Yorumları: 2,649
Konuları: 156
aygroup yazdı:Sevgili Birol...
Konuya bu şekilde dahil olmana çok teşekkür ederim...O kurşunu kim yapmışsa gerçekten mükemmel bir işçilik yapmış...Benim de ondan alıp uygulayacağım bir nokta dikkatimi çekti...
İnşallah bu sene kalkana benim o tarafa gelirsin de kullanmak kısmet olur...
Sevgiler...
Rica ederim Ahmet Bey.
İnşallah kalkan zamanı deneriz beraber niye olmasın.
Saygılar.
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
u_boy yazdı:Daha bugün inceledim, misinayı aldığım yerde.Bana da çok ilginç gelmişti.Mutlak kumluk yer olmalı.Yoksa her şey taklaya gelir![Siyirdim Siyirdim](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/siyirdim.gif)
Paylaşım için teşekkürler..
Sevgili Bahadır ve Ümit...
İlginize ben teşekkür ederim...Evet....Bu kurşun sadece kumda ve çok dalgalı havada kullanılan özel bir kurşundur..Başka zaman ve yerde kullanılmaz...
Selamlar...
Yorumları: 4,028
Konuları: 157
Ahmet abi kurşunlar harika gözüküyor. Ellerine sağlık. kıyıdan kalkan avı için ideal gözüküyor. Şu aralar kalkan niyetim var, sizin oralarda kalkan durumu nasıl başladımı, bilgin varmı acaba.
murki yazdı:Ahmet abi kurşunlar harika gözüküyor. Ellerine sağlık. kıyıdan kalkan avı için ideal gözüküyor. Şu aralar kalkan niyetim var, sizin oralarda kalkan durumu nasıl başladımı, bilgin varmı acaba.
Sevgili Murat..
Kusura bakma cevap için geciktim..Burada kalkan Ekim 15 gibi başlar.Tabii belli yerlerde...Ocak 15 e kadar sürer..Yani daha başlamadı..
Yılların istatistiği böyle ama artık hiç bir şeye güvenilmez...Her an da başlayabilir...
Sevgiler...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ahmet abi çok kullanamayacağım bir yöntem olsada bilgi olarak beynimin biryerlerine not ettim inşallah karadenizde av yapmak nasip olurda kullanırız bu tarz malzemeleri.
bilgi ve ayrıntılar için teşekkürler emeğine sağlık.
araphüso26 yazdı:anlaşılmıştır abicim teşekkürler.tellerin deliklere malı malına oturması lazım en ufak bir kuvvette geri dönmesin
birolun kurşundaki teller biraz kısa gibi geldi bana siz nedersiniz?
Hüseyin...
Dediğin gibi tellere verilecek yaylanmanın ölçülü olması gerekiyor.Ama bu kurşunu yapmaya niyetlenen kişi, hata da yapsa ,zaten kendi imalatı olduğu için değişiklikler yapabiliyor.
Tellerin kısa olduğu doğru ama bu kurşun hakkında bir prototip yok.Nasıl istersek veya neyi gerekli görürsek onu yapıyoruz.Mesela ben ,resimde ,bir amaca istinaden fosforlu boncuk taktım.Sen takmazsın..
Eğer fazla dalgada kurşun yerden koparsa ,o zaman zaten telleri uzatma gereği doğacaktır..Bu konuda sorunları ,yine kullanan çözecektir..
Mesela ben şu anda kum desenli kurşun çalışmaları yapıyorum..Yani kurşun üstüne kaplama veya toz boya gibi...Buna ihtiyacım var...
Sevgiler Hüsocuğum...