07-03-2008, 09:45
Harun kardeş paylaşımına teşekkürler.Çünkü bizim işimiz bunlarla eline sağlık
Bulk line misina
|
07-03-2008, 09:45
Harun kardeş paylaşımına teşekkürler.Çünkü bizim işimiz bunlarla eline sağlık
27-05-2008, 09:47
harun abi surf makinaya sok misina sarımı kaç metre olarak sarılması gerekiyor acaba,birde bu iki misinayı nasıl birleştiriyoruz,bir bağlama şekli varmı,
birde surf makinalara örgü misina sarmak avantaj sağlarmı,uzaktaki balığın vuruşlarını daha iyi anlamak için.örgü misina içinde önüne sok misina bağlanmalımı...
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
27-05-2008, 10:02
Valla ne diyeyim duyduğumuzu alıyoz eldekileri nerde kullanacağız bilmem birde bundan alalım bakalım el elden üstündür...paylaşım için teşekkürler harun..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
27-05-2008, 22:50
Eşim takı yapıyor, ben ona veriyorum. Boncuklarla ör baba ör, kaç kg çekiyor, esniyor mu kimin umuru?
![]() ANTALYALI07 yazdı:harun abi surf makinaya sok misina sarımı kaç metre olarak sarılması gerekiyor acaba,birde bu iki misinayı nasıl birleştiriyoruz,bir bağlama şekli varmı,Aytekin sorulara söyle cevap vereyim 1- Ben örgü misinadan pek hoşlanmadım sebebine gelince 0.12 bir örgü sardım makaraya gecenin köründe at çek yapmak için zaten o karanlıkta her şeyi el yordamıyla yapıyorsun birde örgü misinada bir karışma alduğunda oradan kes at çözmesi imkansız 2- Örgü önüne şok misina bağlamaya gerek yok ama kaç numara örgü kullandığına göre değişir 0.8 örgü sarılıysa makinada ,ağır kurşunu kaldırmayabilir denemesini yapmadım tahminimi söylüyorum o zaman duruma göre şok bağlanabilir veya bağlanmayabilir bir 150 gr kurşunu feda edip denemesini yapmak lazım 3 Şok misina kaç metre olmalı bunu şöyle anlatayım çapari yapıyorsan makarayı hemen hemen takımın bağlı olduğu klipse kadar sarıp 2 parmak kadar boşluk bırakıp öyle atıyorsun rapala atarken ise klipsle kamışın ucu arasındaki fark kamış boyunun 3 te 1 i kadar olacak o zaman şok misinanın boyu şöyle olacak mesela makinenin makarasında 0.28 misina sarılı bu 0.28 e 0.35 veya 0.40 misinayı bağlayacağız kamışı kolumuzun altına alıp bir elimizle misinenin makarasını tutup , diger elimizle makineyi saracağız ek yeri makaraya sarılmaya başlar başlamaz 2 tur daha sarıp duracağız ve diğer elimizdeki 0.40 makaradan gelen misinayı kamışın ucuna 3 te 1 lik bir mesafe bırakıp(veya 1/2 ) makasla kesip ana klipsimizi bağlayacağız burada rapalada atsak çaparide yapsak şok misina,boy olarak her ikisinede uygun olmuş olacak 4 misina ek yerlerini bağlama şekli burada iki misinayı birbirine bağlama düğümü atacağız onu harflerle anlatmak zor çizim yapmam lazım
28-05-2008, 09:13
paylaşıma teşekkürler .
28-05-2008, 09:19
harun abi çok güzel bir anlatım..ellerine sağlık,gerçekten açıklayıcı oldu,misinayı birbieine bağlama olayınıda anladım abi...paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
28-05-2008, 13:20
Yanlız bu şoklu düzeneğin bir olumsuz yönü dibe takmayacağız takıldığı takdirde bütün maharet makaradaki 0.28 lik misinada
Bu düzenek sadece kamışlı atımlar ve uzak atışlar için uygun. Yakın kıyı ve kayalık yerlerde dip yemliler ve teknelerde uygun değil
28-05-2008, 13:38
kkvkmvmjvmvkdfngdhfu7eıtuyjfhrhguftsrfuıgorfoefkşpotıeıwst
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
28-05-2008, 13:48
tomy77 yazdı:kkvkmvmjvmvkdfngdhfu7eıtuyjfhrhguftsrfuıgorfoefkşpotıeıwstOsman güzel paylaşımdı durumu iyi anlatmışsın Bu ne abicim yaw hiç birşeey anlamadım ![]() ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|