Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mİdye
Türkiyede en temiz deniz suyu neredeyse oranın midyesini yemek lazım ama öyle bir şansımız çok zor
Bul
fish or die yazdı:mehmet abi heryerde var fırınlarda sokakta satanlarda 15 metrede bir bulursun

Ben İzmir de askerdeyken yedim. Bildiğimiz milföy hamuru. İzmir de Boyoz diyorlar.
İzmire özgü sayılmaz. Ben yemeden önce nedir diye merak ediyordum. Görünce anladım.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Boyoz dediğiniz şu ekmek fırınından alınan ekmek hamuruyla yapılan yuvarlak kızartmalarmı yoksa
Bul
bizim burda ist midyesi makbul değil izmir midyesini terci ediyorlar bende tüketenlerdendim fakat 1 seneden beri tüket miyorum kemer altında sadece midye satan dükkanlar var millet kuyruğa girmiş midye satmaya yetiştiremiyorlar...
Bul
Boğaziçi yazdı:Ben İzmir de askerdeyken yedim. Bildiğimiz milföy hamuru. İzmir de Boyoz diyorlar.
İzmire özgü sayılmaz. Ben yemeden önce nedir diye merak ediyordum. Görünce anladım.

izmirden başka yerde bulamassın boyozu bulsanda izmirden gidiyor...
Bul
ilk 1998 yılında Çanakkalede dalgakıranın uçunda dalarak çakırttığımız midyelerden yemiştim. onun üzerine her yıl Kocaeli Kandıra ilçesinde kendim dalarak çıkarıp temizler ve 3-4 su şişesine doldurup derin dondurucuya atarım. kış aylarında da mısır ekmeği ile balık yanında yemek üzere patates kızarma tenceresinin içinde pişirip ailece yeriz. bu yıllık iki kiloyu geçmez. Kızartması çok hoşuma gider. başkada yemem herhalde.
Bul
Boğaziçi yazdı:Ben İzmir de askerdeyken yedim. Bildiğimiz milföy hamuru. İzmir de Boyoz diyorlar.

milföyden değil hüseyin çok ince kat kat hamurdan yapılıyor,, ben izledim bikaçkez epey meziyetli bir şey.murat abinin dediği gibi izmirden gidiyodur yada ustası vardır.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
boyoz izmirindir.aslen musevilerin geleneksel kahvaltı böreğidir.ve izmire yerlermiş musevilerin izmire tanıttığı bir börektir.ve boyozu sıcak sıcak yedinmi(özellikle balıkta yanınada yumurta) tadına doyamazsın.güzel izmirimizin güzel bir böreğidir.izmirli boyoza hastadır.gerek gece eğlencesinden sonra gerekse sabah kahvaltıda.vede balıkta.boyozun yapımı zordur.izmirde milli mücadele zamanında bile dedelerimiz(kuvayi milliyecilerden ve efelerden bahsediyorum) gevreklerini ve boyozlarını yemişlerdir.çünkü izmirde herdaim taşfırın herdaim karafırın olmuştur.izmirli ekmeğinide,gevreğinide,boyozunuda karafırından çıtır çıtır yer.
Bul
merttekol yazdı:boyoz izmirindir.aslen musevilerin geleneksel kahvaltı böreğidir.ve izmire yerlermiş musevilerin izmire tanıttığı bir börektir.ve boyozu sıcak sıcak yedinmi(özellikle balıkta yanınada yumurta) tadına doyamazsın.güzel izmirimizin güzel bir böreğidir.izmirli boyoza hastadır.gerek gece eğlencesinden sonra gerekse sabah kahvaltıda.vede balıkta.boyozun yapımı zordur.izmirde milli mücadele zamanında bile dedelerimiz(kuvayi milliyecilerden ve efelerden bahsediyorum) gevreklerini ve boyozlarını yemişlerdir.çünkü izmirde herdaim taşfırın herdaim karafırın olmuştur.izmirli ekmeğinide,gevreğinide,boyozunuda karafırından çıtır çıtır yer.

helal sana köfteci.nelerde biliyorsun.AlkisSiyirdim
Bul
Bu midye konusunda bir iki lafta ben etmek isterim.

İstanbulda satılan midyelerdene ne tavası ne dolmasını yerim. Üstelik en temiz denen yerin yaptığını bile yemem.

Neden derseniz? Ben tersanede çalışıyorum, Bu midyeciler artık denizin taşlarında ve boğazın taşlarındaki midyeleri kuruttukları için artık bizim tersanelerin iskelelerindeki midyeleri kazımak için izin istiyorlar. Zaten iskelenin bir tanesinin tüm ayaklarını toplasalar 50 cuval midye çıkar. Nerelere gider bu midyeler siz varın hesabını yapın.

Sadece şilede balıkçıların karadenizden topladığı midyelerden yenilebilir düşüncesindeyim ama yinede soru işarati ile yenilebilir.

Ama ben hatırlıyorumda küçüklüğümü Gulumse

Yaş 10-11 kartaldan (ozamanlar sahil yolu yok) bilen bilir eski lunapark ve tahta gemilerin demirlediği eski kartal limanı, eski arabalı vapur iskelesinin sağında kalırdı, oradaki kayalıklardan midyeyi kendimiz toplar ateşi yakar tenekenin üzerine midyeleri denizden çkardığımız şekliyle pişirirdik. Midye sıcağı görünce ağzını açar ve kendi suyunda haşlanırdı.
Afiyetle yerdik.

Ne güzel günlerdi. Off Off. Ağzım sulandı valla. Siyirdim
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi