Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Sarıkanatları-35
balıkoltası yazdı:Selam,
Bugün planda gece zargana avı vardı fakat gelen haber üzerine hemen toparlanıp yanıma rapalalarımı, ağır kurşunlarımı ve yemli takımlarıda alıp 16.00 da boğazda oldum.
Fakat gittiğimde ne yemli nede rapala atan vardı. Sular coşmuş dere gibi akıyordu. Tabii biraz canım sıkıldı bunları görünce.
Belki gece birşeyler olur diye birkaç istavrit tuttum çapariyle. Sonrada çapariyi çıkarıp şansımı rapalayla denemeye karar verdim. 150 gr. kurşun ve 7 cm. Spider mavi rapalamı takıp yolladım akan dereye.
İlk atış boş geçti. İkinci atışta o güzel ağırlığı kamışta hissetmemle keyfim yerine geldi.Smile Daha sonrada arkadaşımda bana katıldı.
17.00'dan 20.00'a kadar rapala çalıştık. Hava kararana kadarda aralıklı olarak balık aldık.
Daha sonra hava iyice kararınca biraz daha kuytu bir noktaya gidip yemliye döndük. İlk atışımda kamış elimdeyken balık resmen "harrrt" diye yemi kaptı, tasmalamamla birlikte 1 dakika sonra çok güzel bir sarıkanat daha kovamdaki yerini aldı. Gece 22.00 a kadar toplam 3 parça daha sarıkanat aldık ve akıntının iyice coşmasıyla toplanıp evin yolunu tuttuk.
Şubat ayından beri ilk defa bukadar keyifli bir av yaptık arkadaşımla.
Etrafımızda bizden başka kimse yoktu ve biz rapalayla ve yemliyle çok güzel bir av yapmış olduk.
Balıklar 100-125-155 gr. ağırlığındalar. Bu sefer gerçekten iri balıklardı arkadaşlar.

Takımlar:
Lineaeffe Sorrento 4.20 kamış
Shimano Spin Power makine
Stren Microfuse 0.15 mm. örgü misina
150 gr. kurşun
Spider 7 cm. mavi-gümüş rapala
birolcum harika balıklar nefis tavalıklar çıkmış ellerine sağlıkSeerf
Bul
ufuktan26 yazdı:Birol yine güzel ve zevkli bir av yapmışsın.Tebrik ederim.Alkis
Afiyet şeker olsunSeerf
Teşekkürler Ufuk Bey. Çok keyifliydi gerçektende.
yusufburdur yazdı:birolcum harika balıklar nefis tavalıklar çıkmış ellerine sağlıkSeerf

Teşekkürler Yusuf Bey.Seerf
Bul
birol abi çok güzel bir av yapmışsın.. balıklar harika.. Alkis
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Bul
Ege yazdı:birol abi çok güzel bir av yapmışsın.. balıklar harika.. Alkis
Teşekkürler Egemen.Gulumse
Bul
balıkoltası yazdı:Teşekkürler Egemen.Gulumse
birol zaman geldi haftaya rapalayla başlıyorum sarıkanat çekmeye artık.GulumseSeerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:birol zaman geldi haftaya rapalayla başlıyorum sarıkanat çekmeye artık.GulumseSeerf

Nasıl yani? Gulumse Boğazdamı Ereğlidemi?
Bul
balıkoltası yazdı:Nasıl yani? Gulumse Boğazdamı Ereğlidemi?
ereglide inşallah,geçen sene 24 ü gibi rapor vardı sarıkanatlarla,haftaya ctesi pazar deli gibi balık kovalayacagım kısmet olursa Gulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:ereglide inşallah,geçen sene 24 ü gibi rapor vardı sarıkanatlarla,haftaya ctesi pazar deli gibi balık kovalayacagım kısmet olursa Gulumse

Hadi bakalım rastgele ozaman. İnşallah vardır yine...
Bul
balıkoltası yazdı:Hadi bakalım rastgele ozaman. İnşallah vardır yine...
ben bu sene çok balık olacağını düşünüyorum birol,
hatırlarsan bundan 7-8 sene evvel eylülde çinekop sarıkanat anormal bollaşmıştı kg 1 tl ye düşmüştü hatta kasayla alıyordu millet.
o sene nisan ayında çok mezgit vardı kırlangıç vardı ondan sonra hiç kışın balık tutamadık.
bu sene yine mezgit,gümüş,kefal ve kırlangıç çok çok bol,feneri göreceksin milyonlarca gümüş var.
bu kadar yeme bence birde mayıs ayında lüfer levrek yumurtaları eklenecek ve dolayısı ile balık çok olacak.
benimki pratik mantık yürütmek sadece ama kendi istatistiklerime göre çok balık olacağı gerçeği görünüyor.
hayırlısı bakalım yaşayıp göreceğiz inşallah.
Bul
LeVrEkCi yazdı:ben bu sene çok balık olacağını düşünüyorum birol,
hatırlarsan bundan 7-8 sene evvel eylülde çinekop sarıkanat anormal bollaşmıştı kg 1 tl ye düşmüştü hatta kasayla alıyordu millet.
o sene nisan ayında çok mezgit vardı kırlangıç vardı ondan sonra hiç kışın balık tutamadık.
bu sene yine mezgit,gümüş,kefal ve kırlangıç çok çok bol,feneri göreceksin milyonlarca gümüş var.
bu kadar yeme bence birde mayıs ayında lüfer levrek yumurtaları eklenecek ve dolayısı ile balık çok olacak.
benimki pratik mantık yürütmek sadece ama kendi istatistiklerime göre çok balık olacağı gerçeği görünüyor.
hayırlısı bakalım yaşayıp göreceğiz inşallah.

Birde şu yasak 15 nisanda başlasaydı daha iyi olacaktı . gırgırlar hala çinekop katliamı yapıyor. balıkçılarda 15 liraya düştü kilosuSad
İnşallah bol olur dediğin gibi.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,812 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,531 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,689 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,140 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  24/25 ekim Bayram LÜFER ve SARIKANATLARI MaVrUşGiL 23 4,514 01-11-2012, 15:27
Son Yorum: monawar
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 2,940 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 4,206 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 7,085 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,450 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 7,278 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi