18-03-2010, 19:41
(Son Düzenleme: 18-03-2010, 22:32, Düzenleyen: Bahadır Sarıca.)
rauf yazdı:Kıymetli arkadaşım Bahadır evvelsi gün benim actığım yardım konusunda verdiğin bu linki dikkat ile okudum inceledimteknik detayları ne manaya geldiklerini sayende anladım bunun üzerine verdiğim karar şu
rauf yazdı:Bot=Büyük ihtimalle 2.90 olucak ahşap veya Alu karar vermedim.
Ayna=benim fiber teknemdeki motor 6hp 4 zamanlı uzun şaft olduğuna göre ısmarlarken yüksek aynalıyı tercih edicem.
Marka=sea Star veya Remixson ikiside fiat olarak uygun.Ama yakından görme imkanım yok yaa nasip değip birine karar vericez
Motor kanadı iyi fikir sanırım onuda tedarik edicem.
Yukarıdaki yazdıklarıma ilaveten neden bu ölcülerde bir botu tercih ettiğime gelirsek ben bu botu yalnız kullanıcam genelde olursada bir kişi daha alırım yanıma ama genel olarak yalnız cıkacağım.Konu malum karavan ile seyyahat ettiğim yerlerde kullanıcağım.Arac dublo fiat bagaj yeterli büyüklükte ama botun paket durumunu bilmiyorum 47kg diye yazıyor en,boy yükseklik onuda bir görelim motoruda koyucağız.seyyahat esnasında ne karavan üstüne nede arabanın üstüne koymam o zaman aracın yakıt saffiyatı havale olduğundan daha cok artacaktır sanırım şişir söndür durumları cok olacak gibi.Videolarımdan görüleceği üzere biraz kilolu bir ademim 125kg kadar bu ölcülerdeki botların taşıma kapasitesi 500 Kg olduğuna göre bir sorun olmaz sanıyorum.Actığın konuda koyduğun resimler silinmiş her halde hic biri görünmüyor.Selamlar bilgiler icin sağ ol.
Bu nasıl sence.
Sevgili Rauf ağabeycim,
Bot boyu ve ayna konusunda zaten teknik detaylardan karar vermişsiniz, diyecek bir şey yok. Gayet yerinde seçimler. Marka konusunda şudur demek oldukça güç. Kişisel fikrim şudur; Arkadaşımda Seamaster 2.90m mevcut. O da yeni aldı. Gayet memnun. Sorunsuz. Ama marka kıyaslaması yapılacaksa Remixon 1 adım öndedir. Yani Ford, Fiat kıyaslaması gibi bir olay. Sonuçta Fiat veya Ford’la aynı yolu yaparsınız ama marka değeri olarak Ford üstündür anlayışı vardır. Bence fiyat farkı yoksa Remixon derim. Ama fiyat farkı varsa Seamaster da sorunsuz.
Şişir indir için mademki haveleli taşımak sorun yaratacak size tavsiyem şudur;(ben birkaç defa el veya ayak pompası ile şişirmeyi denedim, nefessiz kaldım-maalesef sigara ve hamlık) Bu sebeple 12Volt/ 220Volt invertör aldım. Ne işe yarıyor derseniz; Arabanın aküsüne 12V çıkışını girip çıkıştan 220V alıyorsunuz. 220V ile çalışan pompa alıyorsunuz. Siz sağ ben selamet sorunsuz şişirip indirme işlemi

Aşağıda invertör ve pompa fotoğraflarını koyuyorum. Sakın satıcıların 12V ile çalışan pompa var uğraşma demelerine aldırmayın.(Araba çakmağından kolayca kullanırsın derler.) Koca bir yalan. 12V çakmakla çalışan pompalar çocukların can yeleklerini zor şişirir, değil ki 2.90m botu şişirsin.
Taşıma kapasitesi açısından sorun yok. Sizin borunuzun katalok değerinde bile 4 kişilik olduğu yazılı. Bence 2 kişiden fazlası çok zor.(siz zaten tek bile çıkabilirim diye belirtmişsiniz.)Benim bota 5 kişilik diyorlar(3.60m) bence o bile 2 kişi dışında kullanılmaz.
Umarım faydalı olmuştur. Gene sormak istedikleriniz olursa zevkle yardımcı olmaya çalışırım.
Şimdiden hayırlı olsun.
Selamlarımla, rastgele….
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...