08-02-2011, 16:44
LeVrEkCi yazdı:adaş sonuçta bu yazdıkların toplumun bilinçsizliğiyle alakalı olan birşey ve amatörü ticarisi farketmeden herkesin yanlışı ve ayıbı...
zaten her satılan tekne,motor malzeme vs den satın alırken vergi ödüyoruz ama her sene vergi alınsın dediğin zaman bu işi ticari yapanlar para kazandıkları için vergi alınacaktır..4 metrelik küçük teknesi olupta her gün denizde balık tutan kişi sayısı çok azdır çünkü küçük kamarasız tekne ile kışın balıkçılık yapılamaz yazında vakti olan vakit ayıran hafta sonu gider yiyecek balığını tutar ve işinin başına gelir.
yani hergün balıkta olan ticari avcı o işten para kazandıgına göre tabiiki vergisini verecek yoksa herkes balıkçı olur çıkardı.
bu işten senin gibi salih abi gibi ticari av yapmayan ama teknesi büyük olan insanlar madur oluyorlar bunu bence devletin ayırması lazım,eğer teknen büyükse ama amatörce av yapıyorsan vergisini almasın.
dediğin katliamlar oluyor olmuyor değil ve zaten biz bunların önüne nasıl geçerizi zaman zaman tartışıyoruz ama küçük tekneye vergi çıkartmak bence hiçde adil olmayacaktır.
Sevgili nihat, söylediklerine aynen katılıyorum bu herkesin ayıbı ama bu ayıp nasıl düzelir.

Küçük tekne sahipleri kızacaktır ama bence moturlu olan her tekneye bota butür bir vergi veya ne bileyim bir denetim gelmeli. Ben devletten yana değilim sakın ola yanlış anlaşılmaya. İnsanımız denizin kıymetini bilse eskisi gibi olsa denizlerimiz tamam olmasın ama insanımız çok düşüncesiz cok vurdum duymaz aman beni kurtaracam düşüncesinde. Ben bu nedenle gelsin diyorum. Ama bukadar vurdum duymaz bir millet döner dolaşır onunda çaresini bulur değilmi

Hayırslı olsun diyelim. Kovulmayız inşallah