Yorumları: 7,454
Konuları: 123
07-05-2010, 00:04
(Son Düzenleme: 07-05-2010, 00:09, Düzenleyen: Bahadır Sarıca.)
levend yazdı:Burada ne değerli bilgiler varmış.Teşekkürler Bahadır bey.Şuana kadar gözden kaçırmışım.
Rica ederim, ilginiz ve güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim.
Pek fazla botçumuz olmayınca(herhalde) konuyu geliştiremedik

Selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 1,270
Konuları: 189
18-05-2010, 07:20
(Son Düzenleme: 18-05-2010, 07:48, Düzenleyen: rauf.)
değişiklik.
18-05-2010, 07:20
(Son Düzenleme: 18-05-2010, 07:33, Düzenleyen: rauf.)
Bahadır kardeşim botlar hakkındaki son mesajlarımızdan sonra epey zaman gecti.bir taraftan botu ısmarlayıp beklerken diğer taraftan karavanı yolculuğa hazırlamaktaydım.Neyse bot geldi evrakları hazırladım liman başkanlığına gittim normal prosüdür dışında benim değişik bir işim vardı.Botun faturası Vs belgeler tamamdı ya motorun faturası yoktu aslında vardı ama kendimde değildi

sebebi benim kütüğe kayıtlı fiber teknemin kaydı sırasında faturanın hem aslı hemde fotokopisi liman başkanlığındaki dosyamda idi.Liman başkanına fiber teknemdeki motorumu şişme botumdada kullanıcam dedim olmaz dedi.Bunun üzerine ADF (amatör denizcilik federasyonuna)E mail ile konuyu taşıdım gelen cevap aşağıda.
(Mavi yazılı bölüm en son cevap.)
[/url]
Yukarideki cevap üzerine tekrar liman başkanlığına gittim CEVAP onların yazdığı bizi bağlamaz biz DENİZCİLİK MÜSTEŞARLI karar ları ilgilendirir oldu.Bu sefer müsteşerlığın ilgili bölümüne bilgi amaclı E mail yolladım.
Gönderdiğim E mail.
Ertesi gün gelen cevabı aşağıdaki gibidir.
![[Resim: 58483125.png]](http://img522.imageshack.us/img522/4145/58483125.png)
Bu cevaba göre ne yapabilirim bilmiyorum ne kadar yasa ve kurallara uymak icin caba sarf etsekde uygulamadaki mantıksızlık buna izin vermiyor selamlar.
[url=http://img269.imageshack.us/my.php?image=79064377.png]
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
gerçekten mantıksız bir uygulama bu,
birde ben kendi motorumu arkadaşımın teknesiylede kullanamayacagım yani.
Yorumları: 1,509
Konuları: 19
Bahadır Sarıca yazdı:Rica ederim, ilginiz ve güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim.
Pek fazla botçumuz olmayınca(herhalde) konuyu geliştiremedik 
Selamlarımla...
Teşekkürler,mutlaka burada yazılanlara ihtiyaç doğacaktır. selamlar
LeVrEkCi yazdı:gerçekten mantıksız bir uygulama bu,
Nihat ben kendi motorumu kendi botumda yasal olarak kullanamadıktan sonra

Allah böyle yasaları yazanlara akıl ve fikirden yoksun etmesin Aminn
levend yazdı:Teşekkürler,mutlaka burada yazılanlara ihtiyaç doğacaktır. selamlar 
İnşallah bu konu hic kimsenin başına gelmez ama dostlarımızın kulağında olsun selamlar.
rauf yazdı:Bahadır kardeşim botlar hakkındaki son mesajlarımızdan sonra epey zaman gecti.bir taraftan botu ısmarlayıp beklerken diğer taraftan karavanı yolculuğa hazırlamaktaydım.Neyse bot geldi evrakları hazırladım liman başkanlığına gittim normal prosüdür dışında benim değişik bir işim vardı.Botun faturası Vs belgeler tamamdı ya motorun faturası yoktu aslında vardı ama kendimde değildi
sebebi benim kütüğe kayıtlı fiber teknemin kaydı sırasında faturanın hem aslı hemde fotokopisi liman başkanlığındaki dosyamda idi.Liman başkanına fiber teknemdeki motorumu şişme botumdada kullanıcam dedim olmaz dedi.Bunun üzerine ADF (amatör denizcilik federasyonuna)E mail ile konuyu taşıdım gelen cevap aşağıda.
(Mavi yazılı bölüm en son cevap.)
![[Resim: 94944556.png]](http://img265.imageshack.us/img265/5337/94944556.png)
Yukarideki cevap üzerine tekrar liman başkanlığına gittim CEVAP onların yazdığı bizi bağlamaz biz DENİZCİLİK MÜSTEŞARLI karar ları ilgilendirir oldu.Bu sefer müsteşerlığın ilgili bölümüne bilgi amaclı E mail yolladım.
Gönderdiğim E mail.
![[Resim: 80725553.png]](http://img4.imageshack.us/img4/7333/80725553.png)
Ertesi gün gelen cevabı aşağıdaki gibidir.
![[Resim: 58483125.png]](http://img522.imageshack.us/img522/4145/58483125.png)
Bu cevaba göre ne yapabilirim bilmiyorum ne kadar yasa ve kurallara uymak icin caba sarf etsekde uygulamadaki mantıksızlık buna izin vermiyor selamlar.
Sevgili Rauf abicim,
Benim kullanmayı en sevmediğim laf olsa da "Burası Türkiye" demekten başka çare yok. Biz yasalara kurallara uyalım gereken ne ise yapalım dedikçe karşımıza çıkarılan "mantık dışı" engeller bunu herkes!!! gibi yapmaya zorluyor. Bu yüzden de yalnızca "kanun devleti" durumundayız.
Açıkçası fazla denecek birşey yok. Ben bağlama kütüğü belgesi çıkartmıyorum.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
LeVrEkCi yazdı:gerçekten mantıksız bir uygulama bu,
Nihat son mesajdan sonra yeni bir gelişme oldu.ADF ye yeniden mektup yolladım iceriği kısa olarak şöyle(Sizinle daha evvel yazışmamızda bana motorunuzu her iki teknede kullanabilirsiniz demiştiniz liman başkanı bizi ADF ilgilendirmez diyor) diye mektup yazdım birazda deyim yerindeyse gaz verdim

mütakibinde gelen cevap aşağıda.
Anlaşılacağı üzere botu motorsuz kayt ettireceğiz.botta kullanacağım motor kendimin olduğunu ıspat icin sadece adıma kesilmiş Fatura vs olması yeterli.Bir başka gözle eğer sen motorunu bir arkadaşının botunda kullanırsan onunda cözümü motorla birlikte sahip olduğun belgeyi yanında taşımak.Neyse böyle olsada yine konuyu böyle bitirmekte güzel selamlar.
Rauf abi, sonunda bir çözüme kavuşurmuş olmanız sevindirici.

Bu konuda bayaa bir emek harcadınız. Aslında çözüm tek ve mantıklı olandır. Ama bu noktaya getirinceye kadar adamın göbeğini de çatlatıyorlar

HAyırlısı olsun abi...
Yorumları: 1,452
Konuları: 18
rauf abi sonuça ulaşmak güzel acıklaman için tşk.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL