Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bırakma Olta Takımları
doktor yazdı:Çok güzel bi paylaşım Burak abi resimlerlede çok açıklayıcı olmuş eline emeğine sağlık sygılar.Alkis76

Sevgili Eren beyendiğine sevindim.Selam ve sevgiler.
Bul
efese yazdı:Burak bey elinize ve emeğinize sağlık ,çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız

Nadir Bey teşekkür ederim.Sağlıcakla kalın.
Bul
tahsinmersin yazdı:Burak abi,hem anlatımın ,hemde görselin ansiklopedilik olmuş,ellerine sağlık,emeklerin içinde sağol ,varol.
yalnız kusura bakmada, kafam biraz basmadı.son resimde ki kıyıdan (kara bağlantılı)kamışla bırakma takımında iki kurşun arasında her hangi bir şey var mı?her iki kurşunda fırdöndüye kadar serbest gezer kurşun mu? oltayı ileri atarsak 2 kurşun birleşmezmi?
yada oltayı iğne tarafından yatırarak önce 1 kurşun sonra 2. kurşunumu yatırıp bekliyoruz.

Sevgili Tahsin gerekli açıklamayı Mehmet Bey yapmış sağ olsun.Selam ve sevgiler.
Bul
cilingoz yazdı:emeğine sağlık çok güzel anlatmışsın teşekkürler.

Ben de katılımınız için teşekkür ederim.Sağlıcakla kalın.
Bul
Lakerda yazdı:Tahsin konuyu dikkatle okursan bu takım derinliği 1, 1.5 m.yi geçmeyen sığ sularda; denize girilerek elle serildiği belirtilmekte.(Gezer kurşunlar birbirinden 2 kulaç açık kalacak şekilde) Dolayısıyla kamışla atılan bir takım değil.İki gezer kurşunun esprisi canlı yemin bulunduğu kösteğin ana bedene sarılmamasını sağlaması..
Benim anladığım bu.. Smile

Mehmet Bey konuya yaptığınız katkı için teşekkür ederim.Selam,sevgi ve saygılar.
Bul
bu sığ su bırakmalarında dibin kayalıklı oldugu ortamlarda bırakma yapıldıgında canlı yem kayalara falan saklanmazmı acaba ? yada oltayı bi yerlere takmazmı ? ben yazın çeşme alaçatıdan avlanıcamda 1-2 hafta iiçinde bizim oralar kayalık biraz...
Bul
Burak abi, anlatım için teşekkürler. Bunlara bakarak iki takım hazırlıyorum. Bu haftasonu inşallah tuzladan balık tutmayı planlıyorum Smile

Ellerinize sağlık.
Bul
abraxsaz yazdı:bu sığ su bırakmalarında dibin kayalıklı oldugu ortamlarda bırakma yapıldıgında canlı yem kayalara falan saklanmazmı acaba ? yada oltayı bi yerlere takmazmı ? ben yazın çeşme alaçatıdan avlanıcamda 1-2 hafta iiçinde bizim oralar kayalık biraz...

Şayet 1,5-2 metre gibi sığ suda bırakma yapacaksanız yemin saklanmaması ve takımın takılmaması için derin su bırakma takımının ana bedenini ve canlı yem bedenini daha kısa tutarak sığ suya uygun hale getirerek bırakma yapabilirsiniz.
Bul
nihatkr yazdı:Burak abi, anlatım için teşekkürler. Bunlara bakarak iki takım hazırlıyorum. Bu haftasonu inşallah tuzladan balık tutmayı planlıyorum Smile

Ellerinize sağlık.

Sevgili Nihat inşallah güzel balıklar yakalarsın.Buna en çok ben sevinirim.
Bul
emeğine sağlık teşekkürler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Uzun Olta İle Lüfer Avı Burak Karadeniz 47 11,640 12-06-2010, 13:43
Son Yorum: cranium

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi