Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tatlısuda zıpkın
sevgili abilerim bu konunu uzmanı, iyi bileni,ceza keseni, hatta sivil kıyafeti ile pusu kurup görevli devresine, meslektaşına, komutanına , yakalatanı, yakalayanı olarak yaptıgımız uygulama şudur. Av sahasına elinde av silahı ile giren avlanmak için girmiş demektir, barajdada bu geçerli, baraj kenarında çantasının içinde trıvırı gördüğünüz kimseye usulsuz ve yasak edilen malzeme den ceza kesip malzemeyi orada imha edebileceginiz gibi,(görevli iseniz) göl kenarında elinde zıpkınla gezenede aynı ceza uygulanır, zıpkının yapılan kontrolünde çalışıyor olması cezayı yemesi manasına gelir. bırakın suda yakalanmayı, av sahasına dahi sokması yasaktır, evet ege nin dediği gibi beni görünce zıpkını suda bırakıp yüzmeye başlayan oluyor, ama beni görünce, maksat ceza kesmek usulsüz avcılıgı engellemekse, görünmeden görecek jandarma, uzun lafın kısası zıpkın baraj kenarına geldi ise ve elde geziyorsa (bırakın suya girmeyi) av silahı avlakta geziyor demektir. suç oluşmuştur, av malzemeleri ile birlikte av gereçlerine el konulur, idari para cezası uygulanır usulsuz ve yasak edilen malzeme ile yakalanan arkadaş ifadesinden sonra serbest bırakılır, malzemelerini ancak ve ancak bi açık arttırma olursaki malzemeler depolarda çürüdüğü için açık arttırma olmuyo olsada 5 senede bir oluyo Smile çürümüş hali ile açık arttırmada geri alabilir parası ile

zıpkınla tırıvırı ile barajda avlananı gördüğünüzde lütfen 156 jandarma imdat hattını arayınız, o kabadayılar, o hiçbişeyden korkmayanlar, ceza yemedikleri için, sagda solda bir iki tanıdığı oldugu için kabarırlar ancak kabarmaları aslında uzun sürmez, sizler lütfen 156 jandarma imdat hattını arayın devriyeyi bekleyin gelmedi ise tekrar arayın ve ısrarcı olun, su ürünleri ve yasak avlanma gibi durumlar jandarmanın ikinci sırada ilgilendiği görevler oldugu için ısrarcı olmanız barajlarımızın gelecegi için faydalı olacaktır. Ancak benim gibi balık sever birisi ise ihbarı alıp degerlendiren işi gücü bırakıp 5-10 dk. içinde yanınıza olay mahalline gelecektir.
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Bul
allah akıl fikir versin hepsine.böyle yapa yapa yakında hiç bir yerde balık bulamayacağız.Hadiordan
Bul
Ben Gaziantep/Nizipte oturuyorum Birecik/Şanlıurfa bize çok yakın 30 dakikalık yol var.Bağzen fırat kenarına gidiyoruz piknik için orada herkes tırı vırı kullanıyor ve zıpkınla dalış yapanlar var.Bu Durum üzücü ama herşey belediye başkanından kaynaklanıyor.
geçenlerde burada yabancı ülkelerden gelen bot yarışcıları yarış yaptılar,güvenlik
üstdüzeyde ama etkinlik olmadığı vakitler orada adam ölse cinayet tarzı bişey yaşansa jandarma veya polis 1-2 güne anca haberleri olur.Zaten arasanda anca gelirler,işimiz var deyip gelmiyorlar yani umursamıyorlar.
Yani bağzı insanlar çok bilinçsiz olduklarından amatör balıkcıların adını kötülemiş oluyorlar adama sorarsan amatör balıkcı ama.Hadiordan

Okuduğunuz İçin Teşekkürle ağbilerim.Seerf
GAZİANTEP/NİZİP
MUHAMMET MAHMUT UZOĞLU
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi