15-01-2012, 19:27
ALTAYLI yazdı:Benimle balığa gelenlere mutlaka var çünkü ben çapa çekmiyordum
bu aralar nedense topla haşır neşiriz

06-FB-58
Çapa Topu
|
15-01-2012, 19:27
ALTAYLI yazdı:Benimle balığa gelenlere mutlaka var çünkü ben çapa çekmiyordum bu aralar nedense topla haşır neşiriz ![]() ![]() 06-FB-58
15-01-2012, 19:56
Yaklaşık 1 haftadır jigging yapan ustaların videolarını izliyorum. Güzel bir trofe yakalayınca ne kadar yoruldukları dikkatimi çekiyor. Her trofeden sonra nefes nefese kalmak işin en güzel yanı diyebilirsiniz. Cahilliğimi mazur görün belki saçma gelecek ama buradaki sisteme benzer bir sistem, örneğin 15- 20 kg. kuzu'yu çekerken de kullanılamaz mı ? Hem balığı yakalayan ustamızın hem de makinanın kalama yükünü yarı yarıya azaltmış olur mu? Çapayı çekerken büyük kolaylık sağlıyor, kuzuyu çekerken de işe yaraması lazım.
15-01-2012, 20:20
mapaydin yazdı:Yaklaşık 1 haftadır jigging yapan ustaların videolarını izliyorum. Güzel bir trofe yakalayınca ne kadar yoruldukları dikkatimi çekiyor. Her trofeden sonra nefes nefese kalmak işin en güzel yanı diyebilirsiniz. Cahilliğimi mazur görün belki saçma gelecek ama buradaki sisteme benzer bir sistem, örneğin 15- 20 kg. kuzu'yu çekerken de kullanılamaz mı ? Hem balığı yakalayan ustamızın hem de makinanın kalama yükünü yarı yarıya azaltmış olur mu? Çapayı çekerken büyük kolaylık sağlıyor, kuzuyu çekerken de işe yaraması lazım. Önce hoş gelmişsin iyi bir yere gelmişsin.Düşünce olarak güzelde misinayı kesip daha küçüğünden bir topa takıp balığın yakalandığını kesinde bilmen gerekir ki o topa gerek görmezsin. çünkü yakalanan balığın çekiliş zevkine varmadığında ne manası ne zevk alacaksın ki.Amaç balık yemekse balık satılan yerlerde envayi çeşit balık var zevkine uygun hangisini istersen onu alırsın.Ama o balığı kendin yakalayıp balığın çekiliş zevkine varmak var ya.Herşeye değer. ![]() ![]() ![]() mapaydin yazdı:Yaklaşık 1 haftadır jigging yapan ustaların videolarını izliyorum. Güzel bir trofe yakalayınca ne kadar yoruldukları dikkatimi çekiyor. Her trofeden sonra nefes nefese kalmak işin en güzel yanı diyebilirsiniz. Cahilliğimi mazur görün belki saçma gelecek ama buradaki sisteme benzer bir sistem, örneğin 15- 20 kg. kuzu'yu çekerken de kullanılamaz mı ? Hem balığı yakalayan ustamızın hem de makinanın kalama yükünü yarı yarıya azaltmış olur mu? Çapayı çekerken büyük kolaylık sağlıyor, kuzuyu çekerken de işe yaraması lazım.Mehmet kardeşim bu söylediğin AKYA-KUZU VS gibi büyük balık avlarında sırtı çekerken kullanılmaktadır. Teknenin içinde kalan misinamızı 20-30 kulaç kadar su dolu bir leğen veya kovada tutarız ve hemen önüne de KABAK diye adlandırdığımz şamandıramızı bağlarız. Yakalanan büyük balık hızla kovadaki kalamayı ve kabağı çeker ve olay başlar. Uzun süre Kabağı batırmak için çok güç kaybeden balık mücadeleden vazgeçer ve çatlar. Şamandıra yukarıya balık ta yanına. Sonrası tekeneye almak kalyor ![]()
15-01-2012, 23:29
ALTAYLI yazdı:Mehmet kardeşim bu söylediğin AKYA-KUZU VS gibi büyük balık avlarında sırtı çekerken kullanılmaktadır. Teknenin içinde kalan misinamızı 20-30 kulaç kadar su dolu bir leğen veya kovada tutarız ve hemen sonrasında KABAK diye adlandırdığımz şamandıramızı bağlarız. Yakalanan büyük balık hızla kovadaki kalamayı ve kabağı çeker ve olay başlar. Uzun süre Kabağı batırmak için çok güç kaybeden balık mücadeleden vazgeçer ve çatlar. Şamandıra yukarıya balık ta yanına. Sonrası tekeneye almak kalyor Hayyyda. Top tan sonra birde Kabak. ![]() Daha çok şeyler öğrenmem lazım çok. ![]() İyiki kıyıda takılıyom. ![]() Ben büyük balığı bulayımda güreşe bile razıyım. ![]() ![]() Teşekkürler Ercan abi. ![]() ![]() Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası...... ![]()
15-01-2012, 23:35
yycolak yazdı:sağ baştan 22.si. ![]() ![]() Yarın kapına dayansın o arkadaş ta bakalım ne diycen. ![]() ![]() Selamlar Yalçın ustam. ![]() Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası...... ![]()
15-01-2012, 23:37
Hamido yazdı:Hayyyda. Top tan sonra birde Kabak.Hamido Top konusu gerçekten net olarak anlaşıldı ve sanırım çok ta faydalı oldu. Kabak konusu da tekneyle av yapıp sırtıyla büyük balık yakalama uğraşı veren arkadaşlara çok yarar sağlayacaktır. Eğer böyle bir ava niyetlenmiş ve el sırtısı çekiyosak Kabak (Küçük Şamandıra) parmaklarımzın zarara uğramaması için ve o baba balık için şart. Kabak ayrca brakma takımlarında da kullanılmaktadır. Ben uzun zamandır çıkrık kullandığım için artık kabak kullanmjyorum. Umarım anlatabilmişimdir. ![]() ALTAYLI yazdı:Hamido Top konusu gerçekten net olarak anlaşıldı ve sanırım çok ta faydalı oldu. Kabak konusu da tekneyle av yapıp sırtıyla büyük balık yakalama uğraşı veren arkadaşlara çok yarar sağlayacaktır. Eğer böyle bir ava niyetlenmiş ve el sırtısı çekiyosak Kabak (Küçük Şamandıra) parmaklarımzın zarara uğramaması için ve o baba balık için şart. Kabak ayrca brakma takımlarında da kullanılmaktadır. Ben uzun zamandır çıkrık kullandığım için artık kabak kullanmjyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Abi gerçekten yararlı şeyler öğreniyoruz. ![]() Ama bu zevkli Balık işine ben biraz geç kalmışım. ![]() Emeklilikten sonra Balık'çılık öğrenmek bu kadar oluyor. ![]() Ama bir gün bende takılacam sizin peşinize. ![]() ![]() ( Bu Kabak veya Küçük Şamandıra nasıl bir şey. Fotoğraf'larsanız sevinirim. Balık ağı kenarlarına takılan şeymi ? ) Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası...... ![]()
15-01-2012, 23:56
Önceki mesajımda soylediğim gibi amaç; bu işi ustaca yapan ve büyük trofeler yakalayan kişlerin daha az enerji harcamasını sağlamaktır. Buna yönelik olarak bu sisteme benzer bir yapı geliştirmek mümkün müdür? Ercan abi, zaten "patlak" kullanarak güç kazanımı olduğunu bahsetmiş. Fotografta gördüğüme göre bu çapa topunun ip geçen kısmı tam kapalı sanırım. Jigging yönteminde kullanılmak üzere kullanlacak topun, ip geçecek bölümü asma kilit gibi, bir ucu açık ters soru işaretine benzer olsa, jigging ustamız el çabukluğu ile hemen bu topu, örgü misinaya takabilir. 15 - 20 dakika mucadele edeceğine 10 dk. bekler ve balığı daha az güç harcayarak avlayabilir. Öyle olunca fiyatı 1000 - 4000 Tl. arasında olan olta setlerine gerek kalmaz sanırım. Konuyu dağıtıyorsam özürdilerim. Tekrar söylemek istiyorum amaç kendimizi geliştirmek ve fikir paylaşmak. Selamlar, Saygılar.
16-01-2012, 01:15
Hamido yazdı:Abi gerçekten yararlı şeyler öğreniyoruz.Hamido bekleriz kardeşim ne zaman niyetliysen haber ver programa alırız. Kabak konusunu da Çapa topu gibi ayrıca konularım ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|