Yorumları: 1,505
Konuları: 17
MaVrUşGiL yazdı:Ali Muvaffak abi Aytekin benim söyleyebileceklerimden fazlasını söylemiş bende bayramın birinci veya ikinci günü akşam B.çekmecede (gürpınar) bi nostalji yapayım diyorum hadi ikimizede rast gelsin.
eyvallah serkan herkese rastgelsin.ramazan içinde gürpınar limana gittim ben 2 saat falan kalabildik 1 tane ispari yakaladım iri boyda başka birşeyde gelmedi.
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
monawar yazdı:eyvallah serkan herkese rastgelsin.ramazan içinde gürpınar limana gittim ben 2 saat falan kalabildik 1 tane ispari yakaladım iri boyda başka birşeyde gelmedi.
Liman değil ya ordu evi altı uçağın civarı yada gürpınar stadı altı tercihimdir  mevsim olarak daha çok erken ama bu bayram bizimkilerde olacağım için orada bi nostalji yapayım dedim balık bahane sandalyeyi açıp çayı yudumlamak şahane
Yem konusundada orhan abinin dediği gibi bulursan boru kurdundan şaşma o yoksa canlı teke kuyruk altı kısa pala 5-6 mustad gümüş le çalış, midyeyi hiç duymadım hiç görmedim ve hiç bilmiyorum bir kaç yerde tavuk göğsü gördüm o kadar.
MaVrUşGiL yazdı:Liman değil ya ordu evi altı uçağın civarı yada gürpınar stadı altı tercihimdir mevsim olarak daha çok erken ama bu bayram bizimkilerde olacağım için orada bi nostalji yapayım dedim balık bahane sandalyeyi açıp çayı yudumlamak şahane
Yem konusundada orhan abinin dediği gibi bulursan boru kurdundan şaşma o yoksa canlı teke kuyruk altı kısa pala 5-6 mustad gümüş le çalış, midyeyi hiç duymadım hiç görmedim ve hiç bilmiyorum bir kaç yerde tavuk göğsü gördüm o kadar.
Uçağın orda sandalyeye krurulup çay keyfi yapmak ayrı bir keyif,Şarköy'de boru kurdu çok zor,genelde sülünez yada teke ile avlanırlar,o bahsettiğim beyaz midyeyi kumbağa giden arkadaştan duydum gündüz denizden kum altından çıkartıyomuş gecede 9'dan sonra avlanıyomuş.
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Yorumları: 620
Konuları: 41
15-08-2012, 19:27
(Son Düzenleme: 15-08-2012, 19:29, Düzenleyen: Mufi.)
[COLOR="Navy"]Sevgili Ali , Teknelerin geçmediği daha sessiz ve ırak yerler bulursan daha verimli balık avlarsın ,
Dogada tüm canlılar bulundukları ortama uyum saglar (eğer gidecekleri yer yoksa) yaşadıkları bölgede karınları doyuyor ise , hayatlarından memnun durlar.. ancak bölgeler arası fiziki farklılıklarada zaman içinde uyum saglarlar, mesela , marmariste yaz boyunca denizde yüzlerce insanın bacaklarının arasında kefaller dolanır , bizzat izledim , ekmeği attıgınızda sudaki bir insanın 3-5 m ötesinde balık çıkıp yer.. yani balık insana alışmıştır, cami önündeki güvercinler gibi,
Sesin ve hareketin yogun oldugu yerlerdeki balıkların davranış şekli ile , ıssız sahillerdeki balıkların davranışı arasında fark olabilir.. yaşadıgı bölgedeki beslenme alışkanlıklarıda farklı olabilir, Ege sahillerinde bir koyda sülünez ile tutlan balık 1.km ötede başka bir sahilde madya veya boru kurduna ragbet eder.. bunlar aklınızda bulunsun ,, Özellikle balık avcılıgına yeni başlıyan kardeşlerimizin , çok okumaları ve araştırmalarını tavsiye ederim , karşılarına çıkabilecek çelişkili bilgileride çekinmeden bu tür ortamlarda ortaya koymaları ve görüş almaları iyi olur, Tek bir balık türüne odaklanmamk gerekir , bölgenin mevsimsel sürecinde sırası ile hangi türler oluyorsa onlarıda avlama yoluna gitmelidir, Oltacı balık seçmez, her türlü balıkta deneyimi olmalıdır, imkanları elverdiğince çeşitli balıkları avlamalıdır..
kolay gelsin[/COLOR]
Yorumları: 106
Konuları: 8
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
4 veya 5 numara olsun yeter gerçi 0/2 noya bile geliyor.ben kısa pala çapraz kullanıyorum rast gele. 
Mufi yazdı:[COLOR="Navy"]Sevgili Ali , Teknelerin geçmediği daha sessiz ve ırak yerler bulursan daha verimli balık avlarsın ,
Dogada tüm canlılar bulundukları ortama uyum saglar (eğer gidecekleri yer yoksa) yaşadıkları bölgede karınları doyuyor ise , hayatlarından memnun durlar.. ancak bölgeler arası fiziki farklılıklarada zaman içinde uyum saglarlar, mesela , marmariste yaz boyunca denizde yüzlerce insanın bacaklarının arasında kefaller dolanır , bizzat izledim , ekmeği attıgınızda sudaki bir insanın 3-5 m ötesinde balık çıkıp yer.. yani balık insana alışmıştır, cami önündeki güvercinler gibi,
Sesin ve hareketin yogun oldugu yerlerdeki balıkların davranış şekli ile , ıssız sahillerdeki balıkların davranışı arasında fark olabilir.. yaşadıgı bölgedeki beslenme alışkanlıklarıda farklı olabilir, Ege sahillerinde bir koyda sülünez ile tutlan balık 1.km ötede başka bir sahilde madya veya boru kurduna ragbet eder.. bunlar aklınızda bulunsun ,, Özellikle balık avcılıgına yeni başlıyan kardeşlerimizin , çok okumaları ve araştırmalarını tavsiye ederim , karşılarına çıkabilecek çelişkili bilgileride çekinmeden bu tür ortamlarda ortaya koymaları ve görüş almaları iyi olur, Tek bir balık türüne odaklanmamk gerekir , bölgenin mevsimsel sürecinde sırası ile hangi türler oluyorsa onlarıda avlama yoluna gitmelidir, Oltacı balık seçmez, her türlü balıkta deneyimi olmalıdır, imkanları elverdiğince çeşitli balıkları avlamalıdır..
kolay gelsin[/COLOR] 
abi av yeri olarak dusundugum yer gunduz denize girilen bir yer fakat gece kimse yok yerlesim yeride degil ve tamamen kumluk ilk olarak orasini deneyecegim olmadi bakicaz bi alternatif bilgiler icin tesekkurler
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Yorumları: 1,258
Konuları: 49
bende mariner 3 yada 4 no siyah uzun pala çapraz iğne kullanıyorum
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
|