Levrekci yazdı:ben de servise vermem motorlarımı zaten ufaklar biri 6 biri 10 hp o yüzden kaldırması taşıması kolay alırım eşşeğe kendim yaparım bakımını çokta zevk alırım servise verdigim zamanlarda hep arıza yapıyor motor ne yazıkki.
Ben makınamın sadece suyuna ve yağına bakarım problem olduğu takdırde liman dahılınde mevcut bır ustamız var sağolsun ona baktırırım. bakım işi önemli bizlerın teknık bilgisi ne kadar var arkadaşlar. ben makınaya guvenmek zorundayım. uzun yol geziyorum be. onun için kendim hiçbiryerıne bakmam. bakımlarını her zaman ustama yaptırırım. motora anahtar dahı vurmam ...
benım teknem kurekle gıtmez. buradan kefkene gidecem kardenıze balık tutmaya onu kendı yapıtğım bakımla maalesef goturemem ben. mecburen ama mecburen bakım yaptırırım. ayrıca. size ufak bır anı:
boğaz koprusu altında palamut tutuyorum tek başıma. elimde çapari 35 iğne salla da salla balıkta gelıyor. motor anıden oksurmeye başladı. ve hoooppp istop etti. oranın arkası üsküdar. gemi motor vapur trafığı çok karışıktır. ve sularda her zaman ıyı akar. bir daha bastım marşa yok. tamam ya tonoz atacaksın ya yardım isteyeceksın. tonoz maalesef tutmaz oralarda. yandan bır tekneye işaret adam geldı benı sağolsun.
200 lt yakın mazot deposunun arkasında kavanoz tıpı cam filtrei arkasında şase filtresi, onun onunde motorum kendi filtresi. , enjektorun altında mikro filtre. evet 4 evreden geçip mikro filtreyı tıkayan tortu. neyse çalıştı. ncak gaz yemıyor. rolantı yoluyla o sulardan kız kulesı saraynurnu yenıkapı ve lımana geldım. baktık filtre tıkanmış. pes yanı 4 filtreden tıkanan sonuncusu ıyıkı tıkanmış enjektorlere gıtse sorun ustune sorun çıkacak . dizel makınalarda filtre depo temizliği perıyodık yapılmalı ve dikkat edilmeli.
bunu benmı yapacağım yapmam arkadaşlar. usta bakacak. benim işim bu değil. su pompasının lastıklerı perıyodık değişecek ben değiştirememmı 3 dk iş olmaz arkadaşlar ehli bakacak. sizin ve benım somun vida sıkmam ile iş bilen adamın somun sıkması arasında dağlar fark var ben kendı adıma soyluyorum ben mekanıker değilim. ama komple pancarı soker dağıtır toplarım başka mesele. ama eğer karadaysanız yada lımanda ısenız. bu işleri iş bilen insanlara yaptırınız. denizin ortasında ve kontrollu bır yerdeysenız mudahale ederız ama sadece karaya kadar. otesi ustanın işi benım değil
olayın ikinci boyutu denizde kalırsanız ıyı bır ustadan destek alırsanız açarsınız telefonu atlar bi tekneyle gelır yanınıza destek verır size buda ıkıncı bır ayrıntı.... ama dersenızkı ben yaparım şahsi tercihiniz. derım ben biz sadece zor durumda kalınca opersayon yapmalıyız makınamıza bebnım teknemde 2-3 anahtardan 35 numaraya kadar anahtar takımı allen takımı. conta değiştirecek malzemeye kadar var ayrıca. buda bılgı ....
kolay gelsın. bunlar şahsi fikirleimdir kimseyide bağlamaz tabıııı