Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alabalık avı hakında
Alabalık yakalamasam da olabildiğince ince ve kaliteli misina , spin kamış ve çeşitli mepsler , ufak kanca , kurşun ve şamandıralar işini görür Nihat abi şimdiden rasgele
Sazanları özledim...
Bul
Nihat öncelikle şimdiden iyi tatiller dilerim. Avlanacağın yerdeki coğrafi durumda önemli.Sık ağaçlık, dallar v.b bir yerde avlanacaksan eğer kısa spin kamış kullanmak gerekir.Misina ise 0,18-0,20 olmalı kalitelisinden. power line olabilir.(suyun kenarına yaklaşmadan olta atman gerekebilir,balığa görünmeyeceksin yani)
Ayrıca göl kamışları da şamandıralı olarak alabalık avında kullanılmakta. Tabi o yöredeki kişilerden de yöntem konusunda fikir alacaksındır.
Yöntemler: çeşitli küçük meps(0 numara) ile at çek yaparak.
Dipte kurşun ve 20 cm kadar üstte 30cm kadar köstek yem solucan v.b
Şamandıralı ile (göl kamışı) şamandıranın altında yine bir veya ikili köstek ,kösteklerin hemen üstünde küçük gezer kurşun. Yem yine solucan v.b
Hadi rastgeleGulumseSeerf
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Hazır konu varken bende sorayım.. Peki gölette kaçlık kurşun kullanmalıdır, alabalık için?..!
[SIZE="3"]Yavuz Selim’in Sırtında Çıkan Sivilceydi. Sonra Çiban Oldu. Sonra Şiri Pençe Oldu. Ondan Doğanda Süleyman Oldu. Bir Sivilce Hiçbir Şeydir Ama, Ardından Geleni Bilirsen..![/SIZE]
nihatcım oraya gidince oranın avlanma teknigi degişiktir sen malzeme götür igne meps ceşidi oranın suları kuvetlidir deli akar her olta iş yapmaz yörenin avcıları yardımcı olurlar sana iyi eglenceler dilerim.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
nihat şimdiden sana iyi eğlenceler rastgele umarım kırmızı beneklileri tutma şansın olur.yanlış hatırlamıyorsam alabalık avında, canlı yem kullanmak yasak olması lazım. bir araştır yanılmış olabilirim..Gulumse
balığa hasret yaşamak zor
Bul
nihat abi bizde yarın hava izin verirse gökala avına gideceğiz.biz bu avda genelde 3 no meps (büyük boy) 2.10 spin kamış ve 0.22 florocarbon misina kullanıyoruz.meps renkleride üçlü üzerinde kırmızı tüylü kırmızı kelebekli ve turuncu renkli kelebekleri olan modelleri kullanıyoruz,inşallah av dönüşü raporda daha detaylı bilgilerle beraber bir sunu yaparız.sana şimdiden bol şanslar rastgele.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
ANTALYALI07 yazdı:nihat abi bizde yarın hava izin verirse gökala avına gideceğiz.biz bu avda genelde 3 no meps (büyük boy) 2.10 spin kamış ve 0.22 florocarbon misina kullanıyoruz.meps renkleride üçlü üzerinde kırmızı tüylü kırmızı kelebekli ve turuncu renkli kelebekleri olan modelleri kullanıyoruz,inşallah av dönüşü raporda daha detaylı bilgilerle beraber bir sunu yaparız.sana şimdiden bol şanslar rastgele.

Rast gelsin Aytekincim.Alkis
Bul
Sevgili Nihat..

İlk alabalık turundan şimdi geldim.Maşallah forumu düzeltmişsiniz.Allah bozmasın.

Yaptığım avı gözönüne alırsak bu sene için Alabalık yılı diyebiliriz.Hayatımda bu kadar bolluk görmedim.Yorgun olduğum için detayları sonra yazarım.

Sana söylenen her yoruma baktım.Tabii çoğu kulaktan dolma ve tecrübe ile sabitlenmemiş, yani herkesin bir çok yerde ezberledikleri şeyler.

Mepps konusunda tavsiyeler asılsızdır.Bunu yapan konuyu bilmemektedir.Mepps firmasının ürettiği her modelin mutlaka bir kullanım alanı-coğrafyası-saati vardır.Konu renklerin suda kırılması, suyun yapısı, çevrenin yapısı, o anki hava durumu ile çok yakından ilgilidir.Herkes kırmızı tavsiye ederken ben kırmızı ile bir çok yerde asla balık tutamayacağını söylemeliyim.Konu çok geniştir.Burada anlatmam çok zaman alır.Ama yanlış mepps ile balık olan yerde bile boş dönersin.

Bu mevsimde yemli asla kullanamazsın.Su bolluğu var her tarafta.Hiç heveslenme o işe.Sen mepps kullan.Başka şeyle uğraşma beni dinlersen.Ben ilk günden sonra yemli denemeyi bıraktım.Sular deli gibi..

2 numaradan aşağı mepps alma ve kullanma..2 numara 15 santimlik balığı alıyor.Daha ne kadar küçük alacaksın ki..3 numaranın iğnesi farklı..

Gitmeden önce atış talimi yapmazsan bir saate bütün meppsleri taktırır dönersin.Balık olduğunu tahmin ettiğin noktaya en az 20 metreden atış yapabilmelisin.Yoksa menzile girdiğin için Alabalığı kandıramazsın.

Kamışı en fazla 1,50 m. lik al.Makina devrine çok ihtiyacın olacak.Su çok hızlı olduğu için.Benim makina 6,8 devir. Yine bile yetiştiremediğim oldu.

Acele tarif bu kadar.Rastgelsin.
Bul
yycolak yazdı:Rast gelsin Aytekincim.Alkis

yalçın abi güzel dileğin için çok sağol.yanlız karaöze gittiğimizde hüsran bizi bekliyormuş,aşırı sulama nedeniyle barajda su seviyesi düşünce kapakları kapatmışlar ve su aşırı derecede düşmüş,böylelikle sadece kalan su kenarında piknik yapıp yapıp geldik.inşallah bir dahaki sefere abi saygılar.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alabalık İçin Hangi Malzemeler? daggerunion 10 3,029 05-06-2011, 10:26
Son Yorum: turna
  yem hakında yardım harslan1978 1 1,452 04-12-2008, 16:56
Son Yorum: yalova tatar
  Bursa'da Alabalık avlanılabilecek yer varmı alien13 4 2,946 16-03-2008, 14:44
Son Yorum: alien13
  alabalık av tekniği Ege 18 3,165 13-05-2007, 23:29