Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sizce Türkiyede Balıkçılık Neden Gelişmemiştir????
Aslında bunun bir çok nedeni var saymakla bitmez...
Kıyıda bile avlanırken bir çok arkadaşımız karşılaşmıştır uyardıgın zaman seni düşman gibi görüyorlar elinden gelse seni hemen oracıkta öldürecek...
Burada en önemli görev devlet kurumlarına düşüyor kontrolleri sıklaştıracaklar NİHAT abiye katılıyorum gerekirse amatör lere veya profesyonellere belirli bir mevsim sonarla avı bile yasaklayacaklar...
Bul
Herşeyden önce herkes bilinçlendirilmeli, eğitimler verilmeli, denetimler düzgün bir şekilde yapılmalı. Bu denetimler amatör için de profesyoneller için de balık hallerinde de olmalı. Tebliğler tekrar düzenlenmeli. Deniz bakanlığı kurulmalı. Yoksa bu kafa yapısı değişmedikçe hiç birşey olmaz. Denetimler düzgün yapılsa, cezalar caydırıcı olsa, teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, sonar ne kadar kullanılırsa kullanılsın balık katliamlarının önüne geçilebilir. Balıklara yaşam alanları oluşturulmalı, denizlerimiz temizlenmelidir.
Sazanları özledim...
Bul
YaKaMoZ yazdı:Aslında bunun bir çok nedeni var saymakla bitmez...
Kıyıda bile avlanırken bir çok arkadaşımız karşılaşmıştır uyardıgın zaman seni düşman gibi görüyorlar elinden gelse seni hemen oracıkta öldürecek...
Burada en önemli görev devlet kurumlarına düşüyor kontrolleri sıklaştıracaklar NİHAT abiye katılıyorum gerekirse amatör lere veya profesyonellere belirli bir mevsim sonarla avı bile yasaklayacaklar...

ben bu işte söz sahibi olsam yani benim elimde olsa amatöre sonarı yasaklarım,teknesinde balık bulucu bulunan amatöre 2000tl ceza yasası çıkartırım.ticariyede kesinlikle limit getiririm.sonarla ava herzaman karşıyım.sonarla av yapanlar bana kızmasın ama gerçek düşüncem budur.sonarın sonarın bulduğu dip yapısında buldugu balığı tutup ben balık tuttum demek bana göre değil.
Bul
LeVrEkCi yazdı:ben bu işte söz sahibi olsam yani benim elimde olsa amatöre sonarı yasaklarım,teknesinde balık bulucu bulunan amatöre 2000tl ceza yasası çıkartırım.ticariyede kesinlikle limit getiririm.sonarla ava herzaman karşıyım.sonarla av yapanlar bana kızmasın ama gerçek düşüncem budur.sonarın sonarın bulduğu dip yapısında buldugu balığı tutup ben balık tuttum demek bana göre değil.

sonar ne öyle o ya arkadaş balık tutmanın avlamanın beklemenin ne anlamı kalıyorki o heyecanı yaşayacaksın aynen katılıyorum sana nihat çok güzel bir laf ettinAlkis
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
hatta geçen gün bir gazetenin internet sitesinde sonarla yapılan balıkçılıkla ilgli çok sert eleştirilerle dolu bir yazı okumuştum:
"İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlanma Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Saadet Karakulak: Sonar, balıkların yerini bulan cihazdır. Japon balıkçılar avlanırken sonar cihazını çok kullanırlar. Çünkü onlar okyanusta avlanıyorlar. Bizde bir bakıyorsunuz bir teknede 4 tane birden sonar cihazı kullanılıyor. Bu da balıkların tüm yaşam alanlarını, yavrularını ve yumurtalarını ortaya çıkarıyor. Bu da aşırı avcılık yapılmasına neden oluyor. Küçük balıklar da yavrular da avlanmış oluyor. Marmara Denizi zaten kapalı deniz, sonar cihazı yüzünden balıkların üreme alanlarında avlanma yapılıyor. Bu nedenle sonar cihazı olumsuz etki yapıyor."
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
sayın Nuran hanım , açık deniz , balıkçılıgı bize göre değil , çok daha profesyonelce bir iş , büyük gemiler şeklinde çok teferruatlı fazla kadro gerektiren içinde balıgı işleyebilecek sistemleri olan bir iş , heleki okyanus balıkçılıgı, geminin içinde tutlan balık temizleniyor, paketleniyor ve donduruluyor satışa hazır hale geliyor.. bu çok masraf maliyet isteyen bir iş , ayrıca uluslar arası sularda ki avcılıgında kuralları vardır ,, ki bizim reislere hiç uymaz.. Akdenizde ekonomisi yüksek balık orkinos dur oda tükenmekte , koruma altına alınmakta , sardalye için dünyanın yolunu gitmeye gerek york der, reisler..

toplum olarak duyarsız bir toplumuz , insanın değeri olmadıgı bir toplumda denizdeki balıgı kimse düşünmez..

banane ci bir toplumuz , bu gun var sa yarından bana ne deriz hep .

dünya toplumalarında bakıldıgında bazılarında kutsal olan şeyler kıymetli olur , (para da bazılarına göre) tabiat ana bizde kutsal olmadıgı için kıymeti yoktur , hatta kedi köpeğe bile mındar derler..

eğitim yanlıştır yada eksiktir , tabiat bilgisi - tabiat ana bilgisi ve felsefesi ni çocukların kafasına sokmak yerine , doğmatik şeyler le doldururlar

bilime önem verilmez - bilim insanlarına deger verilmez - sözleri dinlenmez - araştırmalara yatırım yapılmaz -

abuk subuk işlere para harcanır - ondan sonra denirki , bütçe yetersiz eleman alamıyoruz.. ve bu nedenle denetim olmaz

insan karakteri zayıflamıştır , rüşvet ile işi bitirenler vardır - kırsalda hemşehri - mıktar emmi akraba olayları bir çok konuyu örtbas eder..

'' sen benim kim oldugumu biliyormusun'' çok kullanılan bir cümledir ve zaman zaman etkili olur

''memur bey bir sigara alırsın - çocuklara defter felan alırsın'' gibi masumane ikramlar yaygındır

denetimle görevli kişiler denetimden ve-veya dünyadan bir haberdir , oltacı onlardan daha iyi bilir 2/2 yi

Siyaset in önünde hiç bir şey duramaz- politika için her şey mübahtır - seçim yatırımı için gözler kapalıdır İnsanlar oy potansiyelidir , her nabıza göre şerbet vermek zaruridir..

yıllar boyu memlekette dogru dürüst poulasyon çalışmaları yapılmamıştır ,, sadece üniversiteler kendi imkanları ile bazı işler yaparlar...

Turizm için devlet baba canını verir onlar en üst sırada dır... doga-tabiat -orman herşey onlara tahsis edilebilir , deniz kıyılarıda malum ...

Sanayi ekmek kapısıdır sanayici kuvvetlidir , istediğini yapar - basiretsiz yerel yönetimler masa başında maaş alır ..

bu milletin daha çoooooook okuması - ögrenmesi lazım ...Seerf
Bul
farklı bir açıdan bakarak yorum yapacagım konuya
ben tam tersine geliştiğini hatta çok geliştiğini düşünüyorum, hangi ülkede misina 70 lik rakı şişesine sarılıp yine aynı şişenin kafa kısmı kuma yada topraga batırılarak taş görevi görmesi saglanır, bence bu türk aklı ile geliştirilmiş bir avlanma yöntemi bir arkadaşım var babaeskide belki 15-20 şişe takımı var Smile şişenin içini içiyor, sonra misina sarıyor takımı baglayıp suya atıyor, şişeyi topraga saplıyor, zilide şişenin üzerine koyuyor , hani rakı şişesi hem kasnak hem taş hemde zil sopası görevi görüyor. bu gelişmişlik sayılır Smile ve bir başkasında 5-6 sene önce gördüğüm bir takımı anlatayım, bildiğimiz 15 li çapariye yem olarak mısır takıp atıyorlar toplamda 5-6 takım atılmış ama 100 kanca var suda, Smile buda gelişmişlik sayıla bilir kendi çapında, eskişehir çiftelerde 1997-1998 yıllarında gördüğümü anlatayım aranızda hiç digrenle balık avlayan varmı varsa zıpkınla avlayan vardır, çiftelerde bir derede kenara otlamay gelen yayın balıklarını ki israil yayını 8 bıyıklı bunlar, adamlar diğrenle avlıyordu ve 2 şer 3 er alıyorlardı bizde elimizde misina azımız açık seyrettik babamla birlikte Smile buda kendi çapında gelişmişlik, yine eskişehir kunduzlar barajında yaşanan bir olayı anlatayım, çok dik bir yamaçtan aşagı inen balıkçılar oraya bildiğimiz zincirden tutunarak inme platformu yapmışlar, hiç kimse ne o zincire bir hasar veriyor nede düşüyor, birisi insanlıga hizmet için o 40-50 mt zinciri oraya yukarıdan aşagıya çaka çaka koymuş, buda bir gelişmişlik bence sevgilerimle
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Bul
Bence tamamen düşünce yapisi ile alakali bazi insanların kendilerine saygisi yok baliga doğaya başka bir insana veya hayvanlara karsi olmasini beklememek gerek herşeyi getirilen yasaklardan denetimlere baglamamak lazim biraz insanin içinde olacak ve duyarli olması dogayi koruması hayvan olarak değil bir canli olarak baliga tüm canlilara saygi duyar ve yapilan yasaklar sinirlamalar ve kurallara uyduğu takdirde amatör balikcilik doğa sporlari ve doğa ozaman gelişeceğini dusunuyorum
Bul
Bana kızanlar olacak ama ne yazık ki itiraf etmeliyim; biz Türk Milleti olarak "sadece avı ben yakalayayım,sadece ben ağacı kesip odun olarak yakayım vs vs..." düşüncesinde olup ne başkasını nede doğayı düşünmez olan bir toplumuz.Balığa gideriz limit 5 adettir.5 yakaladıktan sonra oltamızı toplamayız.balıkları saklar tutmaya devam ederiz ,ava gideriz limiti kadar keklik vurur çalılara saklar ava devam ederiz,arazide ateş yakar söndürmeden bırakırız,kestiğimiz 3 ağaç yerine 1 tane bile dikmeyiz.Örnekler akıl almayacak kadar çoğaltılabilir.Kimse kendini kandırmasın "yok be ben öyle yapmıyorum"diyene inanmam.Çünkü bizim yapımızda var.genlerimizde var .
"oltayla avlanmakla balıkmı biter"diyen bir su ürünleri denetleyicisi olursa,"ağ çeken buranın yerlisi hergün onunla yan yanayız bişey yapamam" diyen kolluk kuvvetimiz olursa,avlanmanın yasak olduğu dönemde köylüye "bir yayın olsada yesek "diyen mülki amir(vali,kaymakam,jnd.komutanı,belediye başkanı) olursa bu balıkcılık ne gelişir nede yerinde sayar.Hızla tükenir biter.Sonrada "25-30 yıl önce adam boyundan büyük yayınlar vardı şimdi yok ne olduyki"sorusunu da bizler sorarız.bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen; aymaz,vurdum duymaz bir millet olduk.İhbarda bulunduğumda "pazartesi dilekce ile başvur" diyen kolluk gücü ısrar edince gelip bana "işin mi yok belamısın sen kardeşim"diyorsa,tırıvırı atan polisi şikayet ettiğimde "seni ve arabanı ararız mutlaka yasak bişey yakalarız"deniliyorsa BANA NE KARDEŞİM deme hakkına sahibim diye düşünürüm.

Baınızı ağrıttm çok konuştum özür dilerim ama gerçek bunlar.Türkiyem de 3 tarafı deniz,her tarafı akarsu ,her 15-20 km de bir göl/ gölet olan ülkemde balık bile (Norveç uskumrusu)dışarıdan (bir kaç kişi zengin olsun diye)getiriliyorsa BALIKCILIK GELİŞMEZZZZZ .GELİŞTİRİLEMEZZZZ.

RASTGELE.
Bul
Apartmanımızda 5-6 tane astsubay ve uzmanlar var.Bunlardan birinin geçen sene birimi değişti.Jandarmada denetlemeye geçti.Göletlerde denetlemeyi falan sordum dediği aynen şöyle.Banane ya ne bakacam. Ne avlarsa avlasın onlarlamı uğraşacağım.Ölümlü kazadan daha beter uğraşılmaz dedi.Ağmış, tırıvırıymış beni ilgilendirmez diyordu. Profilimdeki balığı yakaladığım gün uzmanlar vardı gittiğim yerde tırıvırı atıyorlardı sakaryaya.E bunun denetleyeni bunu yaparsa balık kalırmı.Sakarya nehrinde avlanırken 70 cm yayın yakaladım saldım.köylüler geldi e o balık salınırmı büyükmüş diyorlar.Bu insanları eğitmediğin sürece balıklar yok olacak resimlerine bakacağız.Geçen sene bu tırıvırı illletinden dolayı sakaryaya balığı çekmeye giren çocuk boğuldu.Jandarmayı gördümü misinayı kesiveriyorlar tırıvırı suda kalıyor.E balıklar gelip yakalanıyor ve orada ölüyor.Biz kafalarımızı, zihniyetlerimizi değiştirmediğimiz sürece kendimizi eğitmediğimiz sürece modernleşsekte bi halta yaramaz.O modernliğide kendimize göre bi yoluna koyarız.Abilerin dediği gibi cezalar ve yasaklar genişletilmeli.Trafikte fahri müfettişlik olduğu gibi balık yada kara avındada böyle uygulamalar yapılabilir.Herkeste gelişmiş cep telefonu var.Kaydedecen bu görüntülere istinaden cezaları basacan.Bu millet bundan anlar ancak.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ya ben yada balıkçılık? MaVrUşGiL 30 5,295 13-12-2007, 20:04
Son Yorum: alien13
  sizce hangi avcılık daha uygun LeVrEkCi 66 15,165 12-11-2007, 22:30
Son Yorum: efese
  amatör balıkcılık ruhu nerede beyler murat.badak 14 5,027 09-10-2006, 17:17
Son Yorum: Kamil ILIPINAR

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi