tano yazdı:Neden olmasın güzel bir fikir.Ben yeni olduğum için pek kimseyi tanımıyorum ama katılmaktan zevk duyarım
tansel abi zaten amaç tanışmak değilmi,aslında antalyada ekip sağlam,iş güç herkesi biraraya toplamak zor oluyor,takımı toparlayalım,akşamları güzel oluyor,herkese uygun bir zamanda toplanalım abicim,görüşmek üzere.
ANTALYALI07 yazdı:tansel abi zaten amaç tanışmak değilmi,aslında antalyada ekip sağlam,iş güç herkesi biraraya toplamak zor oluyor,takımı toparlayalım,akşamları güzel oluyor,herkese uygun bir zamanda toplanalım abicim,görüşmek üzere.
Doğru söylüyorsun.Toplanmak zor oluyor.Ben hafta içi 18.30 gibi çıkıyorum işten ama sorun olmaz konuşur ayarlarız.Bayram öncesi de olur bayramdan sonrada bana uyar.Görüşürüz.
ANTALYALI07 yazdı:özgür ustam çipura bayadır buralardaydıda çok nazlı,her zaman yemiyor,ekibe söyle bolca yem alsın,küçük balıklar çok,yem yetişmiyor
şaka diyorum hocam.balığa gidecek ekip yok.kaya midyesi kullanırsan çipura hariç hiç bir balık ellemez.ben öyle çözüyorum olayı.takılmayan yerlerdede (konyaaltı gibi)alttaki takımı kullanıyorum
19-11-2009, 22:54 (Son Düzenleme: 19-11-2009, 22:58, Düzenleyen: Can ARSLAN.)
ANTALYALI07 yazdı:ismail abi ahtapot gerçekten çok güzel bir kamuflaj yeteneğine sahip,kafa lambam kapalı iken bariz başka bir renk olduğu anlaşılıyordu,koyu renkteyken kafa lambasını yakınca anında renk değiştirdi,aslında tamda videoluktu.iyi dileklerin için çok teşekkürler.
avlarınız ve anlatımınıza tebrikler.
müsadeniz ve müsamahanıza güvenerek(suyun altı ile daha çok ilgilenmem sebebi ile)resimdeki ahtapot misk ahtapotu denilen türe benziyor..
sularımızda üç tür ahtapot bulunuyor; misk ahtapotu, kancalı ahtapot ve adi ahtapot)
adi ahtapot avı yıl içinde belli dönemlerde serbest, diğer iki tür ise yıl içinde avlanması yasak.
en önemli ayırd edici özellik adi ahtapotta vantuzlar çift sıra yanyana..
şimdi buzluktan çıkarıp fotoladım ..çok net olmasada
selam ve saygılar
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
can abi ahtapot çeşitleri hakkında fazla bilgi sahibi değilim,kancalı ahtapotun avı yasak o konuda bilgim vardı,adi ahtapot nasıl bir çeşit acaba haberimiz olsun,sirkülere uymayan avcılık yapmayalım.bende bir araştıracağım.bilgiler için teşekkürler.
ANTALYALI07 yazdı:can abi ahtapot çeşitleri hakkında fazla bilgi sahibi değilim,kancalı ahtapotun avı yasak o konuda bilgim vardı,adi ahtapot nasıl bir çeşit acaba haberimiz olsun,sirkülere uymayan avcılık yapmayalım.bende bir araştıracağım.bilgiler için teşekkürler.
zaten olta avında seçme şansınız yok..genelde görerek avlananların(zıpkın)uyabileceği bir kural..adi ahtapot bol olan, en çok bildiğimiz...su altında hem derisini farklı şekillere sokabiliyor,hemde renk değiştirme konusu malum..
ben böyle farklı türleri avlamaya büyük şans olarak görüyorum aslında, maşallah..
aşağıda adi ahtapota ait birka. resim var..selamlar
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL