Yorumları: 74
Konuları: 4
10-10-2011, 00:44
(Son Düzenleme: 10-10-2011, 00:53, Düzenleyen: Phorko.)
abi benim yaklaşık 6-7 yıl boyunca akvaryumum vardı her düzenleme ve temizleme sonrası ölen balıklar genelde
1-içini taşlarını süslerini yıkıyorsan iyi durulayamamaktan
2-sen o suyu temizlediğinde yararlı yararsız bütün bakterileri almış oluyorsun bundan olabilir
3-balıkları almadan önceki su sıcaklığı ile eklediğin suyun arasındaki sıcaklık farkından
4-akvaryum temizledikten sonra akvaryuma dinlenmemiş direk musluk suyu koyuyorsan olabilir
5-akvayumda yada balıklarda mantar olabilir
6-Yemden kaynaklanan ölümlerde oluyo
en önemli sebepler bunlar genelde balık ölümleri madde 1,3 ve 4'te söylediğim şeyden kaynaklanıyo..
İnşallah yardımcı olabilmişimdir...
Yorumları: 261
Konuları: 6
yalçın abinin dediklerine harfiyen katılıyorum.su kaynatılıp dinlendirilecek.özellikle filitre çok iyi temizlenecek.ve hayvan akvaryuma tekrar konulurken sıcaklık uyumu sağlanacak.yoksa bi süre sonra anında terse gelir.
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
ssevdim yazdı:bütün akvaryumu boşaltıp yıkıyorum ve tekrar normal damacana su koydum akşamdan aldığım balıkları koydum.ölen balıkların biri hamile olan balıktı doğurdu 2 gün sonra öldü ve diğeri vatoz.bugünde lepistes öldü o da hamileydi.
Sevgili arkadaşım.
5 yıl boyunca 240 litrelik akvaryumda ciklet balıkları besledim. İlk öğrendiğim şey su değişimlerinde asla ama asla suyun tamamı değiştirilmez. Bu oran %40 Eski su %60 yeni su şeklindedir. Ve balıklar su değişiminde dışarı alınmaz. Eğer akvaryum tamamen boşaltılıp yıkanmış ve yeni su doldurulmuşsa, balıklar hemen suyun içerisine konulmaz, dışardan alınan balıklar ve komple su değişimlerinde eski balıklar, önce poşetiyle birlikte akvaryum suyunun içerisine konulur ve iki suyunda sıcaklığı aynı dereceye gelene kadar yaklaşık 45 dk bekletilir. Dışardan gelen balıkların mikrobik yaratıklar getirmemesi için akvaryuma ilaç atılır (hani o mürekkebimsi olan suyu maviye boyayayan mantarımsı mikropları öldüren) ve poşet ondan sonra yırtılıp balıklar kendi suyuyla birlikte akvaryuma bırakılır. Yeni su konulduğunda aslında balıkların suyun onların alıştığı sıcaklığa gelebilmesi için 24 saat akvaryuma konulmaması lazım ama bu tabiki bir imkan meselesi.
Her nekadar tedbir alısanız alın balık strese giriyorsa gene ölüyor. Ama tedbiri elden bırakmamakta fayda var.
Yorumları: 114
Konuları: 9
Arkadaşım ben de akvaryum konusunda tecrübelerimi paylaşayım. Balıkların cinsini bilmiyorum ama genelde haftada 1 %20 ila %30 su değişimi yapılır. Ayrıca yaptığın su değişiminde koyduğun suyun içerideki suyla aynı ısıda olmasına dikkat edilir. Ben suyu 1 hafta dinlendiriyorum ağzı açık bir damacanada. Yapmaman gereken en büyük hata suyun tamamının değişimidir. Suyun tamamı yeniden konacaksa en az 4 gün boş bir şekilde çalıştırılmalıdır(en sağlıklıksı 1 hafta) Çünkü yeni koyacağın suyun bakterisi ve değerleri oluşmadan o balıkları atamazsın içine(tabi japon beta gibi balıklar bunu pek sallamaz.) Gittigim bir akvaryumcu dediki bak benim akvaryumlarımda da sapsarı su olanlar var ama neden değiştirmiyorum çünkü balıklarımın yaşamasını istiyorum demişti. Yepyeni bir suya balık koymak çamaşır suyuna koymaktan farksız
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
LeVrEkCi yazdı:aynı dert bendede var 1 ay önce akvaryum yaptım önceleri az balık koyayım dedim 3 balık koyuyorum ölüyorlar sonra suyu değiştirdim damacana su koydum 2 gün beklettim yine ölmeye devam ediyor balıklar.
ssevdim yazdı:bütün akvaryumu boşaltıp yıkıyorum ve tekrar normal damacana su koydum akşamdan aldığım balıkları koydum.ölen balıkların biri hamile olan balıktı doğurdu 2 gün sonra öldü ve diğeri vatoz.bugünde lepistes öldü o da hamileydi.
Akvaryum konusunda yapılan yanlısları daha once yazmıstıım.
Sorun oldukça basit. Akvaryum suyunu kesinlikle tamamen değiştirmeyin. Her değişimde en fazla %30 değiştirin. Koydugunuz su kesınlıkle en az 2 gun beklemıs su olsun(ağzı açık şekilde). İçme suyu değil çeşme suyu koyun. Çünkü balıklar zaten çeşme suyunun ph derecesine alışkın. İçme sularının ph dereceleri daha düşük. eğer suyun tamamını değiştirirsenız balıklarınızın o suda yaşamasını sağlayan yararlı bakterılerı oldurmus olursunuz. Her 25 lıtre suya da bır çay kasıgı kaya tuzu atmakta fayda var.
Sazanları özledim...
Yorumları: 1
Konuları: 0
öncelikle selamlar ben 10 yaşından beri bu akvaryum sevdasıyla uğraşmaktayım şu an 2m 500 lt akvaryumum ve 6 adet oscar besliyorum.balıklardan biri 5 aydır yaşıyor diyorsunuz;böylelikle suda bir problem yok. Akvaryumunuz ufak iç veya dış motorunuz kuvvetli geliyorsa balığı yorar ve stirese sokabilir,canlı kalan balık baskın bir tür olup diğerlerini gece dövebilir,o yüzden aynı tür balıkları balıkları bir arada beslemelisiniz.
iki paralık insana, 5 paralık değer verirsen ,aradaki üç kuruş için seni satar.
Yorumları: 48
Konuları: 6
Sevgili akvaryum meraklısı arkadaşlar
Akvaryum suyunu değiştirirken yapmanız gereken şey çok basit aslında akvaryumunuzda hangi balık cinsini beslerseniz besleyin hiç fark etmez akvaryum suyunu balık türlerine değişmekle beraber su değişimi hayati önem taşır
basit yoldan tarif edeyim hangi büyüklükte akvaryum olursa olsun mümkünse balıkları akvaryumdan çıkarmadan su değişimini yapmanızı tavsiye ediyorum yapmanız gereken sadece boşalttığınız su kadar su takviyesi yaparken akvaryuma koyacağınız suyun 1 derece fazla olmasına özen gösterin yeter bunun içinde size bir tane sağlam derece lazım başka bir şey değil akvaryumdan çıkardığınız suyun ısısı 25 derece ise 26 derece su koyun balıklarınızın ölmediğini göreceksiniz
Bitki olmayan sade akvaryumlarda balık besliyorsanız neon türü balıklar hariç(eski suyu sever)balıkların büyümesinde su değişimi çok önemlidir hatta şöyle bir örnek vereyim diskus balığı besliyorsanız ve büyümesini istiyorsanız piyasada satış boyu 6.5 cm satılan bir balığın 450 lt bir akvaryumda 6 ayda yetişkin boya yakın boya gelmesi için günlük % 50 su değişimi yapılması gerek tabi düzenli yemlemeyle beraber ciklit balığı içinde durum farklı değil oda taze suyu sever sık olarak taze su takfiyesi tavsiye edilir akvaryum balıklarıyla ilgili ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım bilgilerim olacak gerçi forum da faal akvaryumculuk yapan arkadaşım neden bilgileri paylaşmıyor bilmiyorum
not=dinlendirilmiş şebeke suyu tercih ediniz
hey arkadaşım sattığın balık yaşadığı zaman sende yaşarsın bilgi paylaştıkça çoğalır
herkese saygılar ve selamlar
[SIZE="3"][/SIZE]
Her Zaman Doğruyu Söyle;Ne Dediğini Hatırlamak Zorunda Kalmazsın.
Kıyıcı
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Ben bu konuyu atlamış hatta nasılsa görmemişim tüm mesajları okudum ve gerçekten değerli bilgiler edindim. Hepinize teşekkürler