Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botlar hakkinda (A-Z)
bucalıfikret yazdı:bahadır paylaşımın için teşekkürler üsteki yazıyı anlamadım WinkSeerf
Fikret abi en başta söylediğim gibi, bot konusunu ararştırırken düzenli ve her konuyu kapsayan arşiv niteliğindeki bilgilere ulaşamadım.Her yerde bölük pörçük bilgi ve diyaloğlar mevcuttu.Bunun sürekli halde arşiv niteliğinde bilgi içerikli bir yazı olması için bu boşlukları bıraktım.Zamanla ilaveler gelecekWink
Albatros-gr yazdı:Bahadir paylasim icin tesekkurler..Seerf
birde su konunun devami icin ayrilmistir...cok akillicaAlkis
cunku ,konu yazi veya foto olarak seri olmadiginda ,devami dikkaten kaciyor
rastgele
Teşekkürler Faruk abi...
aygroup yazdı:Bahadır ...Ellerine sağlık..Bildiğim kadarı ile sen acemiydin...AlkisKısa zamanda çok yol almışın...Tebrikler..

Soracak bir şey kalmamış..Zaten herşeyi açıklamışın.Lakin ben tecrübelerim ile bildiğim bir yanlışı belirtmeliyim.Hani şu resimlerin içinde bir tane var.Şişme botun arkasına motor bağlama tahtası..O asla kullanılacak bir şey değil..Bir hayal ürünü..Her tarafı hava dolu olan ve en ufak bir kuvvette esneyebilen bir gövdeye tahta bağlayıp onada motor bağlarsan ilk gaz verdiğinde motor botun altına giriyor...

Nerden mi biliyorum...Siyirdim

Bizzat yaşadım...

Tekrar teşekkürler...
Güzel bir konu bütünlemesi olmuş Ahmet abi.Hepimiz tecrübelerimizle konuya ilavelerimizle geliştirelim.
Bence de şişme botlara bu tip bağlantılar verimli olmaz.Ama nerede neyi uyguluyorlar...Arkadaşların bilgilenmesi amacıyla konu bütünlüğü amacıyla koydum. Tecrübelerle olumsuzlukları belirtelim.Teşekkürler...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
bahadır bey paylaşımınız sayesinde botlar hakkında epey bilgi sahibi oldum.

fakat merak ettiğim konu şu.

botlardaki alüminyum plakette (category-b-c) gibi bir ibare var bu neyi ifade ediyor.aynı ibareye fiber teknelerdede rastladım.

şimdiden teşekkürler.
Bul
oltacı yazdı:bahadır bey paylaşımınız sayesinde botlar hakkında epey bilgi sahibi oldum.

fakat merak ettiğim konu şu.

botlardaki alüminyum plakette (category-b-c) gibi bir ibare var bu neyi ifade ediyor.aynı ibareye fiber teknelerdede rastladım.

şimdiden teşekkürler.

Nazmi Bey "botlardaki alüminyum plakette (category-b-c)" ibaresi demişsiniz. Biraz açarmısınız;
Hangi alümintum plaket?Bot tabanı için mi konuşuyorsunuz?
Fotografı var mıdır?
Tam açarsanız cevap vermeye çalışayım.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
Çok güzel bir çalışma olmuş Bahadır abi.Alkis
Epey bir bilgi sahibi oldum.
Teşekkürler..
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
Şişme bot alacaklar için değerli bilgiler, emeğine sağlık BahadırAlkis
Bornova - izmir
Bul
Orjinal Gönderi : bucalıfikret [Resim: viewpost.gif]
bahadır paylaşımın için teşekkürler üsteki yazıyı anlamadım WinkSeerf
Fikret abi en başta söylediğim gibi, bot konusunu ararştırırken düzenli ve her konuyu kapsayan arşiv niteliğindeki bilgilere ulaşamadım.Her yerde bölük pörçük bilgi ve diyaloğlar mevcuttu.Bunun sürekli halde arşiv niteliğinde bilgi içerikli bir yazı olması için bu boşlukları bıraktım.Zamanla ilaveler gelecekWink

bahadır anlaşılmıştır.Gulumse
Bul
bahadır değerli bilgiler için teşekkürler ben ahmetbeyli maydanozda yer yapmaya çalışıyorum bu arada alacağım deniz taşıtının cinsini düşünüyordum ahşapmı polyestermi yoksa botmu derken bot konusunda değerli bilgiler edindim diğerlerini araştıracamAlkisSeerf
Bul
kasap100 yazdı:Nazmi Bey "botlardaki alüminyum plakette (category-b-c)" ibaresi demişsiniz. Biraz açarmısınız;
Hangi alümintum plaket?Bot tabanı için mi konuşuyorsunuz?
Fotografı var mıdır?
Tam açarsanız cevap vermeye çalışayım.

bahadır bey hani şu botun arkasındaki motor takılan tahta kısımdaki botun özelliklerini (boyu,eni,kaç hp motor takılacağı )yazan alüminyum plaket.

bu arada sorumla ilgilendiğinizden dolayı çok teşekkür ederim.
Bul
deniz aşığı yazdı:bahadır değerli bilgiler için teşekkürler ben ahmetbeyli maydanozda yer yapmaya çalışıyorum bu arada alacağım deniz taşıtının cinsini düşünüyordum ahşapmı polyestermi yoksa botmu derken bot konusunda değerli bilgiler edindim diğerlerini araştıracamAlkisSeerf
Çetin Bey bence hepsi hakkında bir bilgilenin...Sonra ihtiyaç, şartlar ve amacınıza göre değerlendirmek kolay. Her kafadan bir ses geleceği açık. Ama sizin amacınıza göre seçim yapmanız en doğrusu.

Bul
oltacı yazdı:bahadır bey hani şu botun arkasındaki motor takılan tahta kısımdaki botun özelliklerini (boyu,eni,kaç hp motor takılacağı )yazan alüminyum plaket.

bu arada sorumla ilgilendiğinizden dolayı çok teşekkür ederim.

Nazmi Bey öncelikle şunu belirteyim; bu forumda amacımız bilgilerimizi ve deneyimlerimizi paylaşmak. Bilgi paylaştıkça anlam kazanır ve büyür. Bu yüzden sorunuzla tabii ki ilgileneceğim.

Sorunuza gelince, şimdi nereyi kasdettiğinizi anladım. Bu kısım botun plaka değerlerini belirten kısmıdır.
[Resim: b4yg0e5sjk8iw01c5dz2.jpg]

Botun plakasında bahsetmiş olduğunuz bölüm ” bot tasarım sınıfı(boat design category)” diye geçer. Bunlar sırasıyla A, B, C, D olarak imal edilirler. Botun tasarım ve yapılışının hangi tür denizcilikler için olduğunu gösterir. Sınıflar(kategoriler) kendi içinde denizcilik türü ve rüzgar kuvveti&dalga yüksekliğine göre ayrılırlar. Aşağıda bu sınıflar için hazırladığım tabloya göre değerlendirilir.

[Resim: l7o3z35x65ojucid5.jpg]

Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi