Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Anlatıyım. Üstteki dikenlerini ve kuyruğun altındaki yüzgeci, kuyruktan kafa tarafına doğru kesiyorum. Sonra bıçağın ucu ile kuyrukla o kesilen yer arasında kalan deriyi çiziyorum. Sonra kafayı kopartıp solungaçlarla birlikte içini alıyorum. Karnın altındaki deriyide ikiye ayırdıktan sonra. Kafa ile ense arasında zaten ucu kalkmış olan deriyi kafadan kuyruğa doğru çekiyoruz. Balık yumuşamıssa deri ile birlikte ette gelebileceği için bıçakla etleri üzerine sıyırmak gerekebilir. Normalde buna gerek yok. Balık o şekilde yaratılmış. Derisi kolaylıkla ayrılıyor. Löp eti unlayıp tavada kızartınca güzel oluyor.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
hüseyin berektli olsun...41 kere maşallah olmuş yani,afiyet olsun,
Yorumları: 899
Konuları: 26
sağolasın en kısa zamanda deneyecem bakalım kayınpeder beğenecekmi görüntü harika çünkü
boranmursel yazdı:sağolasın en kısa zamanda deneyecem bakalım kayınpeder beğenecekmi görüntü harika çünkü
Aynı balığı derisiyle tava yapınca iyi olmuyor. Deri kalın olduğu için tuzda çekmiyor. Deriyle yapacaksan ızgara olacak. Bir de balığın en lezzetli zamanı kış ayları oluyor.
Yorumları: 2,370
Konuları: 59
Bereketli olsun. Tebrikler Hüseyin, güzel olmuş. Şu izmaritlerden bulsam hemen levreğe çıkacam ama bizim burada başlamadı izmarit.
Yorumları: 3,046
Konuları: 26
hüseyin biraderim bereketli olsun izmaritler harika .
GURHAN yazdı:Bereketli olsun. Tebrikler Hüseyin, güzel olmuş. Şu izmaritlerden bulsam hemen levreğe çıkacam ama bizim burada başlamadı izmarit.
Meselede o ya zaten hepsi birbirinden uzakta yaşıyor
Sağol bizde de levrek yok ne yapıcaz. Lüferleri bekliyoruz. Çinekop zamanı yaklaşıyor. Ama yemlik istavritler yok oldu. Denizde sadece gümüşler kaldı.