Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bağlama kütüğü harç kazığı ???
LeVrEkCi yazdı:adaş sonuçta bu yazdıkların toplumun bilinçsizliğiyle alakalı olan birşey ve amatörü ticarisi farketmeden herkesin yanlışı ve ayıbı...
zaten her satılan tekne,motor malzeme vs den satın alırken vergi ödüyoruz ama her sene vergi alınsın dediğin zaman bu işi ticari yapanlar para kazandıkları için vergi alınacaktır..4 metrelik küçük teknesi olupta her gün denizde balık tutan kişi sayısı çok azdır çünkü küçük kamarasız tekne ile kışın balıkçılık yapılamaz yazında vakti olan vakit ayıran hafta sonu gider yiyecek balığını tutar ve işinin başına gelir.
yani hergün balıkta olan ticari avcı o işten para kazandıgına göre tabiiki vergisini verecek yoksa herkes balıkçı olur çıkardı.
bu işten senin gibi salih abi gibi ticari av yapmayan ama teknesi büyük olan insanlar madur oluyorlar bunu bence devletin ayırması lazım,eğer teknen büyükse ama amatörce av yapıyorsan vergisini almasın.
dediğin katliamlar oluyor olmuyor değil ve zaten biz bunların önüne nasıl geçerizi zaman zaman tartışıyoruz ama küçük tekneye vergi çıkartmak bence hiçde adil olmayacaktır.

Sevgili nihat, söylediklerine aynen katılıyorum bu herkesin ayıbı ama bu ayıp nasıl düzelir. Siyirdim yada düzelirmiki.

Küçük tekne sahipleri kızacaktır ama bence moturlu olan her tekneye bota butür bir vergi veya ne bileyim bir denetim gelmeli. Ben devletten yana değilim sakın ola yanlış anlaşılmaya. İnsanımız denizin kıymetini bilse eskisi gibi olsa denizlerimiz tamam olmasın ama insanımız çok düşüncesiz cok vurdum duymaz aman beni kurtaracam düşüncesinde. Ben bu nedenle gelsin diyorum. Ama bukadar vurdum duymaz bir millet döner dolaşır onunda çaresini bulur değilmi Siyirdim

Hayırslı olsun diyelim. Kovulmayız inşallah Mahcup
Bul
nihatkr yazdı:Sevgili nihat, söylediklerine aynen katılıyorum bu herkesin ayıbı ama bu ayıp nasıl düzelir. Siyirdim yada düzelirmiki.

Küçük tekne sahipleri kızacaktır ama bence moturlu olan her tekneye bota butür bir vergi veya ne bileyim bir denetim gelmeli. Ben devletten yana değilim sakın ola yanlış anlaşılmaya. İnsanımız denizin kıymetini bilse eskisi gibi olsa denizlerimiz tamam olmasın ama insanımız çok düşüncesiz cok vurdum duymaz aman beni kurtaracam düşüncesinde. Ben bu nedenle gelsin diyorum. Ama bukadar vurdum duymaz bir millet döner dolaşır onunda çaresini bulur değilmi Siyirdim

Hayırslı olsun diyelim. Kovulmayız inşallah Mahcup
kovulmayız inşallahı anlamadım ama benle alakalıysa asla bunu düşünme bile adaş SeerfGulumse..
küçük teknelere zaten bişeyler getirecekler adaş bu kadar tekneye geçen sene kayıt altına alınma zrunlulugu getirildi ve liman başkanlıklarına kayıt ettirildi bu neden yapıldı?
1.si hırsızlıklara karşı
2.si ileride bi vergi çıkarılacak kayıt altındaki tekne mecburen gidip yatıracak parasını...
ama ben yinede buna karşıyım çünkü ben amatör olarak balık satmıyorsam vergide vermemem lazım.o denizleri hor kullanan katliamcılarla aynı kefeye konmamalıyım..
aksine 5 metre üstü ticari balıkçılık yapanlara tekne boyu motor gücü teknesindeki sonarın kuvveti aynalarının miktarına kadar vergi gelmeliki (hemce milyarlarca)her isteyen bu işi yapamasın.
ben işyerim için tabela vergisi,gelir vergisi,stopaj,kdv cart curt ödüyorsam ve buna ses çıkartmıyorsam onlarda ödesinler.
yani 5 metre üstü tekneler apartmanların alt katındaki dükkanlar 5 metre altı tekneler apartman daireleri gibi düşünüyorum dükkan para kazanıyor vergi veriyor daire kazanmıyor vermiyor Gulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:salih abi 5 metrenin üstüne bu vergnin oldugunu bilmen gerekiyordu Gulumseteknenin ucundan aldırt biraz Gulumse
Sevgili Nihat kardeşim ben tekneyi 2005 yılında aldığımda motor gücü ile ilgili sınırlama vardı ve onun için 9 Hp motorlu tekne yaptırdım.
ama şimdi motor serbest oldu tekne boyuna sınırlama getirdiler,
bakalım 3-5 sene sonra ne yapacaklar Snifsinf
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
Valla bu konu aslında sadece tekneler için değil malum bazı arabalar içinde geçerli örneğin bende Ticari araba var fakat ticaret yapmıyorum ama vergisi ona keza artı yılda bir muayeneye gidiyorum vede paşa paşa ödüyoruz bunlar bize az bile..Bilmem anlatabildimmi...Smile
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Valla bu konu aslında sadece tekneler için değil malum bazı arabalar içinde geçerli örneğin bende Ticari araba var fakat ticaret yapmıyorum ama vergisi ona keza artı yılda bir muayeneye gidiyorum vede paşa paşa ödüyoruz bunlar bize az bile..Bilmem anlatabildimmi...Smile
aynen güzel bir örnek olmuş ahmet abi aynen teknedede durum aynı,
ticaret yapmayana her sene vergi çok saçma,arabadada teknedede bu aynı.
Bul
sorma ver vergisi hayırlı olsun bakalım nelere vergi vereceyiz bundan sonra.Hadiordan
Bul
Salih kaptan hani derler ya ''Ağlanacak halime gülerim'' ne desek az abicim ne desek az. Yıllar önce 1.000.-TL (o zamanlar Milyar) borç için 11.200.-TL aldılar tüm arkadaş ve dostlar sakın ödeme demesine rağmen ödedim ve 3 ay sonra af çıktı. Ya bu nasıl iş bile dedirtmediler ve dava bile açamadım. Gel sende gülmeye başla kardeşimSiyirdim
Bul
Beş metreden küçük teknelerede limana bağlama kütüğü alıyoruz böylece kümese bizlerde girdik bizlerdende vergi almaları yakındır Salih kardeşimHappy
Bornova - izmir
Bul
bucalıfikret yazdı:sorma ver vergisi hayırlı olsun bakalım nelere vergi vereceyiz bundan sonra.Hadiordan

ustam61 yazdı:Siyirdimuzun um benim partnerde hususi oto diye geçiyor.tamam 2 yılda bir muayeneye gidiyorum ama vergisini çok ödüyorum.senin arabanın 2 vergi+ 2 muayene ücreti=benim arabanın 2 vergi+ 1 muayene.sen anadan öksüz,ben babadan yetim anlayacağın.Hehe

Aynen öyle ustacım, biz eş..k olduktan sonra semer vuran çok olur.Siyirdim

Yaa işte gülüyoruz ağlanacak halimize..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Vallahi alkışlıyom hepinizi AlkisAlkis seviyeli vede verimli bir tartışma olmuş.
Her ne konuda olursa olsun makul bir oranda vergi veya harç alınmalıdır,
eğerki alınmıyorsa kaçak ve rüşvet alabildiğine artar.

Asıl konumuza gelecek olursak şu soruları sormakdan kendimi alamıyorum;
1) 5-6 metrelik bir tekne ile trol çekebilirmiyim.
2) Gerekli mekanizmayı döşeyip denize elektrik vererek şoklama ile balık tutabilirmiyim.
3) Her hangi bir cihaz takıp balığı bulup 200-300 metre ağ ile balığı kaldırıp dibine kibrit suyu dökebilirmiyim.
4) Bu teknede uzun olta çapari veya yemli olta ile bölgedeki nesli tehlikeye sokabilirmiyim.

Eğerki bu soruların hepsini gerçekleştirebiliyorsam en kallavisinden vergimi ödemezsem ş....siz olayım.

Sonuç olarak arabadan tekneye, cep telefonundan maaşlı çalışanına veya emeklisine, benzin mazot alanından alkol tüketinine hepimiz evdeki kazlarız yolunmaya en müsait canlılarız okadar...!
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi