçi karışmak olmaz siteyi canlı tutacaklara ihtiyacımız var herkese iyi akşamlar....

osman derdin ne anlamıyorum son zamanlarda her mesajında sıkıntıların var gibi yazıyorsunbi sıkıntı varsa özelden yaz bana görüşelim.
bu siteyi ayakta tutacağız diye davransak ne kıdemliler burada olurdu ama değiller sende biliyorsun.bizim kıdemle rütbeyle işimiz yok ben herzaman diyorum doğru olsun 3 kişi olsun ama doğru olsun derim.
lütfen sıkıntın varsa özelden mesajlaşalım.
Bul
tomy77 yazdı:abi ben zaten sirkülerin nekadar olduğunu bilmek istedim bence 30 cmlik bi palazı alınmamalıdır geldiki paragete ne kadar amatördür hani tasvir etmiyorduk sitemizde yayınlanmasını böyle şeylerin...
Sence alınmamalıdır ama sana göre öyle.Bizler yayınlanmış resmi sirkülere (tebliğ) uyduğumuz sürece sorun yok.Sirküler sütten çokmış ak kaşık mı dersen değil tabiki ama her şeyin bir kuralı var.Yeterli kamu oyu oluşturursun ilgili makamları uyarırsın uygun maddeler çıksın diye.Nefesini oralarda tüketirsin.Bir konu aç dilekçe yaz uygun makamlara 30 santimlik sinarit avlanmasın diye biz de imzamızı basalım.Ya harekete geçeceksin yada oturduğun yerden haksız eleştiride bulunmayacaksın.
Burada olur olmaz eleştiri yapmana müsaade edemeyiz.
Üstelik yukarıda da belirttim,arkadaşlar Yunanistan kanunlarına uygun av yapıyor,Türk sularında avlanmıyorlar.Orada paragat serbest ve avları burada o yüzden paylaşılıyor.Türkiyeden bir paragat raporu gördün mü sitemizde ? Kendi ülkesindeki kanunlara saygılı herkeze saygı duyarız.Zamanında Avustralya'dan da av raporları gördük.Onların bazıları da belki bize uygun değildi ama paylaştık..

Hem arada bir yoklama çeker gibi buraya uğrayacaksın hem de keyfine göre eleştiride bulunacaksın.
Bir süredir izliyorum bizlere olan tutumun değişti Osman.
Bir alıp veremediğin varsa açıkça belirt,böyle iğneli cümlelerle keyiflere limon sıkacaksan hiç uğrama.Moderatörlük yaptığın diğer forumlarda istediğin gibi es,gürle..
Bul
nihat abi mehmet abi kimseyle değil derdim sadece büyük bi fark görüyorum geçenlerde 14 yaşında bi arkadaşım 2 kişi sirküyü yarım kilo istavrit ile aştılar diye ne bi öğüt ne bi bu iş böyle olmamalıdır arkadaşım kuralı budur ama bidaha bunu kuralına uygun zevkini al bırak diye önerilerde bulunucağımız bi konuyken bi baktım yarım kilo sirkü aşmış konu kilitlendi ibaresini gördüm konu kilitli hiç bişey yazamadım ve affalaldım sora bugün bi baktım yavru bi sinarit tutulmuş sirküler umrumda değil ne yunanistan kuralları ne bizim kuralarımız herkesten tebrik kıyamet gibi ,birisi çıkıp şu balık ufak değilmi salınsa iyi olmazmı diye bi öneride bulunmazken çıkıp sirküleri sormak bu balığın 15 kiloya çıkacağını bilirken 500 gram gelen bi balığı görünce içinin kötü olduğunu kelimelere dökmeyi iğnelemek veya laf sokmak olarak algılıyosanız gerçekten benim böyle bişey yapıcağımı düşünüyosanız silebilirsiniz üyeliği mi hiç önemli değil hayırlı akşamlar...
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
tomy77 yazdı:nihat abi mehmet abi kimseyle değil derdim sadece büyük bi fark görüyorum geçenlerde 14 yaşında bi arkadaşım 2 kişi sirküyü yarım kilo istavrit ile aştılar diye ne bi öğüt ne bi bu iş böyle olmamalıdır arkadaşım kuralı budur ama bidaha bunu kuralına uygun zevkini al bırak diye önerilerde bulunucağımız bi konuyken bi baktım yarım kilo sirkü aşmış konu kilitlendi ibaresini gördüm konu kilitli hiç bişey yazamadım ve affalaldım sora bugün bi baktım yavru bi sinarit tutulmuş sirküler umrumda değil ne yunanistan kuralları ne bizim kuralarımız herkesten tebrik kıyamet gibi ,birisi çıkıp şu balık ufak değilmi salınsa iyi olmazmı diye bi öneride bulunmazken çıkıp sirküleri sormak bu balığın 15 kiloya çıkacağını bilirken 500 gram gelen bi balığı görünce içinin kötü olduğunu kelimelere dökmeyi iğnelemek veya laf sokmak olarak algılıyosanız gerçekten benim böyle bişey yapıcağımı düşünüyosanız silebilirsiniz üyeliği mi hiç önemli değil hayırlı akşamlar...
güzelim herşeyin bir yolu yordamı var sen site polisiyle yani bir yönetici arkadaşımızla bu konuyu konuşmuşsun ama tarzın yanlış ben tek tek yazılanları şimdi yazmayayım buraya ama sana yakışmayacak şekilde büyüklerinle bence saygısız biçimde yazışıyorsun.yunan sirküleri nedir biz bilemeyiz ama kurallara aykırı bir rapor varsa heralde içlerinden biri bunun için uyarır,avrupada bu işler bizden çok daha iyi yönetiliyor ve herkesde buna dikkat ediyor.yasaklarıda bize göre çok esnek olabilir.balıkların boylarını resimlerden anlamak çok zor.
kurallara aykırı raporlar kural gereği kaldırılıyor buna göz yummak olmaz.
şunu çok iyi bilmeni istiyorum kim kurallara uymazsa konusuna müdahale edilir kendisi uyarılır,haa 14 yaşındki çocuk kural bilmiyor olabilir ki bizde konusunu açtık.sıkıntı senin anlam veremediğim asabi tavrında.biraz daha sakin ol lütfen.
birde lütfen kim buradan neden gittiyse sana nasıl anlattıysa tekl taraflı düşünüp bizlere cephe alma kim neden gittiyse mutlaka mantıklı bir açıklaması var buna emin ol ve sor ben cevabını mantıklı bir şekilde vereyim.
sitenin renge ihtiyacı olsa renkli kişilikler siteye rapor yazan seriye bağlayan hergün burada yazıp duran insanlar burada olurdu kural hatası nedeniyle uzaklaştırılmış olmazlardı.bir sıkıntı oldugu zaman bana özelden sor ben anlatayım.biraz sakin yaww Gulumse
biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bul
tomy77 yazdı:nihat abi mehmet abi kimseyle değil derdim sadece büyük bi fark görüyorum geçenlerde 14 yaşında bi arkadaşım 2 kişi sirküyü yarım kilo istavrit ile aştılar diye ne bi öğüt ne bi bu iş böyle olmamalıdır arkadaşım kuralı budur ama bidaha bunu kuralına uygun zevkini al bırak diye önerilerde bulunucağımız bi konuyken bi baktım yarım kilo sirkü aşmış konu kilitlendi ibaresini gördüm konu kilitli hiç bişey yazamadım ve affalaldım sora bugün bi baktım yavru bi sinarit tutulmuş sirküler umrumda değil ne yunanistan kuralları ne bizim kuralarımız herkesten tebrik kıyamet gibi ,birisi çıkıp şu balık ufak değilmi salınsa iyi olmazmı diye bi öneride bulunmazken çıkıp sirküleri sormak bu balığın 15 kiloya çıkacağını bilirken 500 gram gelen bi balığı görünce içinin kötü olduğunu kelimelere dökmeyi iğnelemek veya laf sokmak olarak algılıyosanız gerçekten benim böyle bişey yapıcağımı düşünüyosanız silebilirsiniz üyeliği mi hiç önemli değil hayırlı akşamlar...

Baris bak asagida yunanistan kanunlarina gore baliklarin ,avlanma boy limit (cm olarak) cizelgesi var..
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
(CM)
ΚΟΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ Β∆ 26-1-54
(ΦΕΚ
25A/54)
Α∆ 10/95
(ΦΕΚ 1012 Β΄
11-12-95)
Ε.Κ.
ΑΡ 1626/94
ΛΟΙΠΕΣ
∆ΙΑΤΑΞΕΙΣ
45 ΡΟΦΟΕΙ∆Η EPINEPHELUS Spp. *
15 ΣΑΡΓΟΕΙ∆Η DIPLODUS Spp. *
12 ΛΥΘΡΙΝΟΕΙ∆Η PAGELLUS Spp. *
11 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΕΙ∆Η MULLUS Spp. *
12 ΣΑΦΡΙ∆ΙΑ TRACHURUS Spp. *
30 ΠΕΣΚΑΝ∆ΡΙΤΣΕΣ LOPHIUS Spp. *
16 ΚΕΦΑΛΟΙ MUGIL Spp. *
24 ΑΣΤΑΚΟΕΙ∆Η PALINURIDAE * <24cm
1. 45 ΒΛΑΧΟΣ POLYPRION AMERICANUS *
2. 9 ΓΑΥΡΟΣ ENGRAULIS ENGRASIOLUS * *
3. 20 ΓΛΩΣΣΑ SOLEA SOLEA (VULGARIS) * * Π.∆. 986/80
(ΑΛΕΞ/ΛΗWink
4. 10 ΓΟΠΑ BOOBS BOOBS * *
5. 15 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ DIPLODUS VULGARIS * *
6. 16 ΚΕΦΑΛΟΣ MUGIL CEPHALUS * *
7. 12 ΚΟΛΙΟΣ SCOMBER JAPONICUS * *
8. 11 ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ MULLUS BARBATUS * *
9. 23 ΛΑΥΡΑΚΙ DICENTRARCHUS LABRAX * *
10. 14 ΛΙΤΣΑ TRACHINOTUS OVATUS * *
11. 14 ΛΙΤΣΑ LICHIA AMIA * *
12. 14 ΛΙΤΣΑ CAMPOGRAMMA GLAYCOS * *
13. 12 ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΟΙΝΟ PAGELLUS ERYTHRINUS * *
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
ornek olarak sargos`a 15 cm veriyor..simdiii
bazilari istemiyor diye 18-20 cmlik sargosu ne yapalim uani..
orfos`a 45 cm vermis..bu balik cok buyuyor..her kez bilir..70 cm lik bir orfos tuttugunda...1 metrelik olsun diye suya mi atacagiz..bunu demek istiyorsun
anlamadim
Bul
LeVrEkCi yazdı:güzelim herşeyin bir yolu yordamı var sen site polisiyle yani bir yönetici arkadaşımızla bu konuyu konuşmuşsun ama tarzın yanlış ben tek tek yazılanları şimdi yazmayayım buraya ama sana yakışmayacak şekilde büyüklerinle bence saygısız biçimde yazışıyorsun.yunan sirküleri nedir biz bilemeyiz ama kurallara aykırı bir rapor varsa heralde içlerinden biri bunun için uyarır,avrupada bu işler bizden çok daha iyi yönetiliyor ve herkesde buna dikkat ediyor.yasaklarıda bize göre çok esnek olabilir.balıkların boylarını resimlerden anlamak çok zor.
kurallara aykırı raporlar kural gereği kaldırılıyor buna göz yummak olmaz.
şunu çok iyi bilmeni istiyorum kim kurallara uymazsa konusuna müdahale edilir kendisi uyarılır,haa 14 yaşındki çocuk kural bilmiyor olabilir ki bizde konusunu açtık.sıkıntı senin anlam veremediğim asabi tavrında.biraz daha sakin ol lütfen.
birde lütfen kim buradan neden gittiyse sana nasıl anlattıysa tekl taraflı düşünüp bizlere cephe alma kim neden gittiyse mutlaka mantıklı bir açıklaması var buna emin ol ve sor ben cevabını mantıklı bir şekilde vereyim.
sitenin renge ihtiyacı olsa renkli kişilikler siteye rapor yazan seriye bağlayan hergün burada yazıp duran insanlar burada olurdu kural hatası nedeniyle uzaklaştırılmış olmazlardı.bir sıkıntı oldugu zaman bana özelden sor ben anlatayım.biraz sakin yaww Gulumse
biraz uzun oldu kusura bakmayın.

abim ben konuda nasıl düşündüm biliyormsun 6 senki halimi düşündüm belki ben yapmazdım ozamanlar bu kadar bişey ama hevesim kırlırdı böyle bişey olduğunda yeni bir bilinçli balıkçı kazanacığımıza sadece özelden bilinçlendirilmesinden daha çok bütün sitede tecrübeli abilerim konu açık kaldığı sürece önerilerde bulunmalarıdır bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum diye. tabi bunların katliam boyuttakilerini bende saymıyorum ben özel mesaj atmasaydım o konu kapalı kalıcaktı oda ayrı bi konu herneyse kimseyle alıp veremediğim bi şey yok şurda okyanusların bile 50 yılı kalmışken sorarım bi amatör istavritleri havyarlı olduklarını bile bile tutmalımı yoksa sirkülere mi uymalı sitemizin adına yakışan bence tutmamamak rahatsızlık verdiysem arda siteye girip af ola kusuruma bakmayın
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,596 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  26/09/2016 Haftaiçi akşam balık avı uerol67 21 1,476 30-09-2016, 09:10
Son Yorum: uerol67
  İstanbul ve Çevresi Balık Raporları BALIK and OZAN 162 45,188 16-08-2016, 00:25
Son Yorum: nurideniz34
  iftarda balık yalova tatar 13 2,262 07-08-2015, 13:01
Son Yorum: bucalıfikret
  tüm balık dostlarına selamlar.. serdal76 10 1,740 06-12-2014, 12:32
Son Yorum: bucalıfikret
  LEVREKÇİ&BALIK and OZAN(20-23 EKİM 2014) BALIK and OZAN 25 4,549 01-11-2014, 15:36
Son Yorum: doktor
  Buyuk tekne ile buyuk balik mi tutulur? Albatros-gr 19 3,466 29-08-2014, 17:23
Son Yorum: tahsinmersin
  13/01/2014 balık avı BALIK and OZAN 20 2,721 20-01-2014, 19:49
Son Yorum: doktor
  Galata köprüsü balik avi 12/12/2013 BALIK and OZAN 19 4,143 31-12-2013, 00:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  maydanozun kıyısındada balık varmış. yycolak 70 6,718 29-04-2013, 08:09
Son Yorum: yycolak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 8 Ziyaretçi