Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27/2/2007 in baliklari
bahri reis sen ne yapiyosun catlattin bizi burda,ellerine saglik sayende balik goruyoruz
baliklarda cok ilginc,sanirim siz balik avina giderken belli bi tur balik yakalamya gitmiyosunuz,
daha once ne kirmizi olani yakaladim nede o kopek baligini
sansinin devamli bol olmasi dilegiyle
Bul
resimler için teşekkürler köpek balıgı çok ilginç de yazık olmuş keşke salsaydın sana bi faydası yok zararıda yok sonuçta
Bul
Levrekci yazdı:resimler için teşekkürler köpek balıgı çok ilginç de yazık olmuş keşke salsaydın sana bi faydası yok zararıda yok sonuçta
bana kalsa salardim yanimdaki yabanci bir arkadasti cok seviyorlar onlar kopekbaligini yani ziyan olmadi yimistir bile bu saate yasak degil zaten teknede tutmasi
Bul
sevgili Bahri, bizler çalışırken resimleri gördüğümüzde imreniyoruz,.

bu arada köpek balığı ile ilgili bir yasak var mı sizin oralarda merak ettim, ayrıca yediniz mi...
Bul
delta35 yazdı:sevgili Bahri, bizler çalışırken resimleri gördüğümüzde imreniyoruz,.

bu arada köpek balığı ile ilgili bir yasak  var mı sizin oralarda merak ettim, ayrıca yediniz mi...
evet kopekbaliklarin icinde avlanmasi yasak turler vardir
hatta birsey dicem inanmassiniz white poiner dedikleri kopekbaligindan burda hersene birkac kisi olur ama koruma altinda olan bir cinsdir avalnmasi oldurulmesi yasaktir turu azaldi diye
hatta burda tv de bir programi izlemistim sormuslardi adam niye yasak diye adamda soyle demisti onlarin doga yapisidir oldurmek okyonusta yuzerseniz onlarin dunyasina ayak basarsiniz, onlar karaya cikip insan oldururlerse ayri konu demisti baya gulmustum
bu yakaladigim yinir ve yasagi yoktur arkadasim aldi evine goturdu baya sevinmisti yakalayinca heralde yimistir su an
tekneye gidip etiketten resmini cekerim birazdan hangi kopekbaliklari koruma altinda
Bul
etikette 4 turu yasak oldugu gosteriyor avlanma yasagi vardir resmi cok yakindan cektigim icin net cikmadi cok
bu tuttugumun yasagi yoktur
Bul
şansın bol ve daimi olsun.

izmir den kucak dolusu sevgiler....
bizler bu aralar gidemiyoruz, hiç olsa sen yazın bu güzelim anlarını değerlendir.....
Bul
bence iskorpit sana buradan bi resimde gönderiyorum yanlız üst yüzgeç ve solungaçların kenarlarında ki dikenleri zehirlidir dikkat et.
Bul
cok tesekkur ederim ayni baliga benziyor valla corba yapicam diye hala dolapta duruyor bunu nasil kaynatcaz aklim ermedi ben derisini yuzeyim dikenlerini cikarayim ogle kaynatcam bakam yarin nasil olcak corbasi becerebilirsem tabii
tariflere baktikca bir yerim siscek
ayni balik ya bu iskorpidin kendine gore bir ozelligi varmi emin olmak istiiyom iskorpit diye dolapta iken bakarim
Bul
Iskorpit denizlerimizde Trakunya ile Varsam'dan sonra dikenleri ikinci derecede zehirli olan balıklardandır. Scorpeanidae familyasından olup bilimsel adı Scorpeana Serofadır. Şekil ve görünüş itibariyle çirkin ve sevimsiz bir balıktır. Yan tarafları ve kuyruk yüzgeci hariç, başı dahil her yeri dikenlerle kaplıdır. Dikenleri birçoğu özellikle birinci sırt yüzgecinin 11 dikeni kıç yüzgecinin 3 dikeni ve karın yüzgecinin de bir dikeni zehirlidir. Dikkate değer bir konu da küçük boyda olanların zehiri büyüklerinkine oranla daha kuvvetlidir ve etkilidir.

İskorpitin vücut yapısı koni şeklindedir. Başı girintili çıkıntılı birçok dikenle kaplı olup vücudunun üçte biri oranında büyüktür. Ağzı da o oranda geniştir. Ağzını açtığı zaman genişlik hemen hemen vücut yapısına denk gelir. Alt çene üst çeneye oranla daha çıkıktır. daima dipte yaşadığı için gözleri başının üst tarafında yerleşiktir. Bütün yüzgeçleri fazla gelişmiş olmasına rağmen tembel bir balıktır. Hayatını küçük taşlık, kayalı ve magaralık yerlerde geçirir. Pulları ufak olup derisine iyice yapışıktır. İskorpit genelfe alacalı esmer, kısmen kahverengimsi, pembe ile karışık kırmızı renktedir. Bulunduğu yere göre rengini uydurma yeteneği vardır. Ortalama boyu 15-20 cm'dir. Üreme mevsimi yaz aylarıdır.

İskorpit bütün sularımızda bulunur. Ancak soğuk bölgelerden hoşlanmazlar. Yerli balıklardan sayılırlar. Kış aylarında derin sulara çekilirler. İlkbaharda tekrar eski bölgelerine dönerler. Eti bezaydır ve Lezzetlidir. Çorbası çok meşhurdur. Tavası, haşlaması ve pilakisi olur.

Not : Eğer bu balığı yakalarsanız sakın çıplak elle dokunmayın. Eğer çıplak elle dokunacaksanız iğneyi balıktan çıkarmak için balığı yere indirin ve solungaçlarından baş ve işaret parmaklarınzla kavrayarak tutun.

OLTA TAKIMI

İskorpit Mayıs ayından itibaren sonbahar sonuna kadar devam eder. Kışın da az miktarda da olsa avcılığı yapılır. Olta Takımı iki tipte olur;

Zokalı Takım : Hemen hemen yemli Lüfer oltasının aynısıdır. Ancak bedeni Lüfer takımında olduğu gibi 2.5 metre olarak hesaplanmaz 1 metre yeterlidir. 35 numara kalınlığındaki bedene kıyılarda ufak biraz derinlerde orta boyda 3/0 numara iğneli zoka kullanılır

Köstekli Takım : 60-80 gr. ağırlındaki iki tarafı deklikli iskandilin alt gözüne ortalama 30-35 cm uzunluğunda 35 numara kalınlığında ve 1 numara iğneye köstek bağlanır.İskandilin diğer ucuna 3 adet 3 numara iğneden oluşan köstekli beden ilave edilerek beden fır döndüyle ana oltaya eklenir.

Gece avcılığında yaprak halinde akyem, gündüzleri karides kullanılır (ben teke ve midye kullanırım Karides biraz pahalı bulsam güvecini yapıp yiyecem.) Avcılık taşlık ve ve ilişken yerlerde yapılırsa amaca ulaşılır. Zoka ve iskandil yere yatırılır. Ara sıra bir iki kaldırılarak tekrar dibe yatırılır. İskorpit yemi görünce üzerine altlar. Büyük ağzıyla yutmaya hazırlanırken olta çalınıp yakalanması sağlanılır. Yukarı çekilince balığın alt çenesi sol elin baş ve işaret parmağıyla ile sıkıca tutulup da iğne çıkartılabilir.

Doğayı Koru ...!!!
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eski zaman İstanbul ve balıkları.... maxtar 13 7,364 13-12-2011, 15:49
Son Yorum: yycolak
  30-9-2007 Dikilitaş gece avı 006 23 4,118 28-10-2009, 16:39
Son Yorum: beyez
  bu 2007 nin son levreği tahsinmersin 30 5,161 21-05-2009, 23:40
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Aralık-2007 ispendek Can ARSLAN 12 2,425 19-02-2008, 23:13
Son Yorum: Can ARSLAN
  2007 sazanları ozoca51 19 2,688 19-02-2008, 16:46
Son Yorum: radam
  antalya balıkları yalova tatar 11 3,125 06-02-2008, 18:23
Son Yorum: rusan
  2007 2 adet aynalı sazan araphüso26 14 2,656 18-01-2008, 00:28
Son Yorum: araphüso26
  Levreklerle Kömürcü balıkları soframıza misafir oldu MiKaSa 22 4,618 12-01-2008, 20:36
Son Yorum: Ruhan Ozgen
  Ağustos 2007 Köksal 12 2,549 28-11-2007, 21:24
Son Yorum: Köksal
  1/07/2007 hafta sonu avım LeVrEkCi 74 7,716 20-11-2007, 20:12
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi