26-02-2010, 15:11
Lapsetur yazdı:Acaba diyorum sitede akvaryum için bölüler açsammı ??
Bence site ve akvaryumla uğraşanlar için faydalı olur.

akvaryum merakı olanlar
|
26-02-2010, 15:11
Lapsetur yazdı:Acaba diyorum sitede akvaryum için bölüler açsammı ?? Bence site ve akvaryumla uğraşanlar için faydalı olur. ![]()
26-02-2010, 15:13
Köksal yazdı:Bende yeni bakmaya başladım.Bende acemiyim akvaryum konusunda Lepistes,moli,plati ve kılıç balığı beslemekteyim.Daha dün ısıtıcı aldım.Suya hazır su ekledim çesme suyuna,ikigün sonra balıkları koydum.3 lepistesim öldü.Bence sebebi akvaryumda çok çeşit olmasından dolayı balıklar birbirine zarar veriyorlar yüzgeçlerini ısırıyorlar birbirlerinin alışmaları zaman istiyor.Şuan 3 tane lepistes yavrum var.Ayrı bir kapta bakıyorum.Aklıma pet şişe yattı ben de yavruluk yapayım. 1 litrelik pet şişeyi yarıdan kestim 2 tane vantuz taktım ve çuvaldız iğnesiyle bolbol delik açtım
26-02-2010, 15:17
Yavru balıkları büyük ihtimalle klor ve sıcaklık farklılığı etkiledi.Bence suyu değiştirirken ya dinlendirin yada 19 litrelik satılan sulardan alıp koyun.Birde dişli olan balık türleri beta olsun diğerleri muhakkak lepsteslere kuyruktan saldırıyor ölüme sebep oluyorlar.Lepstes güzel olmasına rağmen kendi yavrusunuda yiyebiliyor.Doğumdan sonra anne balığı ayırırsanız iyi olur.
26-02-2010, 15:19
HAŞİM77 yazdı:Yavru balıkları büyük ihtimalle klor ve sıcaklık farklılığı etkiledi.Bence suyu değiştirirken ya dinlendirin yada 19 litrelik satılan sulardan alıp koyun.Birde dişli olan balık türleri beta olsun diğerleri muhakkak lepsteslere kuyruktan saldırıyor ölüme sebep oluyorlar.Lepstes güzel olmasına rağmen kendi yavrusunuda yiyebiliyor.Doğumdan sonra anne balığı ayırırsanız iyi olur. Bence tamamen klor. Hazır satılan sular balıklar için iyi değil diye duymuştum
26-02-2010, 15:45
Oktay guzel bir merak,fakat benim bir bilgim yok..
yavru baliklarini kaybetmene uzucu ![]() sana sadece kolaygelsin diyebilirim..
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
![]()
26-02-2010, 16:31
Lapsetur yazdı:1 litrelik pet şişeyi yarıdan kestim 2 tane vantuz taktım ve çuvaldız iğnesiyle bolbol delik açtımteşekkür ederim bende deneyeceğim akvaryumum küçük olduğundan bende 0,5 lik pet şişe ile yaparım.
Memleket SİVAS/Şarkışla
26-02-2010, 17:27
Arkadaşalr yavrulukları mümkün olduğu kadar büyük yapın ve mutlaka hava taşı bağlayın.Delmiş olduğunuz deliklerin pek faydası olmuyor.Yavruluk ne kadar büyük olursa yavrularda okadar çabuk büyür.
Saygılar
26-02-2010, 19:14
Lapsetur yazdı:Kum midyesi (cici) diye tabir ettiğimiz beyaz midyeler var kıyıda onlardan kıyıp balıklara versem yerlermi protein amaçlı Oktay abi, sorun kesinlikle klordan ama yem konusunda uyarmak isterim akvaryum balıkları ne verirsen ver yer ve şişip ölürler. Bu cici ile ilgili bildiğim tatlı su karidesi onun adıda cici dir 2-3 milim boyunda olurlar yem diye akvaryumcularda kurutulmuş olarak satılır. Ama biraz beklersen bizim ruşan sana en ayrıntılısından bilgileri sağlıyacaktır çünki evinde üretim yapıyor, ama bir kaç gün beklemen lazım dün konuştuğumda kütahyaya gideceğini söylüyordu.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
01-03-2010, 10:06
bi ara bende bu işe merak sardım bıraktım sonra tekrar denedim olmadı ama hep küçük yaşlardaydı,
ileride tam hakkını vererek iyi bir akvaryum yapmak istiyorum. hayırlı olsun oktay.
01-03-2010, 11:32
Lapsetur yazdı:Bence tamamen klor. Hazır satılan sular balıklar için iyi değil diye duymuştum Bu hazır satılan sular konusunda iddialı değilim iyice uzmanından öğrenmek gerekir.Bu sular ph vs değerleri dengelendiği için iyi olur diye düşündüm. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Akvaryum ve balıkların bakımı | tatar35 | 1 | 12,461 |
26-07-2011, 15:35 Son Yorum: Uzun_ahmet |