Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bilmediğin balığı tutmayacan
trakonyayı canlı halde görmedim hiç
deniz balıkçılığımda yok gibi bişey ömrüm hayatım boyunca 3 defa denizden av yaptım biri istavrit sarıyerde, biri çipura ayvalık sarımsaklı plajında, birde trabzonda öğrenci iken zargana avı
ama ismini çok duydum bu balığın ününü şanını duydum

inşallah denizde olta atarsam oltama gelmez bilmeden tutarmıyım belli olmaz
Bul
Trachinus Draco,Grosses Petermanchen,Grand Vive
Denizlerimizde (tüm Akdeniz havalisinde: Karadeniz-Kızıldeniz) yaşayan en zehirli balıklardandır. Ortalama 17 - 18, en çok 35 - 40 cm. boya erişir. Hareketsiz bir balıktır. Fakat deniz dibinde avlarına karşı çok süratlidir. Zehiri (kendi vücut proteini) bir insanı sakat bırakabilir. Çare: çarpılan yere 40 derecenin üzerinde ısı uygulanması ve proteinyapısının parçalanmasının sağlanmasıdır. (Balıkçı ayağını egzos amyantına dayar) Bu nedenle dikkat edilmelidir. Denizden çıktıktan, hatta öldükten sonra dahi zehirliliği devam eder. Özel olarak avcılığı yapılmaz. Aynı zamanda Çarpan Balığı olarak adlandırılan Trakonya, küçük balık ve kabuklularla beslenir. Kış aylarında derinlere çekilir. Eti lezzetli olmakla beraber, az avlandığından ekonomik değeri yoktur.
[attachment=7557]
[attachment=7558]
Bul
boranmursel yazdı:onur abi demekki bu balık yabancılara çalışıyorSmile ama verilmiş sadakan varmış ucuz yıtmışın bir kaç arkadaşımı da hastanelik etti bu balık balığı kırlangıç diye atladılar elle tutular sonrası malum uğraş dur o yüzden benim oltama gelmesinde gitsin rusamı takılıyor ingilizemi takılıyor beni ilgilendirmez ben den uzak dursun yeter

yırttıki ne yırttık birkerede maltepede balık tutuyorum iskorpit geldi oltaya yaşlı bir amca vardı yanda balık tutan beni acemimi ne gördüyse atladı balığa dur ben çıkarırım o balık zehirli falan diye bende ses etmedim tam iyneden çıkardı balık çırpındı korkudan elinden bir fırlattı benim bacağa bidiken hissettim bişey battı ama gene bişey olmadı bende amca dedim yani madem korkuyon ne atlıyon balığa ben çıkarsam daha güvenli olurdu kastınmı var bana tabi şimdi bunları hatırlayınca gülüyorumda üçüncüye nolcak bakalım
Bul
LeVReKCi yazdı:Trachinus Draco,Grosses Petermanchen,Grand Vive
Denizlerimizde (tüm Akdeniz havalisinde: Karadeniz-Kızıldeniz) yaşayan en zehirli balıklardandır. Ortalama 17 - 18, en çok 35 - 40 cm. boya erişir. Hareketsiz bir balıktır. Fakat deniz dibinde avlarına karşı çok süratlidir. Zehiri (kendi vücut proteini) bir insanı sakat bırakabilir. Çare: çarpılan yere 40 derecenin üzerinde ısı uygulanması ve proteinyapısının parçalanmasının sağlanmasıdır. (Balıkçı ayağını egzos amyantına dayar) Bu nedenle dikkat edilmelidir. Denizden çıktıktan, hatta öldükten sonra dahi zehirliliği devam eder. Özel olarak avcılığı yapılmaz. Aynı zamanda Çarpan Balığı olarak adlandırılan Trakonya, küçük balık ve kabuklularla beslenir. Kış aylarında derinlere çekilir. Eti lezzetli olmakla beraber, az avlandığından ekonomik değeri yoktur.
Mürsel'in konuyu açmasını fırsat bilip üyelerimize hatırlatmamız iyi oluyor bu balıkla ilgili bir kaç bilgide ben aktarayım.derini ve kumu severler resimde görüldüğü gibi gözleri üst taraftadır bedenleri ince pullarla kaplıdır.ilk sırt yüzgeçlerinde 5-7 arası zehir bezlerine bağlı dikensi ışınları vardır. Kuma yatarken bu dikenlerini dışarıda bırakacak şekilde yatarlar ve öyle avlanırlar insanda açtığı yararlar kolay kolay iyileşmez. Bizim buralarda da çarpan cinsi daha çok görülmektedir. Ne zaman derin suda(100MT)nin üstünde avlanmaya gitsem bolca yakalarım. Eti inanılmaz lezzetlidir. Arkadaşlar aman dikkat edelim. Jaba bizim siteyi dolaşmış olsa bunlar başına gelmiyecekti
Bul
trakonyaya denizin akrepi de derler tanımadığınız balığı ellemeyin kes iğneyi gitsin birde olta kutunuzda amonyak bulundurun rastgele
Bul
Çanakkale geçilmez............ Smile
Bul
trakonyada o kadar lezzetli olurki sormayın gitsin. olsada yesek keşke şimdi.
iyiki söylediniz valla ben sadece adını duymuştum methiyle yeni tanıştım ama yetti de arttı. artık tuttuğum balığı elime almadan balığı iyice inceleyeceğim.
Bul
bunları okudukça tırsıyorum ya.. silivri civarında yoktur değil mi bu balıklardan? Sad allah muhafaza n'olur n'olmaz...
Bul
Marjan yazdı:bunları okudukça tırsıyorum ya.. silivri civarında yoktur değil mi bu balıklardan? Sad allah muhafaza n'olur n'olmaz...

Kumluk yerlerde olabilir. Balık çünkü kumun içinde yatar. Vücudunu gömer. Kafası dışarda olabilir. Türkiyede ki en tehlikeli balık bunun bir türü olan varsam. Zehiri engerek yılanıyla aynı. Dikkat. Bizim burada çok var. Bana devamlı gelir.

Aşağıda ki trakonya ,mezgit tutarken gelmişti.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  gemlik narlıda dev eşkina balığı yalova tatar 34 8,799 02-10-2011, 22:58
Son Yorum: araphüso26
  Dev Turna Balığı rasgelebalıkçılık 18 5,726 24-02-2011, 01:20
Son Yorum: Vedat Abayoğlu
  balon balığı zafer77 16 2,932 25-08-2009, 16:30
Son Yorum: cranium
  Altınolukta dev lagos balığı LeVrEkCi 20 5,068 31-07-2009, 11:16
Son Yorum: robinson987
  10 metrelik köpek balığı LeVrEkCi 23 4,400 03-01-2009, 14:29