Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarı Prenses
SerenaY66 yazdı:muhammed çok güzel bir hobi ile uğraşıyorsun.Seni kutlarım.Bu yaşına rağmen sende çok girişkenlik var.Çok iyi bir şey kendine güvenin artar.Sorumluluk sahibi yapar.
Bende de eskiden akvaryum vardı.10 yıl falan evde uğraştım.hemen hemen 17-18 yıl önce de dağıttım.Bu aralar kızım evde hayvan beslemek istiyor.Açıkcası eve balıktan başka bir hayvan almam.belki kaplumbağada olur ama onun evde beslenmesi ile ilgili fazla bilgi yok.internette o kadar çok bilgi varki kaplumbağa mı balık mı diye seçim yapsam balık diyeceğim.Ama bir türlü karar veremiyorum.

İlker abi daha önce kaplumbağalarla ilgili bir tecrübem yok fakat beslenmesi balıktan daha zor bunu biliyorum. Ayrıca kaplumbağalardan çeşitli hastalıklar da bulaşabiliyor. Özellikle ısırdığında. O yüzden bence sen yine balık besle Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
SerenaY66 yazdı:şu an bu mesajı yazarken tvde natıonal geographic kanalında amazonda akvaryum balıkları toplayıp satan bir adamla belgesel yayınlıyorlar.Çok ilginç şeyler var.
mesela 60 cm lik bir dişi balığın yumurtalarını elle sağdı.tarttı 600 gr .bu 600 gr da 650 bin yumurta varmış.sonra erkek balığı aldı onu da bu yumrtaların üstüne sağdı.yani dölleme yaptırdı.1 gün içinde bu yumurtalar çatlayıp çıkacaklar dedi.Yabancı belgesellere her zaman hayranım .Onların maddi manevi destekçisi her zaman bulunuyor.Bizde öylemi sizce?

Bizde malesef böyle şeylere pek kıymet verilmiyor. Neyle ilgili olursa olsun bütün belgeselleri çok severim. Keşke ülkemizde de yapılsa. Ayrıca amazon nehrinin balıklarına hayarım. Özellikle dickus'lara.
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:İlker abi daha önce kaplumbağalarla ilgili bir tecrübem yok fakat beslenmesi balıktan daha zor bunu biliyorum. Ayrıca kaplumbağalardan çeşitli hastalıklar da bulaşabiliyor. Özellikle ısırdığında. O yüzden bence sen yine balık besle Gulumse

bende duydum hastalık olayını ama balık daha ağır basıyor.Teşekkürler.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
muhammet çok güzel uğraşı yegenimde besliyor ondada var bu balıklardan yavruda aldı bazen gidip seyrediyorum yemini ve ilaçlarını düzenli ver çok zevkli uğraştır kolay gelsin.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
saol SELİM amcaGulumse76
Kaçan balık büyük olur.
Kaçamayan ızgara.GulumseSmile
Bul
Muhammet sarı civciler güzelmiş, akvaryumculuk farklı ve zorlu bir uğraş seni kutluyorum..AlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Hepinize teşşekür ediyorum ve bu hobiyi çok seviyorumSeerf
Kaçan balık büyük olur.
Kaçamayan ızgara.GulumseSmile
Bul
Bende 2 piranha besliyorum birde papağan var.Piranhalar cama çok vuruyor birgün akvaryumu patlatacak diye korkuyorum.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
cikletler içinde en uyumlu cinslerden ve akvaryuma renk katan özellikle büyüdükçe güzelleşen bir tür teşekkürler muhammed SeerfSeerf ama en çok hoşuma gidenler discus
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi