Anket Balığa limon sıkmalımı?
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet her balığa limon sıkar yerim.
20.00%
8 20.00%
Hayır kesinlikle balığa limon sıkmadan yerim.
40.00%
16 40.00%
Çoğu balığa limon sıkarak yerim.
20.00%
8 20.00%
Çoğu balığa limon sıkmadan yerim.
20.00%
8 20.00%
Toplam: 40 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balığa limon sıkılırmı sıkılmazmı?
Balikta limonu sevmem....Siyirdim
tabagin yanina bile limon koymam..her ne demekseSiyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
limonsuz balık yemem bende hemde bol limonlu olacak lakerda abimin dediği gibi elle dogranmış salata ama bol limonlu olacak
Bul
valla bence limon olmazza olmaz GulumseGulumse
Bul
Mangalda yapılan Lüfere limon sıkmak bence haksızlık olur.
Genelde yağda kızartılmış balıklara limon sıkılır.Kızarmış yağın balığı ağırlaştırdığı hepimiz tarafından bilinir.Bu ağırlığı aldığına inanıldığı için balığa genelde limon sıkılır.Aslında limon sıkılan balığın kokusu da değişikliğe uğrar.
Çupra,levrek ve lüfer bunlara asla limon sıkılmamalı.Balığın kendine özgü kokusu kaybedilmiş olur.
Ben hiç bir balığa limon sıkmam,sıkılmamasını da tavsiye ederim.
[COLOR="#0000CD"]YOLA ÇIKIP VARMAYAN,YOLDAN ÇIKIP VARAN YOKTUR.
[/COLOR]
Bul
Ben taze balığa kesinlikle limon sıkmam taze balıkta limonda neymiş balığın doğal tadı varken Hehe
ismail 1984 pendik ist
Bul
ben balığa direk sıkmam ama soğanı söğüş yapar biraz tuzlar sonrada bol limonla iyice karıştırırım böylece balığın tadınıda bozmam
arSStore.com alışverişin yeni yüzü
Bul
balığı yerken balık diye nitelendirmemeli. her balığın kendine has tadı, kendine has eti var. aradaki farkı daha iyi alabilmek için ben sıkmıyorum. ama bayat balık veya tadı güzel olmayan balığa limon sıkma olayı mantıklı Gulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:taze balığa limon sıkmam,bayat balığa limon sıkılır çünkü taze balık kadar lezzetli değildir,kousunu veya tadını sevmediğinize sıkabilirsiniz.
birtek ton balığına limon sıkarım,birde taze olmadığını düşündüğüm balığa limon sıkarım.

Bende nihata katılıyorum.
Bizim buralarda deniz kenarında olduğu gibi taze balık bulmak imkanı pek yok o yüzden genellikle limon kullanıyoruz.
Ama mesela taze bir büyük sazan yakalayıp güzel bir şekilde temizleyip tepsiye yatıracan.Etrafına soğan, sarımsak, domates falan koyup üstüne ve içine tereyağını bol bol sürdükten sonra fırına vercen.O pişen balığa ben limon sıkmam çünkü o mükemmel tadını bozar.
Bul
Sıkılırsa balık yedim denmez.
Bul
SıkılmaZ Balığı balık gibi yiyecen yav
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMA BENZİNLİ ARAÇ KULLAN Smile
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi