orhanekmekci yazdı:Paylaşım için teşekkürler Nihat,şimdi bir sorun ortaya çıktı ruhsatı ıslandığı için plastik kaplayıcıla kaplatmışdımbu nasıl çıkarılacak bakalım
LeVrEkCi yazdı:aynı sorun bendede var inşallah zarar görmeden çıkartabiliriz orhan abi.
slm arkadaşlar yeni 3.60 şişme bot ve 4.4 motor aldım bununla avlanabilmem içim herhangi bir yere başvuru yapmam gereklimi bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler
kazim yazdı:slm arkadaşlar yeni 3.60 şişme bot ve 4.4 motor aldım bununla avlanabilmem içim herhangi bir yere başvuru yapmam gereklimi bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler
1. 1) ÖTB aşağıda sayılan özel teknelerde aranmayacaktır, bu tekneler için ÖTB düzenlenmesi sahibinin isteğine bağlıdır:
a) Boyu 4 metreden az, yumuşak tabanlı, söndürülüp katlanabilen şişme botlar.
LeVrEkCi yazdı:liman kayıt işlemlerinde
1-teknenin sağ,sol,arkadan çekilmiş resimleri(isim yazılsada yazılmasada oluyor)
2-www.denizcilik.gov.tr adresinden liman isim kayıt yaptırılıp çıktısı alınacak,
3-aynı siteden dilekçe örneği alınacak,
4-nüfus cüzdanı fotokopisi,
5-tekne ve motorun farurası olacak,fatura yoksa 2012 sonuna kadar 2 şahitle beraber muhtarlıktan sahiplik belgesi alınacak.tekne veya motor 2009 dan sonra üretilmişse fatura şartı var.
bu evraklar dosya halinde liman başkanlığına verilecek,liman başkanlığı ölçüm için birini gönderip tekneyi ölçtürecek eğer bilgiler doğruysa ruhsatı almaya gideceksiniz.
bazen ölçüme gelmiyorlar ama artık bunuda zorlaştırmışlar geleceklermiş.
nihat benim motor ve teknenin faturaları yok 2009 önce motor ve tekne
gelelim esas konuya tekne selimiyede liman kaydını burdamı yaptırayım yoksa marmaristemi.
not motor 15 hp sandal ahşap 3.5 mt
nihat benim motor ve teknenin faturaları yok 2009 önce motor ve tekne
gelelim esas konuya tekne selimiyede liman kaydını burdamı yaptırayım yoksa marmaristemi.
not motor 15 hp sandal ahşap 3.5 mt
geçen seneden beri soruyorsun daha yaptırmadınmı kaydını.
fikret abi 1 .si tekne neredeyse orada yaptırman lazım çünkü bazen gelip beyan ettiğin ölçüleri ölçüyorlar,
2.si motor 15 lik olduğu için liman başkanlığına hem kayıt yaptırırken hemde her sene vizelerde ödeme yapman gerekiyor,
3.sü kaptanlık kursuna gidip 600-1000 tl arası bir para ödeyip belge alman gerekiyor.
nacizane tavsiyem motoru değiştirip 9.9 veya altı motor alıp ödemelerden ve kaptanlık kursundan kurtul,zaten kursa ve belgelere vereceğin paralarla motoru değiştirirsin.
bu şekilde sahil güvenlğe yakalandıgında hem tekne belgesiz hem sen belgesiz iyi bir ceza yersin.
LeVrEkCi yazdı:fikret abi küvete bile motor taksan evraka tabii oluyor kürekle açılırsan bişey olmuyor.2012 yılı 1. günü iş bitiyor faturan yoksa 2 şahitle muhtardan sahiplik belgesi alıp liman başkanlıgına başvuruyorsun ruhsatı ücretsiz olarak alıyorsun
fikret abi burda uyarmışım seni af bittiyse o zaman işin zorlaştı demektir liman başkanlığına bir sor af devam ediyorsa muhtardan sahipli belgesi fatura yerine geçiyor.benim bildiğim kadarıyla 2012 1. gününe kadardı af ama uzatmış olabilirler.