Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
akvaryum merakı olanlar
Benim Lepstes ve Velifera yavruladı tekrar, ayrıca 2 tane moli heran yavruluya bilir. Dün gittim 10 Lt. hazır su aldım ve ufak akvuryum'a doldurdum şimdi yavrular ufak akvaryumda inşallah bi kaza gelmez bu sefer başlarına.

Ayrıca dip süpürgesi aldım
Bul
oktay 19 litrelik damacana su alıp 2 gün akvaryumla aynı ortamda aynı ısıda 2 gün beklet,hava motorun iyi oldumu uzun süre su değiştirmene gerek kalmaz.
Bul
LeVrEkCi yazdı:oktay 19 litrelik damacana su alıp 2 gün akvaryumla aynı ortamda aynı ısıda 2 gün beklet,hava motorun iyi oldumu uzun süre su değiştirmene gerek kalmaz.

Valla en ucuz sudan aldım 5 Lt. 1 Lira. 10 litre aldım ufak akvaryumun kapasitesi okadar
Bul
Lapsetur yazdı:Kum midyesi (cici) diye tabir ettiğimiz beyaz midyeler var kıyıda onlardan kıyıp balıklara versem yerlermi protein amaçlı

Yaşasığım yer ufak bir yerleşim yeri her aradığım yok zaten tek akvaryumcu var oda ufak bir dükkan butür şeyler için 100 Km gidip gelmem gerekiyor

Uzun süre akvaryumla uğraşmış birisi olarak tavsiyem şudur. akvaryum kapalı bir ortamdır, dışardan ekleyeceğiniz her organizma kendisiyle birlikte getirebileceği parazitlerle akvaryumunuzdaki balıklara zarar verebilir. 3 kuruş tasarruf edeceğim derken akvaryumunuza büyük zarar verme riskini göze almayın derim ben.

ayrıca 100 Km gitmenize gerek yok bence internet üzerinden tüm istediklerinize ulaşabileceğiniz satış noktaları mutlaka bulabilirsiniz.
Bul
Aldığım bir bilgiye göre karides kafaları kurutulup toz haline getirildikten sonra yavru balıklara verebilirmişiz. Büyümelerini hızlandırmak için
Bul
artem a ya diye bır şey var onu araştırın derim en poreteyili olan odur .
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Tropheus yazdı:artem a ya diye bır şey var onu araştırın derim en poreteyili olan odur .

esas akvaryumcu geldi Siyirdim

ama artık balık yerine duhan'la meşgul kendisi.. Gulumse
Bul
Öncelikle çok geçmiş olsun Oktay abi. Akvaryum hobisinde olabilecek en kötü olaylardan biri başına gelmiş.
Balıkların ölüm nedeni klor ve suyu tamamen değiştirmendir(tabi daha başka nedenleri de olabilir.). Akvaryum suyu ne olursa olsun hiç bir zaman tamamen değiştirilmez. Çünkü akvaryum suyunda gözle göremediğimiz ve balıkların o su da yaşamasını sağlayan yararlı bakteriler vardır. Yeni koyacağımız su da bu bakteriler olmadığı için balıklar aniden su değişimine dayanamayarak ölürler. Akvaryuma koyacağın su 2 gün ağzı açık fakat toz falan kaçmayacak biryerde bekletilmelidir. Hatta suya hava hortumuyla hava verilirse daha iyi olur. Akvaryum suyu normal şartlarda %30' dan daha fazla değiştirilmez. Su değişimlerini de ufak bir hortum alıp dipteki suyu çekerek yaparsan kumun üzerinde kalmış ve motorun temizleyemediği atıklar varsa onları da temizlemiş olursun. Akvaryumun ufak olduğu için sorun da malesef çok olacaktır. Ne kadar büyük akvaryum olursa sorun o kadar az olur. Çünkü az olan suda suyun dengeleri çabuk bozulur bu da balıklar için sağlıklı değildir. Bitki olarak kolay bulabileceğin ve kolay büyüyen anabuias bitkisini tavsiye edebilirim. Misina ile ufak bir kayaya sabitleyip akvaryumuna koyabilirsin. Kum olarak da midye kırığı alabilirsin. Akvaryuma 2 çay kaşığı kaya tuzu atarsan zararlı bakterilerin çoğalmasını engeller. Su değişimlerini hafta 1 gün yap sadece ve hafta da 1 gün balıklara kesinlikle yem verme. Böylece o gün bağırsakları temizlenmiş olur. Günde 2 ve ya 3 kez yemle. sabah ve akşam yemliyeceksen balıkların 30 sn içinde tüm yemleri bitirebilecekleri kadar at. 3 kere yemliyeceksen daha da az. Karides konusunda ; karidesi temizleyip içindeki beyaz etini çok ince doğrayıp verebilirsin. Karidesin içindeki bir maddeden dolayı onların daha çok üremelerini sağlar. Fakat çok çok dikkat etmen gerekir. Biraz fazla verirsen suyun dengesini bozar ve suyu bulanıklaştırır vs.. balıkların sağlıklarını bozabilir. Karidesi 10 günde 1 verebilirsin. Sürekli vermeni pek tavsiye etmem. Akvaryumun ışığı 12 - 14 saat açık kalsın. Aralıklarla açıp kapatma. Mesela benim sabah 9 da açılır gece 12 de kapanır. Işık , yem , su değişimi , karides gibi olayları düzenli yaparsan bu balıkların sağlığı için daha iyi olur. Mesela her pazar su değişimi yaparım ve gene pazar gunleri balıklara hiç yem vermem. Akvaryum motorunu sakın kapatma ve 15 günde temizle. Yavrulara artemia verirsen çok daha sağlıklı büyürler. Fakat artemia'yı orda bulabilirmisin bilmiyorum ve yapması da biraz zordur. Bulamazsan yemleri güzelce ezerek verebilirsin. Çok fazla balık alma derim akvaryum ufak olduğu için zaten zamanla onlar ürerler. Bir de kolay kolay hiç bir akvaryumcunun dediğine inanma ve satmak isteyeceği çeşitli şeyleri iyice araştırmadan alma. Bana istediğin zaman istediğin kadar soru sorabilirsin.

Bir de akvaryuma pek fazla kaya koymanı önermem. Çünkü beslediğin balıklar yumuşak suyu sevdiklerinden koyacağın kayalar suyun ph değerini yükseltir ve suyu sertleştirir.

Akvaryumla ilgili bir bölüm açılırsa çok sevinirim Gulumse

Saygılar
Sazanları özledim...
Bul
LeVrEkCi yazdı:oktay 19 litrelik damacana su alıp 2 gün akvaryumla aynı ortamda aynı ısıda 2 gün beklet,hava motorun iyi oldumu uzun süre su değiştirmene gerek kalmaz.

Nihat abi aynı ısıda olursa tabiki daha iyi olur fakat bu çok da önemli değildir. Çünkü değiştireceği miktar az olduğu için balıklar buna dayanabilir. Zaten akvaryumda ufak olduğu için ısıtıcı çabuk ısıtacaktır. Bir de su değişimleri çok önemlidir. Balıkların büyümeleri , üremeleri vs.. herşeyini etkiler. Çünkü filtrasyon sistemi ne kadar iyi olursa olsun mutlaka dışkılardan kaynaklanarak suda nitrit oluşur. Bu da herşeyi olumsuz etkiler. Hatta uzun süre değiştirilmezse nitrit , nitrat a dönüşür. Yine değiştirilmezse Nitrat patlaması olur .
Sazanları özledim...
Bul
FuRkAn * yazdı:esas akvaryumcu geldi Siyirdim

ama artık balık yerine duhan'la meşgul kendisi.. Gulumse
furkan kardeşim nikimi google yaz bak benim asıl hobim neymiş canım benım bızım uşak bu aralar tam kırma zamanında o yuzden ara verdım bu hobiye.SiyirdimSnifsinf
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Akvaryum ve balıkların bakımı tatar35 1 12,399 26-07-2011, 15:35
Son Yorum: Uzun_ahmet

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi