Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zokalı Lüfer Takımı
aygroup yazdı:Burak Bey..

Bence tüm bu anlattıklarınız bir kültür olayı..Ve sayıları gittikçe azalan o dönem kuşağı insanları ile beraber bu kültür de yok oluyor..

Anlattıklarınız beni hüzünlendirdi.Çok eskilere götürdü..Benim olta kutumda hala maskallama camları ,cıva ve güderi parçaları durur..

Ama zoka kullanmayalı uzun yıllar oldu..

Yine de çok güzel günlerdi onlar..

Teşekkürler..Sevgiler..

Ahmet Bey hepimizin bildiği nedenlerden dolayı ben de uzun senelerden beri zoka ile avlanamıyorum.Tek tesellim gün gelir yine o güzel günleri yaşarız diye düşünmek ve buna kendimi inandırmak oluyor.Sevgi ve saygılarımla.
Bul
bucalıfikret yazdı:burak abi değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler rast gele...AlkisSeerf

Fikret'cim teşekkür ederim.Selam ve sevgiler.
Bul
doktor yazdı:Çok değerli bi paylaşım Burak abi elinize emeğinize sağlık saygılar.76

Sevgili Eren teşekkür ederim.Umarım arkadaşların faydalanacağı bir paylaşım olmuştur.Sağlıcakla kal.
Bul
yycolak yazdı:Eski günlere götürdü beni bu konu sevgili Burak abicim.babamla Kızkulesinin açığında 26 kulaç ismiyle anılan bir yerde lüks ışığında gündüzden tutulan izmaritleri filato ederek yemlendirilen bu zokalarla yaptığımız avları hatırladım.Tabii o zamanların lüferlerine şimdi galiba kofana diyorlar.Mahcup
Eline emeğine sağlık abicim.teşekkürler.Alkis76

Yalçın kardeşim o güzel günler ne yazıkki artık çok uzaklarda kaldı.İyi ki o güzellikleri yaşama şansını yakalamışız.Yeni kuşak bu bakımdan çok talihsiz.Değerli yorumun ile konuya yaptığın katkı için teşekkür ederim.Sevgilerimle.
Bul
Burak Karadeniz yazdı:Yalçın kardeşim o güzel günler ne yazıkki artık çok uzaklarda kaldı.İyi ki o güzellikleri yaşama şansını yakalamışız.Yeni kuşak bu bakımdan çok talihsiz.Değerli yorumun ile konuya yaptığın katkı için teşekkür ederim.Sevgilerimle.
o günleri babam ve dedemle beraber yaşadığım için ne kadar şanslıymışım şimdi daha iyi anlıyorum,
ben her sene mutlaka 1 gece lüx ışıgında zoka avı deniyorum ve ümitle birgün tutacagımı düşünüyorum,galiba artık beklememeliym diyede üzülerek düşünüyorum.
sadece zoka avı değil tüm lüfer avları ne yazıkki maziye karışıyor ve lüfer tutup temizleyen sonrada pişirip yiyen insanların sonuncuları heralde bizler oluyoruz,bu sabah 5cm altı yaprakları görünce içim burkuldu ne yaparsak yapalım önce profesyonel ticari avcılar kendi ekmekleriyle ve balık nesliyle oynuyorlar.Babysonumuz hayır olsun.
Bul
LeVrEkCi yazdı:o günleri babam ve dedemle beraber yaşadığım için ne kadar şanslıymışım şimdi daha iyi anlıyorum,
ben her sene mutlaka 1 gece lüx ışıgında zoka avı deniyorum ve ümitle birgün tutacagımı düşünüyorum,galiba artık beklememeliym diyede üzülerek düşünüyorum.
sadece zoka avı değil tüm lüfer avları ne yazıkki maziye karışıyor ve lüfer tutup temizleyen sonrada pişirip yiyen insanların sonuncuları heralde bizler oluyoruz,bu sabah 5cm altı yaprakları görünce içim burkuldu ne yaparsak yapalım önce profesyonel ticari avcılar kendi ekmekleriyle ve balık nesliyle oynuyorlar.Babysonumuz hayır olsun.
Bunun bir engelleyicisi mutlaka olmalı.Gerçi biz ormanlarımızıda daha yeni yeni korumaya başlıyoruz.İnşallah bu güzel balığıda kökü kurumadan koruyabiliriz.Mahcup
Bul
Atakan_YeniFoca yazdı:Burak Bey çok teşekkürler. Anlatım ve görsel imajlar harikaydı. Elinize emeğinize sağlık. İzmir civarinda her ne kadar lüfer bulamasak da tüm anlatım, çizim ve fotoğrafları kayıt ettim. Çok mersi.Alkis

Atakan Bey değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Selam ve sevgiler.
Bul
Burak Karadeniz yazdı:Mehmet Bey teşekkür ederim.Arkadaşlarımıza biraz olsun faydamız oluyorsa ne mutlu bana.Selam,sevgi ve saygılar.

Biraz fayda nedemek abi Allah Razı olsun değerli bilgileriniz için ne kadar teşekkür etsem azdırAlkis
[Resim: seabass.gif]
Bul
paylaşım ıçın tşk,
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
seabasshunter yazdı:Biraz fayda nedemek abi Allah Razı olsun değerli bilgileriniz için ne kadar teşekkür etsem azdırAlkis

Sevgili Poyraz inşallah işine yarar.Selam ve sevgiler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mavrukalı Lüfer, Sarıkanat, Çinekop Takımı Burak Karadeniz 36 8,423 16-03-2012, 00:23
Son Yorum: araphüso26
  Tek Beden Beden Üzerine 2 Rapala Bağlanarak Çekilen Sırtı Takımı Burak Karadeniz 16 7,575 06-09-2010, 19:29
Son Yorum: Burak Karadeniz
  Uzun Olta İle Lüfer Avı Burak Karadeniz 47 12,259 12-06-2010, 13:43
Son Yorum: cranium

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi