Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yıllardır tartışıyoruz....
Sevgili Ruşan..

Çok teşekkür ederim..Olayı bu boyutta incelemeyi hiç düşünmemiştim..Boşuna dememişler.."Akıl yaşta değil,baştadır" diye..Yazdıklarını iyice anlayarak bir kaç kere okumam gerekiyor..

Tekrar teşekkürler..Sağolasın...
Bul
Bende balıkların sadece hareketli nesneleri gördüklerini yeni öğrendim Smile
Sazanları özledim...
Bul
tüm arkadaşlarımın yorumları haklı ve güzel.. balıkların kırmızıya karşı zaafları olduğu kesin..meps sin suda çıkardığı sesmi yoksa kırmızı beneklerin su içindeki kırılmalarla örneğin solucanamı benzemesi.. solucanı akıntıya attığınızda kıvrıla kıvrıla gider belki öyle bir görüntü.... ben alabalık tutmaktan anlamam ahmet abi bana ne soruyonki bu soruyu sen biliyorsundur muhakka cavabıSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Alabalık yavruları kırmızı benekli oluyor mu bilmiyorum ama mepsin parlak olması ve kırmızı benekli olması , mepsi hızlı çekerken yavru alabalık hissi uyandırabilri diye düşünüyorum. suda ışığın nasıl kırıldığı da onemlı burda. goz merceklerı bızım gıbı olmadıgından tıtresımlerı daha yavas algılıyorlarsa suda ısıgın kırılması sonucu mepsı daha uzunmus gıbı gorebılırler.
Sazanları özledim...
Bul
ustam61 yazdı:AlkisAlkisAlkisAraştırma ve bilgilendirmelerin için teşekkürler Ruşan kardeşim.Ulu rabbim canlıları öyle bir yaratmış ki akıl erecek gibi değil.kimine çok kuvvetli görüntü ile, kimine avının yaydığı ısı ile,kimisine avının yaydığı çok az da olsa elektrik dalgalarına ,kimisine çıkarttığı sesin geri gelmesine göre avlanabilme özelliği vermiş.tekrar teşekkürler.AlkisAlkisAlkis

Çok haklısın Hayrettin Ustam..

Zaten net bir sonuç elde edememiş olamaktan dolayı bu konuyu konuşuyoruz.

İyi ki böyle bir konu açmışım..Gerçekten çok ilgi çekici bilgiler edindim..Bizim forum da maşallah ,Hepsi bilim adamı sanki..Takdir etmemek elde değil..

İlgine ve katkılarına teşekkürler..

Sevgiler..
Bul
rusan yazdı:Bende balıkların sadece hareketli nesneleri gördüklerini yeni öğrendim Smile

Alabalık avının ilk kuralı...

Azami kamuflaj ve azami sessizlik..

Selamlar..
Bul
araphüso26 yazdı:tüm arkadaşlarımın yorumları haklı ve güzel.. balıkların kırmızıya karşı zaafları olduğu kesin..meps sin suda çıkardığı sesmi yoksa kırmızı beneklerin su içindeki kırılmalarla örneğin solucanamı benzemesi.. solucanı akıntıya attığınızda kıvrıla kıvrıla gider belki öyle bir görüntü.... ben alabalık tutmaktan anlamam ahmet abi bana ne soruyonki bu soruyu sen biliyorsundur muhakka cavabıSiyirdim
Sevgili Hüso...

Neden olmasın ki senin dediğin.Gördüğün gibi beraberce tahmin yürütüyoruz.Belki de o görüntüyü solucana benzetiyordur..

Cevabı ben bilmiyorum.Dün gece elektrikler kesikti o bölümü çalışamadım..Happy

Sevgiler..
Bul
rusan yazdı:Alabalık yavruları kırmızı benekli oluyor mu bilmiyorum ama mepsin parlak olması ve kırmızı benekli olması , mepsi hızlı çekerken yavru alabalık hissi uyandırabilri diye düşünüyorum. suda ışığın nasıl kırıldığı da onemlı burda. goz merceklerı bızım gıbı olmadıgından tıtresımlerı daha yavas algılıyorlarsa suda ısıgın kırılması sonucu mepsı daha uzunmus gıbı gorebılırler.

Sevgili Ruşan..

Alabalık yavruları da kırmızı benekli oluyor.Senin bütün yazdıklarını dikkatle takip ediyorum..

İlgine ve katkılarına çok teşekkürler..

Sevgiler...
Bul
Ruşancım yazdıklarını hatretle ve dikkatle okudum.Çok değerli bilgiler aktarmışsın.Emeğine sağlık.Balık avında çok faydalı olabilecek,yönlendirici bilgiler.Sağol koçum.Ellerin dert görmesin.AlkisGulumse
Bu arada Ahmet Abicim konuyu açarak bu değerli bilgilerin bizlere ulaşmasına önderlik ettiğin için tekrar teşekkürler.Alkis76
Bul
ben alabalık hakkında burada anlatılanlar dışında bişey bilmiyorum konuya ne zaman yazdıgımı hatırlamıyorum ama muhtemelen alıntı bilgi olarak yazmışımdır nerede oldugunu bulursam daha iyi cevaplayabilirim.
benim kullandığım rapalalarda kırmızı agırlıklı olanlar her zaman daha iyi iş yapmıştır o nedenlede rapala alırken genelde kırmızıyı tercih ederim,alabalıkda durum nedir hiç anlamam açıkçası Gulumse.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi