Daha bugün inceledim, misinayı aldığım yerde.Bana da çok ilginç gelmişti.Mutlak kumluk yer olmalı.Yoksa her şey taklaya gelir
Paylaşım için teşekkürler..
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
balıkoltası yazdı:Detaylı bilgiler için teşekkürler Ahmet Bey. Siz konuyu açmışken bende elimdekileri ekliyim. Banada bir ağabeyimiz vermişti kendi imalatı. mükemmel bir işçilikle yapmış kendisi. ama henüz kullanmak fırsatı olmadı.
Sevgili Birol...
Konuya bu şekilde dahil olmana çok teşekkür ederim...O kurşunu kim yapmışsa gerçekten mükemmel bir işçilik yapmış...Benim de ondan alıp uygulayacağım bir nokta dikkatimi çekti...
İnşallah bu sene kalkana benim o tarafa gelirsin de kullanmak kısmet olur...
Birol'un gönderdiği resimde daha açık göründüğü için onu aldım.Resimdeki A ve B mesafelerinin arasındaki farka bakarsan sistemin nasıl çalıştığını anlayacağını sanıyorum.Kurşunda birbirinden bağımsız hareket edebilen iki tane tel var..Bu teller atarken birinci resimdeki yerlerine oturmuş ve sabit halde duruyor.O vaziyette kuma düşünce teller çapa gibi kuma saplanıyor.Sen oltayı çekmeye başlayınca teller bulunduğu yerde geriye dönerek çekilmeye engel olan halini değiştirerek rahat çekilebilecek konuma geliyor.Sudan çıkınca sen yine elin ile telleri eski yerlerine oturtuyorsun.
Takılır diyen arkadaşlar için belirtmem gerekiyor..Bu sadece kumda kullanılan bir yöntemdir..Bilinen yerlere atılır.Böylece takılma diye bir sorun olmaz.
anlaşılmıştır abicim teşekkürler.tellerin deliklere malı malına oturması lazım en ufak bir kuvvette geri dönmesinbirolun kurşundaki teller biraz kısa gibi geldi bana siz nedersiniz?