Yorumları: 2,864
Konuları: 93
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
nihatkr yazdı:Adaş dün seni arayacaktım. Yoğunluk girdi araya. Eğer gideceksen bu hafta veya haftaya bende geleyim hem balık hem de şu öteki işe bakarım diyecektim. ama
iş stres yine engel oldu. Hem de güzel bir sarı zeybek yapardık ..
haftaya kısmetse gideceğim adaşım her zaman beklerim

bi aksilik olmazsa 1 hafta orada 1 hafta burada devam kış boyu.
Yorumları: 8,084
Konuları: 75
Nikocuğum inşallah bu lüfer zamanıda geçen yılki gibi bereketli geçer özledik geçen yıl livarını dolu halini. Üstelik yaratıcı insalara hayranım o el emeği ürünlerde inşallah emeğinin karşılığını fazlasıyla öder.

HAŞİM77 yazdı:Nikocuğum inşallah bu lüfer zamanıda geçen yılki gibi bereketli geçer özledik geçen yıl livarını dolu halini. Üstelik yaratıcı insalara hayranım o el emeği ürünlerde inşallah emeğinin karşılığını fazlasıyla öder.

Haşim abi inşallah bol balık olur. Biraz erken girdi balık meraya. 2 haftadır tutuyorlar ama biz daha hiç inemedik denize.
Teşekkür ediyorum.
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
nihatkr yazdı:Haşim abi inşallah bol balık olur. Biraz erken girdi balık meraya. 2 haftadır tutuyorlar ama biz daha hiç inemedik denize.
Teşekkür ediyorum.
nikom hasret kaldık lüfere resimleri özledik rast gele.
Yorumları: 1,372
Konuları: 32
Fotoları görelim artık Nihat. Bereketli avların olur inşallah. Rastgele.
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
kılçık yazdı:Fotoları görelim artık Nihat. Bereketli avların olur inşallah. Rastgele.
Vedat hocam inşallah onumuz deki haftadan sonra resimde olur filmde
bucalıfikret yazdı:nikom hasret kaldık lüfere resimleri özledik rast gele.

abim daha erken tutuyorlar ama ben tekneyi daha yeni indirdim. inşallah bu hafta sonu..
Yorumları: 8
Konuları: 0
31-10-2014, 01:49
(Son Düzenleme: 31-10-2014, 01:52, Düzenleyen: Karabudun.)
nihatkr yazdı:Günaydın Dostlar.
Eylül ayının görünmesi demek, teknenin uzun süre denizde dolaşmaya hazır hale getirilmesi demek, teknenin çayını, şekerini ve hatta atıştırmalık bisküvileri hazırlamak demek, tüm takımların elden geçirilip yeniden hazır hale getirilmesi demek, denizde lüfer, kırlangıç, minekop, levrek ve bir sürü yem balığının gelmesi demek. Yine sabah 4 lerde kalkıp tekneye koşup zarganaları hazırlayıp, lüfer peşine gezmek demek.
Ve lüfer, kırlangıç ve nadirde olsa levrek için hazırlanmış önlük ucuna takılan kaşıklar. Hepsi özel kesim hepsi ayrı ayrı dizayn edilmiş ve denizde çalışması için ayrı şekilde bükülen kaşıklar.
Herkese bol avlı bir sezon dilerim.
Hocam konuyu hortlatacağım, ama inan lüferin müptelasıyım. Ayrıca yeni konu açıp kirliliğe sebep olmak istemedim. Balık avı hususunda iyi olduğumu söyleyemem. Yemli olsun çapara olsun çinekop falan alıyorum. Lakin dediğim gibi gönlüm lüferde. Şöyle bir anlatsanız lüfer avının inceliklerini. Özellikle kıyıdan avlananlar ne yapmalı? Kasım ayında olur mu lüfer, mevsimmi nedir bu balığın? Olta takımı nasıl olmalıdır? Kamış mı yoksa el oltası mı kullanmalı? Yem ne olmalı? Kıraça uygun mudur? Sonra resimdeki o kaşıklar ne işe yarar? Özellikle bu ilgi mi çekti.
Konuya vakıf abiler/kardeşler bilgilerini, tecrübelerini paylaşırlarsa minnettar olurum.
Rüzgarın önünde!
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Karabudun yazdı:Hocam konuyu hortlatacağım, ama inan lüferin müptelasıyım. Ayrıca yeni konu açıp kirliliğe sebep olmak istemedim. Balık avı hususunda iyi olduğumu söyleyemem. Yemli olsun çapara olsun çinekop falan alıyorum. Lakin dediğim gibi gönlüm lüferde. Şöyle bir anlatsanız lüfer avının inceliklerini. Özellikle kıyıdan avlananlar ne yapmalı? Kasım ayında olur mu lüfer, mevsimmi nedir bu balığın? Olta takımı nasıl olmalıdır? Kamış mı yoksa el oltası mı kullanmalı? Yem ne olmalı? Kıraça uygun mudur? Sonra resimdeki o kaşıklar ne işe yarar? Özellikle bu ilgi mi çekti.
Konuya vakıf abiler/kardeşler bilgilerini, tecrübelerini paylaşırlarsa minnettar olurum.
şener kaşıkları tekneden kullanıyoruz,kıyıdan verim alınır ama oltayı atarken yem dağılacaktır.kıyıdan lüfer avı için daha çok istavrit fleto kullanılıyor.mantarlı takıma istavrit fleto takıp atıp beklersen balık alabilirsin.siteyi dolaşırsan lüfer avlarıyla ilgili konular mevcuttur.rastgele.