Yorumları: 1,080
Konuları: 68
bilgiler icin cok tesekkur ederim benim balik testi gecti yuzde yuz iskorpit saydim sirtini 11 adet 11 inci dikeni kuyrugunda olan yuzgecinde birlesik halde bizim burda her zaman rasgelir
ben bunu sirf etini cikarip kaynatsam corbada bir degisiklik olurmu isi garantiye atmak istiyom yoksa boylecemi kaynatmam gerekiyor tesekkurler
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
süper resimler.Iskorpit ta kendisi....................
[quote=afala]
süper resimler.Iskorpit ta kendisi....................
[/quote
cok tesekkur ederim abi
sizde iskorpit derseniz hic suphe kalmadi icimde valla cirkinliginden icimde suphe kalmisti bakam corbasi nasil olcak bu aksam denicem
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
kırmızı balık bence lipsoz. İskorpit türünde bildiğim kadarıyla daha lezzetli.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
bu resimde bu renklerde çizilmiş ama normalde kıpkırmızı.
gercekten bu resimdekinede cok benziyor tesekkur ederim
bu balikla tanismam yaklasik 7 sene once oldu yakaladigimiz zaman suya geri atardik bilmedigimizden aslinda dune kadar yine bilmiyordumya
baliktan gelince diger balikcilarin yakaladiklarini gormustum icinde bu baligida gormustum kendilerine yinirmi diye sordugumda baligin ismini soylemislerdi halk dilinde(poor mens lobster) yani fakir adamin karides dicem ismini bilmiyorum turkce karides gibi ama cok buyugu cok degerli lezzetli
onu duyunca yimek icin denemistim etini fillet yapip tavada yagda kizartmistim fena degil ama pek hosumada gitmemisti bu siteye uye olunca iskorpit oldugunu corbasi cok guzel oldugunu ogrendim
ve merakim ordan sardi yinede bir firsatini bulup corbasini yapamadim hala dolapta yatiyor valla gunun yorgunlugunda yapmaya usendim yarinda taze olcagini zannetmiyorum belki bir dahaki baliga gidisimde corbasini denicem bakam yarin tazeligini korursa ille test yapmak istiyorum corbasini
Yorumları: 845
Konuları: 15
güzel balıklar bahri eline emeğine sağlık rasgele
Yorumları: 40
Konuları: 1
bahri ozmen yazdı:gercekten bu resimdekinede cok benziyor tesekkur ederim
bu balikla tanismam yaklasik 7 sene once oldu yakaladigimiz zaman suya geri atardik bilmedigimizden aslinda dune kadar yine bilmiyordumya
baliktan gelince diger balikcilarin yakaladiklarini gormustum icinde bu baligida gormustum kendilerine yinirmi diye sordugumda baligin ismini soylemislerdi halk dilinde(poor mens lobster) yani fakir adamin karides dicem ismini bilmiyorum turkce karides gibi ama cok buyugu cok degerli lezzetli
onu duyunca yimek icin denemistim etini fillet yapip tavada yagda kizartmistim fena degil ama pek hosumada gitmemisti bu siteye uye olunca iskorpit oldugunu corbasi cok guzel oldugunu ogrendim
ve merakim ordan sardi yinede bir firsatini bulup corbasini yapamadim hala dolapta yatiyor valla gunun yorgunlugunda yapmaya usendim yarinda taze olcagini zannetmiyorum belki bir dahaki baliga gidisimde corbasini denicem bakam yarin tazeligini korursa ille test yapmak istiyorum corbasini
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
bahri kardeş güzel balıklar o kırmızı balık bence iskorpit değil o balık lipsoz iskorpitin rengi kahverengi olur lipsoz ise kırmızı pembe olur taş balığıdır marmara adasında bunların dahada irilerini tutardık bu balığın buğulaması harika olur ayrıca kaba tuz ile her tarafını kapatıp fırına veriyorlar o tuzun içinde balık bir oluyor harika afiyet olsun
esref abim bende karar veremedim yine celiskiye soktunuz beni bunun rengide dediginiz gibi kirmizi,derisinde bide lekeler var ancak sirtini saydim dedikleri gibi 11 diken cikti belki sizin dediginiz de olabilir yiniliyorda bununda dikenleri zehirli valla karar verene kadar balik iki gun dolapta durdu ziyan oldu artik birdahakine denicem
buda baya buyuktu ,daha cok buyukleride rast geliyor mercan in oldugu bolgelerde genellikle kiyiya yakin yerlerde cok cikar
ancak bunu kafasi cok kocaman kafayi kopar etini cikar geriye bir sey kalmiyor bundan uc bes tane olmasi gerekiyor bence pisirdiginize degsin bir sebebde odu zaten pisirmedigim
kirlangic a eminim burda balik tezgahindada cok ucuz burdakiler anlamaz corbadan filen kimse almayinca tabiiki ucuz, ya gidip satin alcam denicem kirlangicla ,yani lafin kisasi corbayi denicem yakinda kismetse