Yorumları: 16,711
Konuları: 238
SerenaY66 yazdı:İnternetten alıntıdır.
Yusufçuklar genelde sivrisinekler, tatarcıkları ve arılar, kelebekler gibi diğer küçük böcekler ile beslenirler. Çoğu zaman göllerin, akarsuların ve su birikintilerinin olduğu bölgelerde görülürler, çünkü "nemf" diye adlandırılan larvaları suda doğarlar.
ilker verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
bucalıfikret yazdı:kesin google' bakmışsındır![Siyirdim Siyirdim](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/siyirdim.gif)
İlk bakışta bilbe be.Benim işim bütün gün googlede zaten.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
yycolak yazdı:İlk devre şekerim.Yumurtadan çıktıktan sonra.![76 76](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/1/76.gif)
Eyvallah abi okuduktan sonra öğrendim, demekki suda dünyaya geliyorlarmış..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Eyvallah abi okuduktan sonra öğrendim, demekki suda dünyaya geliyorlarmış..
Öğrenmenin yaşımı var şekerim.
Yorumları: 2
Konuları: 0
Bizim ülkemize has tatlı su karidesidir. balık yemi olarak kullanıldığını biliyorum.
Bilgilerinize...
msuphi yazdı:Bizim ülkemize has tatlı su karidesidir. balık yemi olarak kullanıldığını biliyorum.
Bilgilerinize... ![Gulumse Gulumse](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/gulumse.gif)
Hoş geldin Mustafacım.Bu da ilginç bir yaklaşım oldu.Yöresel olmalı senin söylediğin.
Yorumları: 4
Konuları: 0
Selam dostlar konu ile ilgili bir link de ben göndereyim dedim ama link koyamıyorum maalesef malum acemilik kuralları.
Bu bulduğunuz yusufçuk çeşitlerinden birinin "Damsefly" larvasıymış.
Yine de bir forumdan buradan okuduğum bilgileri sizlere kopyalayayım dedim. O forumda da bu canlının ne olduğu ile ilgili bilgi sorulmuş.
Alıntıdır....
Biz de yusufçuk olarak adlandırılan iki ayrı böcek var aslında... Dragonfly ve Damselfly.... Aydos'ta yakaladığımız aslında gelişiminin daha erken evresindeki bir Dragonfly larvası idi... Bursa'dan getirdiğim bitkilerin içinden çıkan geç larval evredeki larva ise aslından Damselfly larvası...
Dragonfly ve Damselfly arasındaki farklara gelecek olursak:
1. Dragonfly'ların gözleri başlarının üst kısmında birleşmektedir. Damselfly'larda ise gözler birbirlerinden tamamen ayrıktır.
2. Damselfly'ların gövdeleri oldukça ve uzundur. Buna karşı Dragonfly'ların gövdeleri nispeten küttür.
3. Damselfly'lardaki tüm kanatlar birbirlerinin aynısıdır. Dragonfly'larda ise ön ve arka kanatlar birbirlerinden farklıdır ve arka kanatların gövdeye bağlandığı kısmın genişliği ön kanatların gövde bağlanma kısmından daha geniştir.
4. Dragonfly'lar bir yere konduklarında kanatları açık olarak beklerken Damselfly'lar kondukları durumlarda kanatlarını kapatırlar.
5. Dragonfly larvaları küttür ve su altında anal yolla solunum yaparlar. Damselfly larvaları ince ve uzun olup gövdenin arka kısmındaki uzun bölümde (kaudal kısım) yer alan solungaçlar ile solunum yaparlar.
Dragonfly larvaları canlı balıkları avlamaz... Ancak ölü balıkları yiyebilir... Bizim Aydos'ta yakaladığımzıın ölü gobiyi yemesi gibi...
Damselfly larvaları ise usta avcılardır... Elbetteki küçük boydaki balıklar ve yavrular için çok daha tehlikelidirler... Ancak cüssesinin misli büyüklükte balıkları da yakalayabilirler...
Saygılar.
husamthekid yazdı:Selam dostlar konu ile ilgili bir link de ben göndereyim dedim ama link koyamıyorum maalesef malum acemilik kuralları.
Bu bulduğunuz yusufçuk çeşitlerinden birinin "Damsefly" larvasıymış.
Yine de bir forumdan buradan okuduğum bilgileri sizlere kopyalayayım dedim. O forumda da bu canlının ne olduğu ile ilgili bilgi sorulmuş.
Alıntıdır....
Biz de yusufçuk olarak adlandırılan iki ayrı böcek var aslında... Dragonfly ve Damselfly.... Aydos'ta yakaladığımız aslında gelişiminin daha erken evresindeki bir Dragonfly larvası idi... Bursa'dan getirdiğim bitkilerin içinden çıkan geç larval evredeki larva ise aslından Damselfly larvası...
Dragonfly ve Damselfly arasındaki farklara gelecek olursak:
1. Dragonfly'ların gözleri başlarının üst kısmında birleşmektedir. Damselfly'larda ise gözler birbirlerinden tamamen ayrıktır.
2. Damselfly'ların gövdeleri oldukça ve uzundur. Buna karşı Dragonfly'ların gövdeleri nispeten küttür.
3. Damselfly'lardaki tüm kanatlar birbirlerinin aynısıdır. Dragonfly'larda ise ön ve arka kanatlar birbirlerinden farklıdır ve arka kanatların gövdeye bağlandığı kısmın genişliği ön kanatların gövde bağlanma kısmından daha geniştir.
4. Dragonfly'lar bir yere konduklarında kanatları açık olarak beklerken Damselfly'lar kondukları durumlarda kanatlarını kapatırlar.
5. Dragonfly larvaları küttür ve su altında anal yolla solunum yaparlar. Damselfly larvaları ince ve uzun olup gövdenin arka kısmındaki uzun bölümde (kaudal kısım) yer alan solungaçlar ile solunum yaparlar.
Dragonfly larvaları canlı balıkları avlamaz... Ancak ölü balıkları yiyebilir... Bizim Aydos'ta yakaladığımzıın ölü gobiyi yemesi gibi...
Damselfly larvaları ise usta avcılardır... Elbetteki küçük boydaki balıklar ve yavrular için çok daha tehlikelidirler... Ancak cüssesinin misli büyüklükte balıkları da yakalayabilirler...
Saygılar.
Eline sağlık Hüseyincim teşekkürler.
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
fazla bilgi göz çıkarmaz.teşekkürler hüseyin.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Yorumları: 8,918
Konuları: 138