Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
04-10-2012, 08:09
(Son Düzenleme: 04-10-2012, 08:12, Düzenleyen: LeVrEkCi.)
Bahattin yazdı:Tesekkur ederim Rusan kardesim.Kalamayi iyi vermekten kastiniz gevsek birakmak anlamindami?
kalama vermek balık zorladığı zaman misinayı kopartmasını engellemek için kontrollü şekilde fazlada bol bırakmadan misinayı geri salmaktır,bu sayede balık gider gelir gider gelir ve sonunda yorulur..
videodaki örnekte tuttugum levrekte göreceksiniz,
[DM]xln5a7[/DM]
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
at-çekte verimli olacağını zannetmiyorum.çünkü sarım sırasında ne kadar dikkatli olunsada atarken makaraya takılıyor.tekne avında bile olta aşağıya inerken takılıyor.bendede aynısından var onun için söyledim.ancak tekne çalışmasında çok başarılı.balık vurunca kapı çalınıyor gibi oluyor.derin su avında.yinede tercih senin sevgili kardeşim.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
yycolak yazdı:at-çekte verimli olacağını zannetmiyorum.çünkü sarım sırasında ne kadar dikkatli olunsada atarken makaraya takılıyor.tekne avında bile olta aşağıya inerken takılıyor.bendede aynısından var onun için söyledim.ancak tekne çalışmasında çok başarılı.balık vurunca kapı çalınıyor gibi oluyor.derin su avında.yinede tercih senin sevgili kardeşim.
özellikle at çek avlarında örgü misinalar kullanılıyor diye biliyorum yalçın abi,tabii makinelerde özel atçek makineleri olacak.
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
At-çek avlarında örgü misinalar daha iyidir Yalçın abi, tabi kaliteli olması lazım. Yoksa dediğin gibi karışmalar yaşanabilir. Misinaya göre çekerleri çok daha iyidir. At-çek avlarında, misina ne kadar ince olursa o kadar daha iyi atış yapılır. O incelikte o çekerde bir misinayı bulmak neredeyse imkansız. Bu yüzden de örgü misinalar büyük avantaj.
Sazanları özledim...
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
LeVrEkCi yazdı:özellikle at çek avlarında örgü misinalar kullanılıyor diye biliyorum yalçın abi,tabii makinelerde özel atçek makineleri olacak.
rusan yazdı:At-çek avlarında örgü misinalar daha iyidir Yalçın abi, tabi kaliteli olması lazım. Yoksa dediğin gibi karışmalar yaşanabilir. Misinaya göre çekerleri çok daha iyidir. At-çek avlarında, misina ne kadar ince olursa o kadar daha iyi atış yapılır. O incelikte o çekerde bir misinayı bulmak neredeyse imkansız. Bu yüzden de örgü misinalar büyük avantaj.
amanın o zaman benim makinede bir hata var,eyahlar olsun.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
yycolak yazdı:amanın o zaman benim makinede bir hata var,eyahlar olsun.
Yok yok hata falan yok şekerim senin tercihinde doğru ip misina kullanmak teknedede güzel oluyor bende sardım ip misinayı gelince onunla avlanacağım..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]