Yorumları: 112
Konuları: 5
balıkoltası yazdı:Selam,
Bugün planda gece zargana avı vardı fakat gelen haber üzerine hemen toparlanıp yanıma rapalalarımı, ağır kurşunlarımı ve yemli takımlarıda alıp 16.00 da boğazda oldum.
Fakat gittiğimde ne yemli nede rapala atan vardı. Sular coşmuş dere gibi akıyordu. Tabii biraz canım sıkıldı bunları görünce.
Belki gece birşeyler olur diye birkaç istavrit tuttum çapariyle. Sonrada çapariyi çıkarıp şansımı rapalayla denemeye karar verdim. 150 gr. kurşun ve 7 cm. Spider mavi rapalamı takıp yolladım akan dereye.
İlk atış boş geçti. İkinci atışta o güzel ağırlığı kamışta hissetmemle keyfim yerine geldi.
Daha sonrada arkadaşımda bana katıldı.
17.00'dan 20.00'a kadar rapala çalıştık. Hava kararana kadarda aralıklı olarak balık aldık.
Daha sonra hava iyice kararınca biraz daha kuytu bir noktaya gidip yemliye döndük. İlk atışımda kamış elimdeyken balık resmen "harrrt" diye yemi kaptı, tasmalamamla birlikte 1 dakika sonra çok güzel bir sarıkanat daha kovamdaki yerini aldı. Gece 22.00 a kadar toplam 3 parça daha sarıkanat aldık ve akıntının iyice coşmasıyla toplanıp evin yolunu tuttuk.
Şubat ayından beri ilk defa bukadar keyifli bir av yaptık arkadaşımla.
Etrafımızda bizden başka kimse yoktu ve biz rapalayla ve yemliyle çok güzel bir av yapmış olduk.
Balıklar 100-125-155 gr. ağırlığındalar. Bu sefer gerçekten iri balıklardı arkadaşlar.
Takımlar:
Lineaeffe Sorrento 4.20 kamış
Shimano Spin Power makine
Stren Microfuse 0.15 mm. örgü misina
150 gr. kurşun
Spider 7 cm. mavi-gümüş rapala
birolcum harika balıklar nefis tavalıklar çıkmış ellerine sağlık
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
birol abi çok güzel bir av yapmışsın.. balıklar harika..
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Ege yazdı:birol abi çok güzel bir av yapmışsın.. balıklar harika.. 
Teşekkürler Egemen.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
LeVrEkCi yazdı:birol zaman geldi haftaya rapalayla başlıyorum sarıkanat çekmeye artık.

Nasıl yani?

Boğazdamı Ereğlidemi?
balıkoltası yazdı:Nasıl yani?
Boğazdamı Ereğlidemi?
ereglide inşallah,geçen sene 24 ü gibi rapor vardı sarıkanatlarla,haftaya ctesi pazar deli gibi balık kovalayacagım kısmet olursa
LeVrEkCi yazdı:ereglide inşallah,geçen sene 24 ü gibi rapor vardı sarıkanatlarla,haftaya ctesi pazar deli gibi balık kovalayacagım kısmet olursa 
Hadi bakalım rastgele ozaman. İnşallah vardır yine...
balıkoltası yazdı:Hadi bakalım rastgele ozaman. İnşallah vardır yine...
ben bu sene çok balık olacağını düşünüyorum birol,
hatırlarsan bundan 7-8 sene evvel eylülde çinekop sarıkanat anormal bollaşmıştı kg 1 tl ye düşmüştü hatta kasayla alıyordu millet.
o sene nisan ayında çok mezgit vardı kırlangıç vardı ondan sonra hiç kışın balık tutamadık.
bu sene yine mezgit,gümüş,kefal ve kırlangıç çok çok bol,feneri göreceksin milyonlarca gümüş var.
bu kadar yeme bence birde mayıs ayında lüfer levrek yumurtaları eklenecek ve dolayısı ile balık çok olacak.
benimki pratik mantık yürütmek sadece ama kendi istatistiklerime göre çok balık olacağı gerçeği görünüyor.
hayırlısı bakalım yaşayıp göreceğiz inşallah.
LeVrEkCi yazdı:ben bu sene çok balık olacağını düşünüyorum birol,
hatırlarsan bundan 7-8 sene evvel eylülde çinekop sarıkanat anormal bollaşmıştı kg 1 tl ye düşmüştü hatta kasayla alıyordu millet.
o sene nisan ayında çok mezgit vardı kırlangıç vardı ondan sonra hiç kışın balık tutamadık.
bu sene yine mezgit,gümüş,kefal ve kırlangıç çok çok bol,feneri göreceksin milyonlarca gümüş var.
bu kadar yeme bence birde mayıs ayında lüfer levrek yumurtaları eklenecek ve dolayısı ile balık çok olacak.
benimki pratik mantık yürütmek sadece ama kendi istatistiklerime göre çok balık olacağı gerçeği görünüyor.
hayırlısı bakalım yaşayıp göreceğiz inşallah.
Birde şu yasak 15 nisanda başlasaydı daha iyi olacaktı . gırgırlar hala çinekop katliamı yapıyor. balıkçılarda 15 liraya düştü kilosu

İnşallah bol olur dediğin gibi.