Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
karagöz deniz anası yer mi?
jackdavid yazdı:tecrübeli ustalarıma soruyorum, deniz anasıyla hiç sivriburun karagöz ( sargoz) tuttunuz mu? ben Bursada geçen yıl duydum ve denedim, her hafta sonu en ufağı 700 gr olan boy boy karagöz aldım.önceleri inanmamıştım, uygulayınca ögrendim ki balık deniz anası yiyor. hemde sadece sivriburun karagöz yiyor, başka hiç bir balık vurmuyor bile. inanması zor ama bi deneyin derim. deniz anaları bursa kıyılarına henüz gelmedi sayılarının artmasını bekliyorum, tekrar karagöz ziyafetleri çekeceğim. herkesin avı bol olsun...

şaştım kaldım aman gelmesinler bizde balık tutmayalım.Hadiordan
Bul
Her deniz anası yem olmuyor Nihat, bu türün dokunaçları mavi ve bildiğimiz beyaz şeffaf deniz analarının saçaklarına nazaran daha sert.Sadece mavi saçaklar (bacaklar mı diyelim ne dersek) yem oluyor.Bursa bölgesinden arkadaşlarımızın bu yemle karagöz avları vardı geçmişte..
Bul
Lakerda yazdı:Her deniz anası yem olmuyor Nihat, bu türün dokunaçları mavi ve bildiğimiz beyaz şeffaf deniz analarının saçaklarına nazaran daha sert.Sadece mavi saçaklar (bacaklar mı diyelim ne dersek) yem oluyor.Bursa bölgesinden arkadaşlarımızın bu yemle karagöz avları vardı geçmişte..

Abi mavisini bilmem ama deniz zaten denizaanası dolu. Bizim tersaneyi basmışlardı bir ara. Gerçi kefalleri bile onları yerken görmüştüm ama kefal zaten ne olsa yiyiyor.

Bu enteresan ama karagöze birde bununla bakmakta fayda var tabi o mavileri bulursak.
Bul
Evet karagözün bu yeme dayanamadığı söyleniyor..
Bu arada sana Nihat mı Niko mu diyeceğiz ? adını değiştirmişsin Smile
Bul
Lakerda yazdı:Evet karagözün bu yeme dayanamadığı söyleniyor..

Smile Abi niko diyebilirsin. Evdekiler arkadaşlarım niko diyor. Bugün tarabyada da nihatlar karışacaktı. Niko daha iyi geldi. Ayrıca kendimi avrupalı gibin hissediyorum Siyirdim
Bul
Lakerda yazdı:Evet karagözün bu yeme dayanamadığı söyleniyor..

Mehmet abi bu deniz anası olayını kesin deneyeceğim. Anadolu yakasında karagöz merası çok. Deniz anasının hangisi olduğunu bulayım Smile
Bul
Gerçekten ilginç. Bu tip dokunaçların işe yaramasıHi Şaşırmadım dersem yalan olur.
Bul
ALTAYLI yazdı:Gerçekten ilginç. Bu tip dokunaçların işe yaramasıHi Şaşırmadım dersem yalan olur.

Ercan abi al bendende okadar. Serkan söyledi bana bunu dün tarabyada. Bakayım dedim, raporlarda adamlar nasıl anlatıyor ballandıra ballandıra. Valla içim eridi. Snifsinf
Bul
her denizanasını yemiyormuş ama,narlıya gittiğimizde arayıp seçip mavi olanları alıyorlardı..ereğlidede buldum aynı deniz anasından denedim rastgelmedi ama orada tutulduğunu biliyorum.
Bul
cavitciğim çok denedim ama hiç tutamadım denizanasıyla abinde tutamadı hiç benimle gittiğimiz zaman heheheHappykısmet bakalım
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Haftasonu Deniz avına gelecekler. çatalca 84 47 8,817 11-06-2007, 09:56
Son Yorum: OZAN_25

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi