Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fırsatçı midyeler yem kapmada balıklarla yarışıyorlar!!!!!!!
hurriyet yazdı:ne yaprınlar filiz öğretmenim onlarda fırsattçılar.
dün darıcada balığa gittiğimizde takım takıldı zannettim ki orada takılacak fazla kayalık zemin yok misanamı saramadım esnek misina kullanıdığımdan senedi ama kopmadı. çevrede bulunanlar vatos diye söylendiler kamışı bırakıp misanaı kurtarma girişiminde başarı oldum ama 6 midye ile birlikte Siyirdim
ewet hürriyet bey bazen öbekle geliyorlar.o zaman daha da kötü oluyor.Gulumse
Bul
Filiz Hocam ben de artık Kilitbahir gibi çok akıntılı ve midyeli dibi olan yerlere giderken yanıma mantar almayı düşünüyorum.İğnenin biraz üzerine küçük bir parça bağlayıp yemi biraz havaya kaldırabileceğini düşünüyorum.Hani midye yerine en fazla iskorpit filan çekeriz herhalde Siyirdim.
Bul
thunderbolt yazdı:Filiz Hocam ben de artık Kilitbahir gibi çok akıntılı ve midyeli dibi olan yerlere giderken yanıma mantar almayı düşünüyorum.İğnenin biraz üzerine küçük bir parça bağlayıp yemi biraz havaya kaldırabileceğini düşünüyorum.Hani midye yerine en fazla iskorpit filan çekeriz herhalde Siyirdim.
nedim biz mantar değil de onun yerine batmayan boncuklar var onları kullanıyoruz bazı bölgelerde.Gulumsetavsiye ederim.Gulumse
Bul
hocam cezasını kesmişsiniz midyenin Bobo izmir midye cenneti ama daha hiç takılmadı oltama takılsa bende direkt yem yapardım heralde, Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
filiz bu midyeye bir çözüm yok mu??yemlerin yarısı midyelere gidiyor yawwBobo
Bul
araphüso26 yazdı:ilginç bizim midye gibi sorunumuz yok tatlısuda fakat bizdede böcek(kerevit) sorunu var yemleri mahveder..paylaşım için teşekkürlerRose

hüseyin abi bizim buralarda tatlı su midyesi var.hatta bir ara haberler çıkmıştı.sazanlar yiyor bunları.temizlerken içinde denk geliyor bazen.
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Bul
midye bizim işimizz anne sendee yaniii ne kadar güzeL işte okadar aLıssmısLarkii bizee istemedenn kendiLerii geliyor hahaHappy
Bul
ustam61 yazdı:Filiz hocam bizde de (genelde Kızılırmakta)su kaplumbağası başımızın belası.Hadi yemi yediğine birşey demiyorum da,iğneye yakalandığında sudan kütük gibi ağır birşey geliyor,arada birde sağa sola geziyor.hele sudan dışarı çıkarınca kafasını saklaması yokmu insanı deli ediyor.saklanmasa ağzından iğneyi kargaburmu ,pense yardımı ile çıkaracaksın.ama kafasını çıkartmıyor ki dışarı.mecburen misinayı kesiyorsun.Takımın özelliği gidiyor.ağzında iğne ile salıyorsun acıyorum hayvanlara ama ne yapayım.çıkarsa kafasını bir an hemen diş doktoru gibi alacağım ağzından iğneyi.o inatlık ediyor.
haklısınız hayrettin bey sizin sorununuz bizim kinden daha kötüymüşGulumse
Bul
tatilde olduğum zamanlarda sıkça karşılaştığım bir durumdur.balık takıldı diye çekersin 3-5 tane midye birbirine yapışık olarak gelir.hiç olmazsa yem olarak kullanırım.
ama tatlısuda iş değişir.genelde mantarlı olta kullanıyorsam kurbağa çok atlar ve balık tutamıyorsam kurbağa tutarak zaman geçiririm. hayrettin abinin dediği gibi bir keresinde kaplumbağa geldi.sanırsınki 3-5 kgluk bir balık geliyor.suyun yüzünde gözükünce üzüldüm.misinayı çekemiyorsun.acısını anlayabiliyorsun iğne ağzında ama için gidiyor.maalesef misina koptu ve iğne ağzında gitti.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
SerenaY66 yazdı:tatilde olduğum zamanlarda sıkça karşılaştığım bir durumdur.balık takıldı diye çekersin 3-5 tane midye birbirine yapışık olarak gelir.hiç olmazsa yem olarak kullanırım.
ama tatlısuda iş değişir.genelde mantarlı olta kullanıyorsam kurbağa çok atlar ve balık tutamıyorsam kurbağa tutarak zaman geçiririm. hayrettin abinin dediği gibi bir keresinde kaplumbağa geldi.sanırsınki 3-5 kgluk bir balık geliyor.suyun yüzünde gözükünce üzüldüm.misinayı çekemiyorsun.acısını anlayabiliyorsun iğne ağzında ama için gidiyor.maalesef misina koptu ve iğne ağzında gitti.
ilker bey evet iğne ağzında gidince,insan daha çok üzülür.ama ne yapalım doğanın kanunu bu değip avutucaz kendimizi..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Afrika'da Sivrisinek Yiyen Balıklarla Sıtmaya Karşı Savaş Açıldı LeVrEkCi 0 1,428 15-08-2007, 13:22
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi