Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bu gırgırlara dur diyecek bir babayiğit kurum kuruluş yokmu..
mamuli yazdı:Yalçın abi ispat etmeye gerek yok çünkü sahil güvenlik komutanlığının tam önünde avlanıyorlar. Hatta ara sıra sahil güvenlik botu gırgırların arasında dolaşıyor. Dediğim gibi bir şeyler yapmak gerekiyorsa bence tarım ve hayvancılık bakanlığında iş biter.

ispatı gelip görsünler ama malesef gelmiyorlar kaç kişi fotoraflı şikayet yolladı kaç kişi telefon açtı ama malesef orası derinlik 25 metre karışamıyoruz deyip telefonu kapatıyorlar derinlik 25 metre olabilir ama kıyıya yakınlığı kaç metre inanın 5 metre kala ağ atıyorlar bana kalırsa özellikle boğazda belli bir tarihten sonra gırgırların balık avlaması yasak olmalı nedeni ise özellikle çinekop ve lüferden bahsediyorum bu balık belli bir tarihten sonra göç etmeye başlıyor bu balığın göç yollarını kesiyorlar gerçi ne desek boş FATİH arkadaşın dediği gibi ilk önce halden başlanacak gerçi tuttuktan sonra ne fayda ama öyle okkalı bir ceza vereceksin ki bir daha böyle bir şeye yeltenmiyecekler ama nerede öyle baba yiğit bir kurum o yüzden benim pek umudum yok bu durumun düzelmesi için...
Bul
serdal76 yazdı:ispatı gelip görsünler ama malesef gelmiyorlar kaç kişi fotoraflı şikayet yolladı kaç kişi telefon açtı ama malesef orası derinlik 25 metre karışamıyoruz deyip telefonu kapatıyorlar derinlik 25 metre olabilir ama kıyıya yakınlığı kaç metre inanın 5 metre kala ağ atıyorlar bana kalırsa özellikle boğazda belli bir tarihten sonra gırgırların balık avlaması yasak olmalı nedeni ise özellikle çinekop ve lüferden bahsediyorum bu balık belli bir tarihten sonra göç etmeye başlıyor bu balığın göç yollarını kesiyorlar gerçi ne desek boş FATİH arkadaşın dediği gibi ilk önce halden başlanacak gerçi tuttuktan sonra ne fayda ama öyle okkalı bir ceza vereceksin ki bir daha böyle bir şeye yeltenmiyecekler ama nerede öyle baba yiğit bir kurum o yüzden benim pek umudum yok bu durumun düzelmesi için...

Evet Serdar abi derinlik yasakları yerine bölgesel yasaklar olmalı. Boğaz komple yasaklanmalı en ufak ağ bile atılmamalı. Sistemi değiştirecek bir baba yiğit illa çıkar abi.
Bul
Fatih bey,
Ben şahsen Tuzla'da oturuyorum. Sizin o AIS takip cihazını o kadarda kullanıyorlar ki bunu sizinde bilmeniz lazım. Ben sürekli marintraficte tekneleri takip ediyorum. Bazı tekneler kıyıya yakın iken birden kayboluyor. Nedeni ise kıyıya yakın balık buldular mi cihazı kapatıp 14/15 metrede ağ koyuyorlar. Sahil güvenlik geldiğinde ise is işten geçmiş oluyor. Neden cihazın kapalı olduğunu sordular ise cihazın arıza yaptığını söyleyip yırtiyorlar. Tuzla'da bile 15/18 metreye ağ attıklarını biliyoruz. Onlarda yasak olduklarını bildikleri halde balığı buldularmi yasak filan dinlemiyorlar. Maalesef denetim eksikliğinden ve Balıkçılıgi düzenleyen kanunların eksikliği yüzünden yakinda bu balıkları göremeyecegiz.
Bul
advedanta yazdı:Fatih bey,
Ben şahsen Tuzla'da oturuyorum. Sizin o AIS takip cihazını o kadarda kullanıyorlar ki bunu sizinde bilmeniz lazım. Ben sürekli marintraficte tekneleri takip ediyorum. Bazı tekneler kıyıya yakın iken birden kayboluyor. Nedeni ise kıyıya yakın balık buldular mi cihazı kapatıp 14/15 metrede ağ koyuyorlar. Sahil güvenlik geldiğinde ise is işten geçmiş oluyor. Neden cihazın kapalı olduğunu sordular ise cihazın arıza yaptığını söyleyip yırtiyorlar. Tuzla'da bile 15/18 metreye ağ attıklarını biliyoruz. Onlarda yasak olduklarını bildikleri halde balığı buldularmi yasak filan dinlemiyorlar. Maalesef denetim eksikliğinden ve Balıkçılıgi düzenleyen kanunların eksikliği yüzünden yakinda bu balıkları göremeyecegiz.

Cihan bey marinetrafic bedava bir site olduğu için görememeniz çok doğal. Hatta bazı tekneleride gösterip orada olmadığını görürsünüz. Sahil Güvenliğin kullandığı ve bazı paralı siteler ve programlarda ise anında görüntü vermektedir. Cihaz kapalı ise servisten yazı almaları gerekiyor sözlü olarak arızalıydı demek fayda etmiyor. Kendimi vatandaşların Avukatı gibi zannettimSiyirdim kimseyi savunduğum yok kimse yanlış anlamasın sadece sistemin içinde Olduğum için yanlış bilinenleri açıklamak istedim yoksa 4,5 metre teknemden başka birşeyim yok Gulumse
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi