Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palamutta Lipsoz Sürprizi..
LeVrEkCi yazdı:bende bu balığı iskorpit diye çorbaya buladım senelerce Gulumsebizim orada çok çıkar ahmet abi bundan..
afiyet olsun Alkis

Sevgili Nihat..

Biraz da balık satıcılarının yönlendirmesi ile, özel olarak ilgilenenlerin dışında, kimsenin haberi olmaz böyle türlerin varlığından..Aslında iskorpit ile aynı familya ama bana göre biraz daha kalitelisi..Beyaz etli olduğundan çorba için mükemmel bir malzemedir.

İlgine teşekkürler...Selamlar..
Bul
Denize iade ettiklerimden birkısmı.Bereketli ve afiyet olsun.Dediğinizgibi farklılar.12082010297.jpg[URL="http://www.amatorbalikci.net/attachment.php?attachmentid=28551&stc=1&d=1284582812"]12082010298.jpg
[/URL]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Ne diyelim.....Ya berekat..Afiyetle Ahmet Abicim.Bilseydim bu kadar kıymetli olduğunu....Siyirdim
Bul
[quote=levend]Denize iade ettiklerimden birkısmı.Bereketli ve afiyet olsun.Dediğinizgibi farklılar.

Evet Levent Bey..

Renkleri daha kahverengi tonlarında olması en belirgin fark..Tabii benim gibi boğazına çok düşkün olanlar için de lezzet farkı olduğu kesin..

Selamlar..
Bul
yycolak yazdı:Ne diyelim.....Ya berekat..Afiyetle Ahmet Abicim.Bilseydim bu kadar kıymetli olduğunu....Siyirdim

Sevgili Yalçın..

Demek bu güne kadar ziyan ettin bunları...HadiordanAdamı böyle uykudan uyandırırım işte..Wink

Selamlar..
Bul
aygroup yazdı:Sevgili Yalçın..

Demek bu güne kadar ziyan ettin bunları...HadiordanAdamı böyle uykudan uyandırırım işte..Wink

Selamlar..

Uykuda Yalçın Kardeşinde sana kurban olsun.Canımsın benim.SefiomBalsBiggrinSupers
Bul
LİPSOOS.
iskorpit ailesinden olan lipsos.kırmızı renkli vederisinde benekler bulunan bir balıktır. türkiye sularında karadeniz.marmara.ege ve akdenizde yaşar ortalama büyüklüğü 20_30 santimetre olan lipsosun azami uzunluğu 37 santimetre azami ağırlığı ise 870 gramdır tek başına yaşayan lipsos balık yavruları küçük kabuklular yumuşakçalar derisi dikenliler ve deniz soluncanlarınla beslenir.karadeniz'de mayıs ağustos.ege ve akdenizde isemar.ağustos ayları ayları arasında yumurta bırakır. lezzetli bir ete sahip oln lipsosun plakisi ve çorbası yapılır. avcılığı ise sırtındaki zehirli dikenler nedeniyle oldukça tehlikelidir zokalı mercan takımı ve fonyalı ağlarla yapılır
alıntı:türkiye balık atlası 2.baskı. 2008

ahmet abi paylaşım için teşekkürler yarasın afiyet olsun rast gele.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
bucalıfikret yazdı:LİPSOOS.
iskorpit ailesinden olan lipsos.kırmızı renkli vederisinde benekler bulunan bir balıktır. türkiye sularında karadeniz.marmara.ege ve akdenizde yaşar ortalama büyüklüğü 20_30 santimetre olan lipsosun azami uzunluğu 37 santimetre azami ağırlığı ise 870 gramdır tek başına yaşayan lipsos balık yavruları küçük kabuklular yumuşakçalar derisi dikenliler ve deniz soluncanlarınla beslenir.karadeniz'de mayıs ağustos.ege ve akdenizde isemar.ağustos ayları ayları arasında yumurta bırakır. lezzetli bir ete sahip oln lipsosun plakisi ve çorbası yapılır. avcılığı ise sırtındaki zehirli dikenler nedeniyle oldukça tehlikelidir zokalı mercan takımı ve fonyalı ağlarla yapılır
alıntı:türkiye balık atlası 2.baskı. 2008

ahmet abi paylaşım için teşekkürler yarasın afiyet olsun rast gele

HTML .fb_share_link { PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 20px; BACKGROUND: url(http://b.static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/zA...73uaqa.gif) no-repeat left top; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-TOP: 2px; HEIGHT: 16px}
İyi bulmuşsunda,link açılmıyor şekerim.Mahcup
Bul
yycolak yazdı:İyi bulmuşsunda,link açılmıyor şekerim.Mahcup
düzelttim link benim değil ahmet abiden kopya almışım.Happy
Bul
bucalıfikret yazdı:düzelttim link benim değil ahmet abiden kopya almışım.Happy

Sen çok yaşa emi....AffetHappy
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  bugün ün sürprizi zafer77 20 3,527 30-10-2008, 23:00
Son Yorum: fotokopici