27-04-2009, 18:15
LeVrEkCi yazdı:niyazi abi tekne alırken en önemli şey kullanacağın ortamdır bence,
1.si eğer limana bağlı dalga almayacak sağlam biryerde duracaksa ve istanbulda kullanacaksan 5 metre üzeri yarımda olsa kamaralı ve içten takma motorlu bir tekne öneririm kesinlikle geniş olmalı ve kafası yüksek olmalı sebebide boğazda dalga her zaman olur ani büyük dalgalara karşı hazırlıklı dayanıklı tekne olması lazım.ayrıca tabiiki sağlam bir çapa ve tüm tedbir malzemelerini koyunca sana ve misafirlerine(bana mesela)yer kalmalı.motoru kesinlikle yeni çok temiz dıurumda olmalı saat gibi çalışmalı boğazda arıza durumları hoş olmaz malum trafik ve akıntı çok fazla.
çapan çok iyi olmalı yedek çapan yedek fazla fazla halatın olmalı.
2.si benim gibi sahilden çıkacaksan ve tekne liman içinde durmayacaksa o zaman 4-5 metre civarı geniş kafası yüksek içinde ön arka ve yanlarda dolapları olan alt kısmında kanatları olan bir tekne öneririm.
eğer ahşap düşünürsen sakın alma derim sebebi kıyı balıkçıları yerine göre lodos ve poyrazdan kaçmak için tekneyi kıyıya çeker ahşap tekneler kıyıda hava şartlarından etkilenir güneşte açma yapar ve her sene bakım gerektirir.ayrıca kesinlikle dıştan takma motor tavsiye ederim ani hava patlamalarında tekneyi kıyıya aldıgında motoru alıp evine götürebilirsin aklın motorda kalmaz.
benim düşüncelerime göre her zaman ahşap tekne kullanımda kolaydır fiber tekne bakımında kolaydır.birgün bir limana üye olup bağlı teknem olacaksa yinede fiber güzel büyükçe bir tekneyi tercih ederim.şimdiki fiberleri o kadar güzel yapıyorlarki kullanımdada bakımdada çok kolay oluyorlar.
inşallah güzel bir tekne alırsın dileklerimle saygılarımla.not:eğer alma durumun olursa elimden geldiğince gelir bakar şu yanları eksi şu yanları artı diye nacizane yardımda bulunmaktan memnuniyet duyarım.
Abi Katılıyorum Sana O Ayrıntılar Çok Önemli Sallanmadanda Olmaz Yani