Yorumları: 101
Konuları: 19
Gelincik Balığı: Az çıkan bir balıktır. Ekşi erikle, buğulama usulü pişirilen balık çok lezzetli olmasına karşın pek bilinmez. Musevi vatandaşlarımız arasında "gaya balığı" olarak da bilinir.Musevilerin Sina Çölü'nde aç kaldıktan sonra ilk yedikleri balık olduğu inancıyla kutsallık kazanmıştır. Musevilerde cuma günleri gelincik balığı pişirme geleneği vardır.
Yorumları: 2,401
Konuları: 20
bence guzel balıktır denızden cıkan hersey yenır yapmasını bildıkten sonra
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
gelincik balığının yendiğini ilk defa okuyorum ağ da devamlı çıkıyor ayıklayıp martılara atıyom martı başta pike yapıyo ama balığı görünce es geçiyo o neden o zaman aydınlatırsanız sevinirim .ama bende bir kez tadına bakmak için yiyeceğim tabii ama sarhoşken
Yorumları: 240
Konuları: 35
ABİ oltaya o kadar sık vurmasının sebebi diğer balıklarla aynı zaman içersinde kıyılamasıdır,hatta diğer balıklar şubat gibi derinlere çekilir bu balık hala kıyıdadır,bende 20 gün önce altı tane gelincik almıştım karagöze niyet gitmiştim ama gelincik kısmette varmış...eti gerçekten güzel...fakat iri olanlarını al tulum çek ve mısır unuyla kızgın yağın için de pişir...çok harika tadı va...