Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fırsatçı midyeler yem kapmada balıklarla yarışıyorlar!!!!!!!
teşekkürler filiz abla,allah hepimizi o yaratıktan korusun..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Arabın dediği gibi tatlısu avlarındada bize kerevitler musallat oluyor nabalım bizde çekiyoruz tekrar yemliyoruz işimiz bu Siyirdim
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Arabın dediği gibi tatlısu avlarındada bize kerevitler musallat oluyor nabalım bizde çekiyoruz tekrar yemliyoruz işimiz bu Siyirdim
vallaha ahmet bey aynen bizde öyle yapıyoruzzGulumse
Bul
white gull 17 yazdı:vallaha ahmet bey aynen bizde öyle yapıyoruzzGulumse

Filiz hocam başka yapacak bişey yok eğer balık tutacağım diyorsan yapmaya mecbursun, bazen ben bıkıyorum yem takmaya bırakıveriyorum bir kaç saat sonra tekrar devam..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Birol'a katılıyorum,midye iğneye takılmiş irilikteki yemle beslenmez.Mikroorganizmalarla beslenir.Su içinde ağzı (kapak) açık durur ve küçük bir temasta refleks olarak kapanır.Gözlük-palet ile midye çıkarmak için daldığımızda hep görürüz kapakları açık haldedir,dokunduğunuz anda kapanır.Bu durum için özellikle bir şeye dikkat çekmek istiyorum; midyenin bol olduğu kaya ve kovuklara elbisesiz,mayo ile daldığınızda kafanızı-saçınızı midyeden uzak tutun.Saç kaptırıldığında bir de korku telaş birleşirse hiç istemeyeceğimiz sonuçlar olabilir.Midyeyi sadece midye tava-dolma ve yem olarak görmeyin arkadaşlar..
Filiz Hanım sizin midyeye de bir şekilde iğneniz,kurşunuz değmiştir.Ve anında refleks olarak kapandığından ve de siz kurtarmak için asıldığınızdan kapağını hiç açmayacaktır.Takım sağlamsa ve de midye zayıf kumluk yere tutunmuşsa söker alırsınız,yok sağlam tutunmuşsa takıma veda..
Bul
Lakerda yazdı:Birol'a katılıyorum,midye iğneye takılmiş irilikteki yemle beslenmez.Mikroorganizmalarla beslenir.Su içinde ağzı (kapak) açık durur ve küçük bir temasta refleks olarak kapanır.Gözlük-palet ile midye çıkarmak için daldığımızda hep görürüz kapakları açık haldedir,dokunduğunuz anda kapanır.Bu durum için özellikle bir şeye dikkat çekmek istiyorum; midyenin bol olduğu kaya ve kovuklara elbisesiz,mayo ile daldığınızda kafanızı-saçınızı midyeden uzak tutun.Saç kaptırıldığında bir de korku telaş birleşirse hiç istemeyeceğimiz sonuçlar olabilir.Midyeyi sadece midye tava-dolma ve yem olarak görmeyin arkadaşlar..
Filiz Hanım sizin midyeye de bir şekilde iğneniz,kurşunuz değmiştir.Ve anında refleks olarak kapandığından ve de siz kurtarmak için asıldığınızdan kapağını hiç açmayacaktır.Takım sağlamsa ve de midye zayıf kumluk yere tutunmuşsa söker alırsınız,yok sağlam tutunmuşsa takıma veda..
mehmet abi güzel uyarıların için çok teşekkürler.şimdi herkez biraz daha dikkatli olucaktırAlkis
Bul
Lakerda yazdı:Birol'a katılıyorum,midye iğneye takılmiş irilikteki yemle beslenmez.Mikroorganizmalarla beslenir.Su içinde ağzı (kapak) açık durur ve küçük bir temasta refleks olarak kapanır.Gözlük-palet ile midye çıkarmak için daldığımızda hep görürüz kapakları açık haldedir,dokunduğunuz anda kapanır.Bu durum için özellikle bir şeye dikkat çekmek istiyorum; midyenin bol olduğu kaya ve kovuklara elbisesiz,mayo ile daldığınızda kafanızı-saçınızı midyeden uzak tutun.Saç kaptırıldığında bir de korku telaş birleşirse hiç istemeyeceğimiz sonuçlar olabilir.Midyeyi sadece midye tava-dolma ve yem olarak görmeyin arkadaşlar..

mehmet abi bilgiler için çok teşekkürler,,gerçekten ben işin o boyutunu düşünmedim,refleksle bir şekilde kapanuyorken dalışta dikkat gerektirir..ne olur ne olmaz.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
evet , ilginç ,hiç düşünmemiştim midye gelirde yine midye geldi diye söyleniriz..
Bul
bende mehmet abiye katılıyorum midyeler organizmalarla beslenir fazlada acılmazlar igne denk gelince kapanırlar saclar konusunuda dikkate alın arkadaşlar.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
ne yaprınlar filiz öğretmenim onlarda fırsattçılar.
dün darıcada balığa gittiğimizde takım takıldı zannettim ki orada takılacak fazla kayalık zemin yok misanamı saramadım esnek misina kullanıdığımdan senedi ama kopmadı. çevrede bulunanlar vatos diye söylendiler kamışı bırakıp misanaı kurtarma girişiminde başarı oldum ama 6 midye ile birlikte Siyirdim
hürriyet elçin
A rh+
kocaeli
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Afrika'da Sivrisinek Yiyen Balıklarla Sıtmaya Karşı Savaş Açıldı LeVrEkCi 0 1,441 15-08-2007, 13:22
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi