sayın Nuran hanım , açık deniz , balıkçılıgı bize göre değil , çok daha profesyonelce bir iş , büyük gemiler şeklinde çok teferruatlı fazla kadro gerektiren içinde balıgı işleyebilecek sistemleri olan bir iş , heleki okyanus balıkçılıgı, geminin içinde tutlan balık temizleniyor, paketleniyor ve donduruluyor satışa hazır hale geliyor.. bu çok masraf maliyet isteyen bir iş , ayrıca uluslar arası sularda ki avcılıgında kuralları vardır ,, ki bizim reislere hiç uymaz.. Akdenizde ekonomisi yüksek balık orkinos dur oda tükenmekte , koruma altına alınmakta , sardalye için dünyanın yolunu gitmeye gerek york der, reisler..
toplum olarak duyarsız bir toplumuz , insanın değeri olmadıgı bir toplumda denizdeki balıgı kimse düşünmez..
banane ci bir toplumuz , bu gun var sa yarından bana ne deriz hep .
dünya toplumalarında bakıldıgında bazılarında kutsal olan şeyler kıymetli olur , (para da bazılarına göre) tabiat ana bizde kutsal olmadıgı için kıymeti yoktur , hatta kedi köpeğe bile mındar derler..
eğitim yanlıştır yada eksiktir , tabiat bilgisi - tabiat ana bilgisi ve felsefesi ni çocukların kafasına sokmak yerine , doğmatik şeyler le doldururlar
bilime önem verilmez - bilim insanlarına deger verilmez - sözleri dinlenmez - araştırmalara yatırım yapılmaz -
abuk subuk işlere para harcanır - ondan sonra denirki , bütçe yetersiz eleman alamıyoruz.. ve bu nedenle denetim olmaz
insan karakteri zayıflamıştır , rüşvet ile işi bitirenler vardır - kırsalda hemşehri - mıktar emmi akraba olayları bir çok konuyu örtbas eder..
'' sen benim kim oldugumu biliyormusun'' çok kullanılan bir cümledir ve zaman zaman etkili olur
''memur bey bir sigara alırsın - çocuklara defter felan alırsın'' gibi masumane ikramlar yaygındır
denetimle görevli kişiler denetimden ve-veya dünyadan bir haberdir , oltacı onlardan daha iyi bilir 2/2 yi
Siyaset in önünde hiç bir şey duramaz- politika için her şey mübahtır - seçim yatırımı için gözler kapalıdır İnsanlar oy potansiyelidir , her nabıza göre şerbet vermek zaruridir..
yıllar boyu memlekette dogru dürüst poulasyon çalışmaları yapılmamıştır ,, sadece üniversiteler kendi imkanları ile bazı işler yaparlar...
Turizm için devlet baba canını verir onlar en üst sırada dır... doga-tabiat -orman herşey onlara tahsis edilebilir , deniz kıyılarıda malum ...
Sanayi ekmek kapısıdır sanayici kuvvetlidir , istediğini yapar - basiretsiz yerel yönetimler masa başında maaş alır ..
bu milletin daha çoooooook okuması - ögrenmesi lazım ...