Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vurmak yok,dövmek yok.
Yeni bir ''püf noktası'' daha öğrendik teşekkürler Yalçın..
Ahtapot henüz denemediğim bir tat..
Bir kez güneyde tatilde iken meze olarak hazır geldi önüme şimdi hatırlamıyorum bile,onun haricinde hiç tatmadım tercihim hep kalamardan yana oldu..
Merak ettiğim bir şey var Yalçın; ahtapot olduğu gibi haşlanıp mı soteleniyor,deri,vantuz vb. gibi bir şeyleri temizleniyormu ?
Bul
super paylasım sagol abıcım. tabı bız nerden bulacaz ahtopotu ayrı konu.AlkisAlkisAlkis
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Lakerda yazdı:Yeni bir ''püf noktası'' daha öğrendik teşekkürler Yalçın..
Ahtapot henüz denemediğim bir tat..
Bir kez güneyde tatilde iken meze olarak hazır geldi önüme şimdi hatırlamıyorum bile,onun haricinde hiç tatmadım tercihim hep kalamardan yana oldu..
Merak ettiğim bir şey var Yalçın; ahtapot olduğu gibi haşlanıp mı soteleniyor,deri,vantuz vb. gibi bir şeyleri temizleniyormu ?
Mehmet abi,ben nasil yaptigimi soyliyeyim..
oncelikle ahtapotu normal tencerede kaynatirken pisip pismedigini anlamak icin,2 deneme yaparim
1-etine bir catal batirirsin,catalin etine kolayca girmesi lazim...
2-catali,ahtapotun ayaklarinin arasindaki deriye gecirirsin,ve yukari kaldirirsin,eger deri yirtilmadan ahtapotu yukari kaldirirsa,pismemis demektir..eger yukari kaldirirken deri yirtilirsa pismis demektir..
gelelim temizleme olayina..
ben sirt ve bacak arasindaki derileri temizliyorum...vantuzlarini birakiyorum..cunku tabakta vantuzlu olarak guzel duruyor...tabii bu temizleme islemini pistikten sonra yapiyorum....
buradan birde tarif vereyim..
kaynanmis(tencerede pismis) ahtapotu,derilerini temizleyip,vantuzlari uzerinde birakin..
oldugu gibi mangalin uzerine koyun...beyaz eti(zaten pisik)hafif pembe-kirmiz olmaya basladiginda cikarin,sicak iken uzerine zeytinyag,limon ve kekik atin..sicak servis edin...afiyet olsunSeerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Çok teşekkür ederim Faruk,istediğim bilgiler bunlardı..Seerf
Olur bir gün oltama denk gelirse uygularım mutlaka..
Bul
Vantuzların görsel güzelliğinin yanında yeniliyormu FarukSeerfayrıca mangalı bu şekilde denememişdim,teşekkürlerAlkis
Bornova - izmir
Bul
Yalçın abi fıkra güzelmiş, ahtapotu pişirme bilgilerinde harika, hapları nasıl yurturdun o hayvana.Siyirdim
Bul
murki yazdı:Yalçın abi fıkra güzelmiş, ahtapotu pişirme bilgilerinde harika, hapları nasıl yurturdun o hayvana.Siyirdim
bütün kollarından raptiye ile tahtaya tutturmuştur yalçın abi Happy
Bul
orhanekmekci yazdı:Vantuzların görsel güzelliğinin yanında yeniliyormu FarukSeerfayrıca mangalı bu şekilde denememişdim,teşekkürlerAlkis
tabii ki yeniliyor Orhan abi,cok ta lezzetli oluyor..Seerf
sadece derisi yenirken guzel olmuyor,ondan da temizliyoruz..
mangalin bu seklini ber deneyin..
senden ve Mehmet abi(lakerda)dan izlenimlerinizi bekliyorum..Seerf
tabiiki diger arkadaslardan da...Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:tabii ki yeniliyor Orhan abi,cok ta lezzetli oluyor..Seerf
sadece derisi yenirken guzel olmuyor,ondan da temizliyoruz..
mangalin bu seklini ber deneyin..
senden ve Mehmet abi(lakerda)dan izlenimlerinizi bekliyorum..Seerf
tabiiki diger arkadaslardan da...Seerf
Ben bu konuda biraz daha şanslıyım,buzlukta iki tane varSeerf
Bornova - izmir
Bul
bahriyeli yazdı:afiyet şekerler olsun abicim.Seerf
Ah gelecektinde beraber olacaktı İsmailcim.Seerf
mariner8 yazdı:Teşekkürler Yalçın arkadaş Alkis
Aspirini bir çeşit balık yemi yapıp denemek lazımSiyirdim
İlginiz için ben teşekkür ederim.Balıkçılık deneme işidir.76
LeVrEkCi yazdı:eh bbir pratik bilgi daha edinmiş olduk teşekkürler yalçın abi Seerf
Benim sizlerden öğrendiklerimin yanında hiç kalır.Asıl ben teşekkür ederim Nihatcım.İyiki varsınız.Alkis
orhanekmekci yazdı:Ben karbonat atıyordum aspirin ilede deneyeyim.Paylaşım için teşekkürler sanada afiyet olsun YalçınSeerf

Abi bende karbonat atıyordum.Artık yok.İllede Asetilsalisilik asit.Bobo
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi