Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trança'lar
Açıklamalara teşekkürler Arkadaşlar..Konu ile ilgili olarak ,konu sahibinin de diyeceklerini merakla bekliyorum.
Bul
Balıkları yakalayan arkadaş aramıza katılırsa sorunun cevabını alırız,yada Fevzi avın yapılış şeklini öğrenecekGulumse
Bornova - izmir
Bul
aygroup yazdı:Açıklamalara teşekkürler Arkadaşlar..Konu ile ilgili olarak ,konu sahibinin de diyeceklerini merakla bekliyorum.
birde başka konu daha var abiSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
aygroup yazdı:Konu hakkında kesin hüküm belirttiğiniz için bilmediğimizi öğrenmek amacı ile sorma gereği duydum..Bu kanıya varmanıza neden olan detayları izninizle öğrenmek isterim.

Saygılar..

sevgili dostum Faruk abi güzel açıklamış,
30 yıldır denizle haşır neşir olan biri olarak bu balıkların hangi şartlarda ve nerelerde yakalandığını iyi biliyoruz.

birde son resime bakarsanız paragat sepeti teknede duruyor. arkada ise işaret bidonları ve üzerlerinde ipler sarılı, ..... daha fazla açıklama yapmaya gerek yok bence.

[Resim: murat202.jpg]
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
Balıkların ne şekilde tutulduğunu bende bilmiyorum ama sadece sardalya kullanıldıgını biliyorum...Paragatmı değilmi öğrenip bilgi vereceğim Gulumse
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ

KemalİZM'İR !
Bul
Salih Reis yazdı:sevgili dostum Faruk abi güzel açıklamış,
30 yıldır denizle haşır neşir olan biri olarak bu balıkların hangi şartlarda ve nerelerde yakalandığını iyi biliyoruz.

birde son resime bakarsanız paragat sepeti teknede duruyor. arkada ise işaret bidonları ve üzerlerinde ipler sarılı, ..... daha fazla açıklama yapmaya gerek yok bence.

Sayın Salih Bey..

Soruma ilgi gösterek yaptığınız detaylı açıklamaya teşekkür ederim.Gayet tabii ki sözü geçen konuda usta olan kişiler,tüm detayları yakalayarak kanıtlı bir şekilde tezlerini savunacaklardır.
Ben prensip olarak ,yine de konu sahibinin sözlerini dinlemeden ve gıyabında hüküm vermeyi tercih etmem...

Ayrıca belirtmek gerektiğini önemle vurgulayarak söylemek isterim ki : Ülkemizde amatör balık avcılığı konusunun sirküler ile kısıtlandığını bilmeyen tahmin edemeyeceğiniz kadar çok insan bulunmakta..Hatta bu kişiler ile tartışmaya girildiğinde konuyu idrak etmekte dahi zorlanmakta olduklarını görmekteyiz.Sirkülerde getirilen bir çok yasağı mantıkları almamaktadır. Köyün içinden geçen derede balık avlamanın yasak olduğunu 70 yaşında bir köylüye anlatmak çok zordur.

Bizim amacımız yanlışları yakalayarak kişiyi yargılamaktan çok ,konuyu izah ederek yanlıştan dönülmesini sağlamaktır.

Eğer bir yanlış varsa,bunu bizlere farkettirerek olumlu müdahale imkanı yarattığınız için gönülden teşekkür ederim.Konuda usta olduğunuzu kabul ettiğim için bu gibi konulara ilginizin devamını dilerim..

Saygılarımla..
Bul
aygroup yazdı:Sayın Salih Bey..

Soruma ilgi gösterek yaptığınız detaylı açıklamaya teşekkür ederim.Gayet tabii ki sözü geçen konuda usta olan kişiler,tüm detayları yakalayarak kanıtlı bir şekilde tezlerini savunacaklardır.
Ben prensip olarak ,yine de konu sahibinin sözlerini dinlemeden ve gıyabında hüküm vermeyi tercih etmem...

Ayrıca belirtmek gerektiğini önemle vurgulayarak söylemek isterim ki : Ülkemizde amatör balık avcılığı konusunun sirküler ile kısıtlandığını bilmeyen tahmin edemeyeceğiniz kadar çok insan bulunmakta..Hatta bu kişiler ile tartışmaya girildiğinde konuyu idrak etmekte dahi zorlanmakta olduklarını görmekteyiz.Sirkülerde getirilen bir çok yasağı mantıkları almamaktadır. Köyün içinden geçen derede balık avlamanın yasak olduğunu 70 yaşında bir köylüye anlatmak çok zordur.

Bizim amacımız yanlışları yakalayarak kişiyi yargılamaktan çok ,konuyu izah ederek yanlıştan dönülmesini sağlamaktır.

Eğer bir yanlış varsa,bunu bizlere farkettirerek olumlu müdahale imkanı yarattığınız için gönülden teşekkür ederim.Konuda usta olduğunuzu kabul ettiğim için bu gibi konulara ilginizin devamını dilerim..

Saygılarımla..

Sevgili Ahmet abicim,

Ustalık sıfatı benim için fazla abartılı geldi, ama denize ve balık avına gönül vermiş ve yaklaşık 30 senedir bu iş içinde olmaya çalışan bir dostunuzum.

Balık ve avı konusunda sürekli araştıran, ağla ya da paragat ile balık avına giden ekmeğini denizden çıkaran birçok dostum var. Onlarla sık sık sohbet ederim.

Benim görüşüme göre zaten bu balıkları yakalayan kişiler balıkçılık yapanlar vezaten bu resimleri gönderen kişi kendisinin değil bu balıkları tanıdıklarının yakaladığını ifade etmiş.

Paragatla yakaladıkları için de ben zaten onları suçlamadım.

Faruk abilere imreniyorum, bence hiç olmazsa 50 iğneli paragat atılmasına izin verilmeli diye düşünüyorum.
Geçtiğimiz yıl Çeşme Dalyan'da balık avlayan birinin yanına gittim. Adam bütün sahili kamışlarla donatmış bizlere bir tek olta atacak yer kalmamış. en az 10 tane olta, 3-4 iğneli olsa al sana 30 - 40 iğneli paragattan farkı kaldı mı peki.

bu kararları alan kişiler hangi akla ve kimlere danışarak kanun çıkarıyorlar bilemiyorum ama bence biraz ekmeğini denizden kazanan kişiler için daha sıkı ve kontrol edilebilir kanunlar çıkarsalar daha iyi olur diye düşünüyorum.

izmir den sevgilerimle
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
Salih Bey..

Güzel üslubunuzdan ötürü ayrıca teşekkür ederim.Ortada bir yanlış varsa suçlayıcı da konuşulabilir.Ben konu ile ilgili fikir belirttim.Netice olarak bütün konuşulanlar iyi niyet ihtiva ediyor.Muhabbet olarak ta kabul edilebilir.

Yasaklar konusunda çok haklısınız.Benim palamutta kullandığım çapari (resimlere bakarsanız göreceksiniz) çok fazla iğnelidir..İstediğim kadar da artırma imkanım vardır.

Çok güzel belirtmişsiniz.Ayrı ayrı 40 iğne atmak serbest ama birleşik yasak.HadiordanMaalesef daha çok yolumuz var..

Gönül vererek yaptığınız işte başarılı olmanızı dilerim..

Sevgilerimle..
Bul
ticari avcılıkta parakete serbestmi bilmiyorum,eğer serbestse arkadaşlarda ticari avcıysa sorun yok avlarında bunu belirtirler belgelerler bizede bu balıkları görme zevki düşer..
amatörlerse zaten yapacak bişey yok..
Bul
Salih Reis yazdı:Sevgili Ahmet abicim,

Ustalık sıfatı benim için fazla abartılı geldi, ama denize ve balık avına gönül vermiş ve yaklaşık 30 senedir bu iş içinde olmaya çalışan bir dostunuzum.

Balık ve avı konusunda sürekli araştıran, ağla ya da paragat ile balık avına giden ekmeğini denizden çıkaran birçok dostum var. Onlarla sık sık sohbet ederim.

Benim görüşüme göre zaten bu balıkları yakalayan kişiler balıkçılık yapanlar vezaten bu resimleri gönderen kişi kendisinin değil bu balıkları tanıdıklarının yakaladığını ifade etmiş.

Paragatla yakaladıkları için de ben zaten onları suçlamadım.

Faruk abilere imreniyorum, bence hiç olmazsa 50 iğneli paragat atılmasına izin verilmeli diye düşünüyorum.
Geçtiğimiz yıl Çeşme Dalyan'da balık avlayan birinin yanına gittim. Adam bütün sahili kamışlarla donatmış bizlere bir tek olta atacak yer kalmamış. en az 10 tane olta, 3-4 iğneli olsa al sana 30 - 40 iğneli paragattan farkı kaldı mı peki.

bu kararları alan kişiler hangi akla ve kimlere danışarak kanun çıkarıyorlar bilemiyorum ama bence biraz ekmeğini denizden kazanan kişiler için daha sıkı ve kontrol edilebilir kanunlar çıkarsalar daha iyi olur diye düşünüyorum.

izmir den sevgilerimle

(3) Bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez.
salih abi o adamın 10 olta atma hakkı yok en fazla 4 olta atabilir 4 oltaya 6 şar kanca takabilir yani 24 kancalı bir parakete olur akşam atar sabaha kadar bekler parakete gibi iş yapmış olur..yani kanunlar 10 oltayada izin vermiyor aynı paraketeye izin vermediği gibi..Gulumse76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kısmetimiz TRANCA. rauf 25 4,112 03-04-2012, 19:12
Son Yorum: ALTAYLI

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi