Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foruma resim yükleme
ufuktan26 yazdı:Ne arıyordun ki kardeşim Smile

Ben hala foto yüklemeyi beceremiyorum Hocam.50sinden sonra öğrenmeye kalkınca böyle oluyor.Bu konularda ilgimi çekiyor hemen ama yine olmuyor.Mehmet abimin verdeği linge giremedim onu göremiyorum dedim.
Bul
yycolak yazdı:Ben hala foto yüklemeyi beceremiyorum Hocam.50sinden sonra öğrenmeye kalkınca böyle oluyor.Bu konularda ilgimi çekiyor hemen ama yine olmuyor.Mehmet abimin verdeği linge giremedim onu göremiyorum dedim.

Anladım Yalçınım.Foruma resim yükleyememen ilginç.Resimlerin boyutu 500 Kb ı geçmeyecek. Eğer resimler 500kb ın altında ise yapacakların şunlar :
1- Mesaj yazdığımız yerin alt tarafında ilave ayarlar kısmında eklentileri yönet butonuna tıklayıp bilgisayardan resimi seçip aç diyorsun
2- Sonra da eklentileri yönet kısmında yükle e tıklıyorsun biraz bekleyince yükleniyor.
3-Her resim için aynı işlemi yapıp en son konuyu girmek için en alttaki yani eklentileri yönet butonunun altındaki cevabı gönder tıklıyoruz.
İşlem bu kadar.Umarım anlatabilmişimdir..Gulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
ufuktan26 yazdı:Anladım Yalçınım.Foruma resim yükleyememen ilginç.Resimlerin boyutu 500 Kb ı geçmeyecek. Eğer resimler 500kb ın altında ise yapacakların şunlar :
1- Mesaj yazdığımız yerin alt tarafında ilave ayarlar kısmında eklentileri yönet butonuna tıklayıp bilgisayardan resimi seçip aç diyorsun
2- Sonra da eklentileri yönet kısmında yükle e tıklıyorsun biraz bekleyince yükleniyor.
3-Her resim için aynı işlemi yapıp en son konuyu girmek için en alttaki yani eklentileri yönet butonunun altındaki cevabı gönder tıklıyoruz.
İşlem bu kadar.Umarım anlatabilmişimdir..Gulumse

Ben daha makineden pcye aktaramıyorumki devamı gelsin Hocam.Siyirdim
Birde makinede çıkan fotolar büyük oluyor onları küçültemiyorum.Snifsinf
Bul
Sevgili Yalçın ilk mesajdaki linki düzelttim;haklısın link esas konuya değil de resim,video yükleme gibi başlıklara yöneltiyordu.Özür..
Foruma resim,video yükleme,resim küçültme vb.gibi konulara kolay ulaşılsın diye ana sayfaya ''Forum duyuruları'' ana başlığı altında açtığımız ''alt'' başlığa taşıdık.Umarım aradığında kolay ulaşırsın.Sevgiler..
Forum Kullanımı - Amatör Balıkçı

''Fotoğraf makinemden PC ye foto aktaramıyorum'' demişsin.Bildiğim kadarıyla bu bir kaç yolla yapılabiliyor :
1-Bazı foto makineleri ile birlikte gelen CD lerde aktarım için gerekli program vardır,kururulur.Makine de direk USB kablosu ile PC ye bağlanır.Program bundan sonrasında zaten seni yönlendirir.
2-Çektiğin pozları makinende eğer var ise ''memory'' kartına ''taşı''yacaksın.Memory kartlarının PC ye takılabilmesi için çeşitli aparatlar var,örneğin laptoplarda özel yuvasına orjinal kasetine takarak yüklersin,veya aynı kasetin çeşitli ebatlardaki memory kartlarını takabileceğin USB girişli olanları mevcut,onlardan kullanabilirsin.
3-İşini garantiye almak istiyorsan bilgisayar teknik servislerinden birine uğra.Ne istediğini söyle açık açık.Sana yardımcı olurlardır mutlaka..

Makineden çıkan fotolar büyük oluyor demişsin ayrıca,bunu değiştirmek senin elinde.Menü den en küçük ebadı seç ve kaydet.800x600 gibi bir boyut yeter de artar bile.Üstelik bu şekilde daha fazla sayıda foto çekebilirsin.
Kolay gelsin..
Bul
Lakerda yazdı:Sevgili Yalçın ilk mesajdaki linki düzelttim;haklısın link esas konuya değil de resim,video yükleme gibi başlıklara yöneltiyordu.Özür..
Foruma resim,video yükleme,resim küçültme vb.gibi konulara kolay ulaşılsın diye ana sayfaya ''Forum duyuruları'' ana başlığı altında açtığımız ''alt'' başlığa taşıdık.Umarım aradığında kolay ulaşırsın.Sevgiler..
Forum Kullanımı - Amatör Balıkçı

''Fotoğraf makinemden PC ye foto aktaramıyorum'' demişsin.Bildiğim kadarıyla bu bir kaç yolla yapılabiliyor :
1-Bazı foto makineleri ile birlikte gelen CD lerde aktarım için gerekli program vardır,kururulur.Makine de direk USB kablosu ile PC ye bağlanır.Program bundan sonrasında zaten seni yönlendirir.
2-Çektiğin pozları makinende eğer var ise ''memory'' kartına ''taşı''yacaksın.Memory kartlarının PC ye takılabilmesi için çeşitli aparatlar var,örneğin laptoplarda özel yuvasına orjinal kasetine takarak yüklersin,veya aynı kasetin çeşitli ebatlardaki memory kartlarını takabileceğin USB girişli olanları mevcut,onlardan kullanabilirsin.
3-İşini garantiye almak istiyorsan bilgisayar teknik servislerinden birine uğra.Ne istediğini söyle açık açık.Sana yardımcı olurlardır mutlaka..

Makineden çıkan fotolar büyük oluyor demişsin ayrıca,bunu değiştirmek senin elinde.Menü den en küçük ebadı seç ve kaydet.800x600 gibi bir boyut yeter de artar bile.Üstelik bu şekilde daha fazla sayıda foto çekebilirsin.
Kolay gelsin..

Sağolasın Mehmet abicim.Menü dediğin fotoğraf makinesinin menüsümü.Yani o mega piksel denilenmi.
Bul
''Menü'' makinen ve çekeceğin fotonun çeşitli özellikleri ile ilgili tüm ayarları yapabilmek için girdiğin yer.Bu ayarların içinde pixel de mevcut.Buradan küçük bir değer seç ve kaydet. Rastgele bir foto çek,bilgisayarındaki görünümüne bak seni tatmin ediyorsa o ayarda kalsın.Forum benzeri yerlere yüklemek için büyük boyutlara gerek yok.
Bul
Yalçın foto makinenin markası modeli ne acaba?Hafıza kartı var mı?
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
ufuktan26 yazdı:Yalçın foto makinenin markası modeli ne acaba?Hafıza kartı var mı?

Praktika diye bir şey 12 megapiksel yazıyor.Hafıza kartı var.
Bul
Hafıza kartını çıkarıp bilgisayarın kart okuyucusuna takarsan olur.
Bu arada bilgisayarın masaüstümü laptop mu ?
Bul
ufuktan26 yazdı:Hafıza kartını çıkarıp bilgisayarın kart okuyucusuna takarsan olur.
Bu arada bilgisayarın masaüstümü laptop mu ?

Masa üstü hocam.Bu günbe kadar bu işleri ortanca kız yapıyordu oda evlendi gitti bizde kaldık ortada.Varken öğrenmedik.İşte sonuç.HadiordanSiyirdim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Foruma girememe sorunu Lakerda 9 1,452 04-03-2012, 21:09
Son Yorum: orhanekmekci
  ** Siteye Resim Yükleme ** Lapsetur 26 5,040 27-02-2011, 23:39
Son Yorum: yycolak
  Resim Ekleme Lapsetur 1 1,606 02-01-2007, 17:32
Son Yorum: Lapsetur
  Resim Ekleme İle İlgili Lapsetur 1 1,873 11-08-2006, 17:55
Son Yorum: Lapsetur
  Resim Ekleme Lapsetur 12 3,783 12-05-2006, 14:10