Yorumları: 3
Konuları: 0
daha önce yemedigimiz lapin cinsi baliklari arar duruma geldik. bence firsatlari kacirmayin.denizden cikan her ürünü degerlendirin. Ayrica KEFAL capariyle nasil yakalaniyor anlayamadim. acaba farkli baliklardanmi söz ediyoruz. ben geliboluda böyle bir seye sahit oladim.saygilar.
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Atilla Alkin yazdı:daha önce yemedigimiz lapin cinsi baliklari arar duruma geldik. bence firsatlari kacirmayin.denizden cikan her ürünü degerlendirin. Ayrica KEFAL capariyle nasil yakalaniyor anlayamadim. acaba farkli baliklardanmi söz ediyoruz. ben geliboluda böyle bir seye sahit oladim.saygilar.
Nadiren çapariye takilir,bazen kuyruğurdan bazen sırtından.Yani özel bir çapari avcılığı değil.aynı şey diğer oltalardada oluyor,çekerken takılıyor.Banada rastlıyor bazen.Kısaca aynı balıktan bahsediyoruz...
Yorumları: 240
Konuları: 35
arkadaşlar balığı yiyen eşlerim dostlarım var bunun yanı sıra çok basit ama etkili yakalama tekniğimde var,öyleki yarım saat gibi kısa bir sürede 10 parça balık almanız mümkün...ama gelgelelim yemeye gelince yiyemiyorum...aslında ön yargılı davranıyorum ve bu balıkların sürekli atık sular borularının önünde gezinip durduklarını bildiğim için yemiyorum...oysaki ben atık su borularının orda avlanmıyorum...ne yapsak bende mi yesem acaba...bi denemekte yarar var...en azından ileryaları denesem...cevap verdiğiniz için teşekkürler...yakın bir zamanda kefalin en kolay yakalanma biçimini size çizip yollayacam... saygılar...
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Kardeşim körfez kefallerini yemek daima riskide yutmak demektir ani zeğirlenmelere sebep olacağı gibi daha sonralarıda problem yaşayabilirsiniz.Ağır metal taşıyorlar. İllaki kefal yiyecekseniz temiz sulardan çıkan Mavrakileri tercih edin
Yorumları: 1,196
Konuları: 90
biz tuzladala ALYANAK kefal dediğimiz türünü severek yeriz onlar daha lezzetli oluyor ..aynı zamanda zıpkınla yaz aylarında burda çok olur vurup yeriz onları çok lezzetli olurlar ....
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
kefal liman gibi pis suların sintine atıklarının ve kirletmekte olduğumuz körfezlerde çok bulunur bozcaadada yakaladığımızki suyu tertemiz bir deniz etinde mazot kokusu algılanıyordu pek tercih etmediğim ama kıbrıs oltası ile yakaladığım bir balıktır rastgele
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Atilla Alkin yazdı:daha önce yemedigimiz lapin cinsi baliklari arar duruma geldik. bence firsatlari kacirmayin.denizden cikan her ürünü degerlendirin. Ayrica KEFAL capariyle nasil yakalaniyor anlayamadim. acaba farkli baliklardanmi söz ediyoruz. ben geliboluda böyle bir seye sahit oladim.saygilar.
İstanbul Karaköyde çapari at çek yapıyoruz belki var 15-20 kişi sabahtan öğlene kadar dur mutlaka 3-5 tane çapariye takılmış kefal görürsün va hatta şu aralar kefal bolmuş çarptırmayla da alınabilinir bizim çaparide bir nevi çarptırma oluyor tabiiki
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
tenir tabiiki niye yenmesinki şahsen ben yiyorum
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Çoğunluğun fikri aynı gibi .aslında kafal su üstü balığı olup,kıyıda fazla gezgindir bu sebeple su üstü ne varsa götürüyor.bazen mazot kokanları bile vardır.birde midye hepimizin severek yediğimizdir ama malesef temiz denizlerde bu iki canlı yoktur.