Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
selam ve yardım talebi...
haseremarket yazdı:tekrar teşekkür... bir ara gidip alacağım bu amatör balıkçı belgesini...

dün ir arkadaşıml büyükçekmeceye gittik...

iki takımı gölde bırktımSmile 3 adet resimdeki (resim yüklemeyi beceremedim bu sebeple siz ona bir karış filan deyin. sazanmış...) boyda balık tuttum... bizden başka doğru düzgün tutan olmadı... sebebi bizim solucanla tutmamızmış. öyle dediler... bir sürüde küçük balık geldi ama hepsini geri attık...
çok yoruldum ama çokda keyif aldım...
bence olur bu iş...

çatalca yolunda menekşe deresini deneyin birde, çok büyük balıklar yoktur ama
israil sazanı ile eğlenirsiniz.
Bul
Merhaba,amatör balıkcı belgesini bir fotoğraf ile ilçe tarım müdürlüklerinden yanlış hatırlamıyorsam 20 tl karşılığında alıyorsunuz.
Balıkcılığa LRF yöntemi ile başlamanızı öneririm.Size bir isim vereceğim,facebookta kendisini kaydedin,avlarını görün.(
Mehmetbay Mehmetbay)Bu tekniğin ne kadar etkili ve keyifli olduğunu görün.
LRF ile tatlı suda avcı ne kadar balık var ise yakalayabilirsiniz.Aynı zamanda denizde de 10 cm ile 40-50 cm arası ne kadar avcı balık varsa takımınıza atlayabilir.Esasında LRF ile küçük avcı balıklar hedef alınır,büyük avcı balıklar için SPİN avcılığı yapmalısınız.bu iki av çeşidini araştırın internette,sorunuz olursa faceden beni ekleyebilirsiniz.
Bul
ruşan merhaba,
dediğin gibi israil sazanı idi... yani burada çok fazla israil sazanı hakkında söylenen vardı. gidince benimle beraber balık avlayanlara sordum bu israil sazanı nedir nasıldır diye.... biri zaten tuttuğun israil sazanı demişti. diğer balık türlerine zararı büyük anladığım kadarıyla... (ben onu siyahzannediyordum meğer diğerlerine göre daha beyaz parlak bir altıvar)
40 cm diyorsun... umarım bu ebatlarda tutarım bir tane... doğrusu pek bolca balık tutup yemeye hevesli değilim. ben yakalayıp bırakma taraftarıyım.
zaten tuttuğumuz 3 balıktan 2 side tekrar göle gitti. birini getirdim ve pişirdik fakat daha önceden de bildiğim üzre kılçıklarından yenmiyor...
bahşeyiş'e bir ara bakacağm...
Ancak bugün imrahor piknik alanı denilen yerin yanında bir göl var aileyide alıp oraya gideceğim... hem piknik ve hemde ben balık tutacağım...
neticesini ve izlenimlerimi aktarırım...
kal sağlıcakla ve teşekkür...
merhaba,
lrf yöntemi... hemen bir bakacağım...

gelecek hafta didime gidiyorum... nerede nasıl balık tutulur diye kabaca bir baktım... burada olta-takım aldığım arkadaşla konuştum. akya mı, tutya mı bir balıktan bahsetti orkinosa benziyor resmini gösterdi kendi boyu kadar tutmuş bir tane... onlardan çıkar oralarda dedi...
biraz araştırdım
lunaparkın yanında bir balık malzemesi satıcısı varmış... en doğrusu ona danışıp öyle hareket etmek.. hem yem hemde tutulacak yer bilgisi ondadır...
söylediklerine bakacağım... yardımın için teşekkür...
tekrar merhaba,
imrahor ve tayakadın civarındaki göllerde balık tutmak isteyen veya daha önce tutmuş olan arkadaşlar...
artık oralarda göl filan kalmamış veya kalmayacak yakında... her taraf yol şantiyesi ve gölleri dolduruyorlar...
tozdan berbat halde...
özellikle imraohr arkası tamamen iptal diyebilirim...
birazönce oradan geldim ve epeyce br gezdim... maalesef durum bahsettiğim gibi...
haseremarket yazdı:tekrar merhaba,
imrahor ve tayakadın civarındaki göllerde balık tutmak isteyen veya daha önce tutmuş olan arkadaşlar...
artık oralarda göl filan kalmamış veya kalmayacak yakında... her taraf yol şantiyesi ve gölleri dolduruyorlar...
tozdan berbat halde...
özellikle imraohr arkası tamamen iptal diyebilirim...
birazönce oradan geldim ve epeyce br gezdim... maalesef durum bahsettiğim gibi...

Çok yazık olmuş.. Snifsinf
Sazanları özledim...
Bul
haseremarket yazdı:ruşan merhaba,
dediğin gibi israil sazanı idi... yani burada çok fazla israil sazanı hakkında söylenen vardı. gidince benimle beraber balık avlayanlara sordum bu israil sazanı nedir nasıldır diye.... biri zaten tuttuğun israil sazanı demişti. diğer balık türlerine zararı büyük anladığım kadarıyla... (ben onu siyahzannediyordum meğer diğerlerine göre daha beyaz parlak bir altıvar)
40 cm diyorsun... umarım bu ebatlarda tutarım bir tane... doğrusu pek bolca balık tutup yemeye hevesli değilim. ben yakalayıp bırakma taraftarıyım.
zaten tuttuğumuz 3 balıktan 2 side tekrar göle gitti. birini getirdim ve pişirdik fakat daha önceden de bildiğim üzre kılçıklarından yenmiyor...
bahşeyiş'e bir ara bakacağm...
Ancak bugün imrahor piknik alanı denilen yerin yanında bir göl var aileyide alıp oraya gideceğim... hem piknik ve hemde ben balık tutacağım...
neticesini ve izlenimlerimi aktarırım...
kal sağlıcakla ve teşekkür...

İsrail sazanı biyolojik açıdan zararlı balıklar arasında. İsrail sazanı için boy ve limit önemli değildir. Hatta ve hatta boyu ne olursa olsun geri salınmaması gerektiğini düşünüyorum. Onlar yüzünden b.çekmece ve türkiyedeki göllerin hemen hemen hepsinde sazan popülasyonu bitme noktasına geldi.
Sazanları özledim...
Bul
Ramazan öncelikle hayırlı olsun aramıza hoşgeldin
Tarımdan alınan belgenin miktarı 25 tl olmuş diye duydum
İsrail sazanlarını kesinlikle geri salma ölsün kediler yesin daha iyi
Belgeyi iç sularda soruyorlar yanında bulundurursan iyi olur cins bi memura dek gelirsin sorun yaparlar
Tekrardan hayırlı olsun
Bul
herkese tekrar selam...
bu haftasonu burhaniye ören'e yolum düştü... sabiha gökçenden edremit havaalanına 2 senedir her gün rötarlı kalkan uçak ben geliyorum diye tam zamanında kalktı ve 10 dakika ile kaçırdım...
geri dönecektim, lakin esti ve birden kendimi eskihisarda buldum...
oltalarımda arabada idi... çok güzel ve sükunetli bir yer... hiç denize filan girmedim...
ilk gün karınca deresinde biraz olta attım... iki küçük balık geldi ve geribıraktım...
akşam iskelede balık malzemeleri satan bir yer buldum ve bana bir takım ve sülünez denilen bir tür midye verdi...
çevredekilerden yardım alarak cumartesi ve pazar denizle derenin birleştiği ağızda olta attım... bir şey tutamadım. lakin çok keyif aldım ve aklım orda kaldı... dönüş yolunda hep balık macerasını düşündüm... zannediyorum haftaya tekrar gideceğim...

ARKADAŞLAR BİR SORUM VAR...
benden mi kaynaklanıyor bilmiyorum... lakin yemlerimi hep tüketiyor bu balıklar ve hiç zokayı yutmuyorlar... yani genel olarak durum bumudur; sürekli yem takıp tekrar atmak şeklindemidir?... yoksa ben yemi takmayı beceremediğim için alıp gidiyorlar mı?...
oltayı atar atmaz balık vuruyor... fakat tüm yemleri temizleyip ardından ses kesiliyor... şamandıralıda da böyle dip oltasında da...
bana yardım eden arkadaş aslında pek balık yok; sana çok geliyor acemi şansı demişti...
bende yok buldular acemiyi karınlarını doyuruyorlar galiba dedimSmile
bana gösterdiği gibi takıyorum ama hep gidiyor...
Bİ DE AKLIMA ESTİ JELİBON TAKTIM... deneme olsun diye... gülmeyin denemekte fayda var dedim. zira şekeri sevmeyen canlı yoktur..
Ancak balıklar sevmiyormuş, bunu anladık...
kalın sağlıcakla...
macerator merhaba,
dün lrf tekniğine dair epeyce bir google da gezdim...
tam benim istediğim gibi bir şey... aslında çocukken dere ve göllerde dallarla yaptığımız minik oltalarla yaptığımıza benziyor...

lrf için nasıl ir takım yapmalıyım...
avmarket.com gibi bir sitede lrf için bir takım olta makina önerileri var. ancak çok ucuza da var çok pahalıya da. nereden başlamalı bilemedim...
LRF İÇİN TAKIM ÖNERİSİ İSTİYORUM.
ayrıca forumda lrf ile ilgili bir bölüm bulamadım. varsa bana yardımcı olun...
teşekkürler

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herkese selam uerol67 21 1,461 23-09-2016, 10:43
Son Yorum: uerol67
  selam karareis 14 1,867 06-04-2015, 20:31
Son Yorum: karareis
  Dostlara Selam. HK-18 22 5,056 24-08-2014, 02:32
Son Yorum: HK-18
  Trakyadan selam getirdim :D deniz bayraktar 19 2,496 27-06-2014, 23:48
Son Yorum: rusan
  Denizli den selam gbalaban 16 2,498 05-05-2014, 20:08