Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27/2/2007 in baliklari
bilgiler icin cok tesekkur ederim benim balik testi gecti yuzde yuz iskorpit saydim sirtini 11 adet 11 inci dikeni kuyrugunda olan yuzgecinde birlesik halde bizim burda her zaman rasgelir
ben bunu sirf etini cikarip kaynatsam corbada bir degisiklik olurmu isi garantiye atmak istiyom yoksa boylecemi kaynatmam gerekiyor tesekkurler
Bul
süper resimler.Iskorpit ta kendisi....................
Bul
[quote=afala]
süper resimler.Iskorpit ta kendisi....................
[/quote
cok tesekkur ederim abi
sizde iskorpit derseniz hic suphe kalmadi icimde valla cirkinliginden icimde suphe kalmisti bakam corbasi nasil olcak bu aksam denicem
Bul
kırmızı balık bence lipsoz. İskorpit türünde bildiğim kadarıyla daha lezzetli.
Bul
bu resimde bu renklerde çizilmiş ama normalde kıpkırmızı.
Bul
gercekten bu resimdekinede cok benziyor tesekkur ederim
bu balikla tanismam yaklasik 7 sene once oldu yakaladigimiz zaman suya geri atardik bilmedigimizden aslinda dune kadar yine bilmiyordumya
baliktan gelince diger balikcilarin yakaladiklarini gormustum icinde bu baligida gormustum kendilerine yinirmi diye sordugumda baligin ismini soylemislerdi halk dilinde(poor mens lobster) yani fakir adamin karides dicem ismini bilmiyorum turkce karides gibi ama cok buyugu cok degerli lezzetli
onu duyunca yimek icin denemistim etini fillet yapip tavada yagda kizartmistim fena degil ama pek hosumada gitmemisti bu siteye uye olunca iskorpit oldugunu corbasi cok guzel oldugunu ogrendim
ve merakim ordan sardi yinede bir firsatini bulup corbasini yapamadim hala dolapta yatiyor valla gunun yorgunlugunda yapmaya usendim yarinda taze olcagini zannetmiyorum belki bir dahaki baliga gidisimde corbasini denicem bakam yarin tazeligini korursa ille test yapmak istiyorum corbasini
Bul
güzel balıklar bahri eline emeğine sağlık rasgele
Bul
bahri ozmen yazdı:gercekten bu resimdekinede cok benziyor tesekkur ederim
bu balikla tanismam yaklasik 7 sene once oldu yakaladigimiz zaman suya geri atardik bilmedigimizden aslinda dune kadar yine bilmiyordumya
baliktan gelince diger balikcilarin yakaladiklarini gormustum icinde bu baligida gormustum kendilerine yinirmi diye sordugumda baligin ismini soylemislerdi halk dilinde(poor mens lobster) yani fakir adamin karides dicem ismini bilmiyorum turkce karides gibi ama cok buyugu cok degerli lezzetli
onu duyunca yimek icin denemistim etini fillet yapip tavada yagda kizartmistim fena degil ama pek hosumada gitmemisti bu siteye uye olunca iskorpit oldugunu corbasi cok guzel oldugunu ogrendim
ve merakim ordan sardi yinede bir firsatini bulup corbasini yapamadim hala dolapta yatiyor valla gunun yorgunlugunda yapmaya usendim yarinda taze olcagini zannetmiyorum belki bir dahaki baliga gidisimde corbasini denicem bakam yarin tazeligini korursa ille test yapmak istiyorum corbasini
Bul
bahri kardeş güzel balıklar o kırmızı balık bence iskorpit değil o balık lipsoz iskorpitin rengi kahverengi olur lipsoz ise kırmızı pembe olur taş balığıdır marmara adasında bunların dahada irilerini tutardık bu balığın buğulaması harika olur ayrıca kaba tuz ile her tarafını kapatıp fırına veriyorlar o tuzun içinde balık bir oluyor harika afiyet olsun
Bul
esref abim bende karar veremedim yine celiskiye soktunuz beni bunun rengide dediginiz gibi kirmizi,derisinde bide lekeler var ancak sirtini saydim dedikleri gibi 11 diken cikti belki sizin dediginiz de olabilir yiniliyorda bununda dikenleri zehirli valla karar verene kadar balik iki gun dolapta durdu ziyan oldu artik birdahakine denicem
buda baya buyuktu ,daha cok buyukleride rast geliyor mercan in oldugu bolgelerde genellikle kiyiya yakin yerlerde cok cikar
ancak bunu kafasi cok kocaman kafayi kopar etini cikar geriye bir sey kalmiyor bundan uc bes tane olmasi gerekiyor bence pisirdiginize degsin bir sebebde odu zaten pisirmedigim
kirlangic a eminim burda balik tezgahindada cok ucuz burdakiler anlamaz corbadan filen kimse almayinca tabiiki ucuz, ya gidip satin alcam denicem kirlangicla ,yani lafin kisasi corbayi denicem yakinda kismetse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eski zaman İstanbul ve balıkları.... maxtar 13 7,364 13-12-2011, 15:49
Son Yorum: yycolak
  30-9-2007 Dikilitaş gece avı 006 23 4,118 28-10-2009, 16:39
Son Yorum: beyez
  bu 2007 nin son levreği tahsinmersin 30 5,161 21-05-2009, 23:40
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Aralık-2007 ispendek Can ARSLAN 12 2,425 19-02-2008, 23:13
Son Yorum: Can ARSLAN
  2007 sazanları ozoca51 19 2,688 19-02-2008, 16:46
Son Yorum: radam
  antalya balıkları yalova tatar 11 3,125 06-02-2008, 18:23
Son Yorum: rusan
  2007 2 adet aynalı sazan araphüso26 14 2,656 18-01-2008, 00:28
Son Yorum: araphüso26
  Levreklerle Kömürcü balıkları soframıza misafir oldu MiKaSa 22 4,618 12-01-2008, 20:36
Son Yorum: Ruhan Ozgen
  Ağustos 2007 Köksal 12 2,549 28-11-2007, 21:24
Son Yorum: Köksal
  1/07/2007 hafta sonu avım LeVrEkCi 74 7,716 20-11-2007, 20:12
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi