Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lüfer takımları
Dostum ben 2. şıkkı kulaniim yeterki içimde biraz ümit olsun yarım saatte bir balık gelsin heleki lüfer  palamut olursa 12 saat dırmadan atar çekerim

Konuya ilaveten bir şık daha eklemek istiyorum
Avlanılan bölgedede lüfer ve kardeşleri olması lazım
Bul
nihat abi bilgiler ve paylaşım için teşekkürler...
Bul
bilgiler için teşekkürler nihat
Bul
nihat abi bilgiler için teşekkürler
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981

İnce misina büyük balık.Usta işi
Bul
Paylaşım için teşekkürler Nihat..
Bul
Bilgiler ve paylaşım ıcın tesekkurler Nihat abi.
Bul
LeVrEkCi yazdı:lüfer birçok şekilde tutulabilinir.

tekne ile avcılığı:
----------------

1-kaşık ile avcılığı:tekneden kaşık ile avcılığı hem zevklidir hemde balık olduğu zaman verimlidir.balığın boyuna göre çeşitli numaralarda renklerde ve aksesuarlarda çeşitleri bulunur.takımı şu şekildedir.3 kulaçlık bir misinanın bir ucuna kaşık diger ucuna sıyırtma baglanır sıyırtma kurşun agırlıgı derinlige göre degiştirilir,sıyırtma kurşun tarafından bedene baglanır ve tekne ile rolantiden biraz yol verilerek çektirme yapılır balık vurduğu anda direk tekneye alınır.bu yöntem daha çok sarıkanat çinekop ta kullanılır lüferdede verim verir.

2-rapala ile avcılığı:rapala ile lüfer avı son yıllarda ülkemizde çok gelişmiştir.birçok renk boy ve özellikte rapala piyasada bulunmakta ve bizler tarafından kullanılmaktadır.tekneden 2 türlü rapala avcılıgı yapılabilinir 1.si kurşunsuz direk rapala çekerek digeri kurşun baglanarak dipten rapala çekerek ben genelde kurşunsuz takım kullanıyorum ve çokda başarılı oluyor tabii bu balıgın bazı zamanlarında geçerli degil mesela eylül ayında balığın en canlı hareketli oldugu dönemde rapalanın iş görmesi zorlaşır bu durumda canlı yeme yönelmek gereklidir.

3-uzun olta ile avcılığı:
en zevkli yöntem lüferde bu yöntemdir,2 yada 3 kanca birbirine halkalarından geçirilerek veya fırdöndü,misina,çelik tel baglanarak hazırlanır misinaya baglandığı yere gagalık seyyar olarak takılır 4 kulaç sonrasına 3 lü fırdöndü kurşun baglanır ve 3lü fırdöndü bedene baglanır.bu şekilde hazırlanan takıma zargana baglanıp dibe indirilip beklenir balık vurdugunda hızla tekneye alınır.
bazen balık fleto yeme vurdugunda zarganadan fleto çıkartılarakda avlanılabilinir.
zargana bulunamadığı durumlarda ise tek kanca istavrit yem kullanabiliriz.
[youtube]HnyWT4UvmjY[/youtube]

4-zoka ile gece avcılığı:
bu yöntemde balık olduğu zaman harikadır gece tekne ön ve arkadan tekneye uzak olacak şekilde çapalarla sabitlenir 2-yada 3 tane lüx ışıgı ile deniz aydınlatılır fındık zokaya istavrit fleto takılıp dibe salınır kumdan yarım kulaç kaldırılıp beklenir.
zoka ile avcılıgın derinlik mesafesi 7-8 kulaç olmalıdır.

5-çapari ile avcılığı:
lüfer çaparisi ile sabah hava aydınlanırken ve akşam hava kararırken iş görür lüfer çaparisi kurşunsuz olarak salınır en üst kancanın arkasına derinlik ve akıntı durumuna göre kurşun bağlanır ve sallanmaya başlanır balık geldiğinde direk temizlemeden oltayla birlikte tekneye alınmalıdır.
normal bildigimiz çapariylede avı yapılabilinir fakat daha çok sarıkanat ve çinekopda iş görür.
-----------------------------------------------------------------
kıyıdan avcılığı:
--------------
kıyıdan avcılıgı at çek yöntemiyle veya atıp yemli takımla bekleyerek yapılır bu konu hakkında gerekli açıklamaları daha sonra hazırlayıp yapacagım.
-----------------------------------------------------------------
konu hakkında ayrıntılı bir video ve fotograflar hazılıyorum onlarıda fırsat buldukça ekleyecegim.

konuya narlı da ki videoyu ekledim direk olta yapmayı bilen ama lüfer hiç tutmamış birisi bu videoyu seyredince lüfer tutulan her merada balık tutabilir.
diger eklemeleride en kısa zamanda yapacagım 1. mesaja ve aynen diger balıklar içinde bunları yaparsak çok güzel bölümlerimiz olmuş olacak.
herkesten bildigi balık tutma yöntemleri takımları vs leri buradaki balık başlıkları altına eklemelerini rica ediyorum.teşekkürler.
Bul
LeVrEkCi yazdı:[quote=LeVrEkCi]
...................................................................

herkesten bildigi balık tutma yöntemleri takımları vs leri buradaki balık başlıkları altına eklemelerini rica ediyorum.teşekkürler.

Nihat son cümleyi yanlış anlamalara mahal vermesin diye biraz açarmısın bende anlamadım tüm balık tutma yöntemleri takımlar vs bu konudanmı devam edilecek
Bul
bu konu lüfer takımı konusu bundada eklemeler yapılacak diger balıklar her balık kendi adının oldugu başlıkta gidecek.
mesela lüfer kıyı balıkçılıgı hakkında konuya cevap yazanı 1. konuya düzenleme yapıp ekleriz ama sen veya konuya ekleme yapabilen yetkililer zaten direk ilk konuya ekleyebilirler.
amacım siteye veya arama motorlarına giren kişiler siteye gelip üye oldumu lüfer takımı yazdımı herşeyi bulabilsin veya bu yayın içinde istavrit içinde geçerli.
Bul
lüfer Bizim orDa yeniçiftlikte zarganayı ck iyi yer canlı ölü 50gr kursunla uzun oltayla 4 7 kulaçlarda vurur balık eylülde büyüklerine raslanır Gulumse
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi