Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Küspe ile Avlanmamnın yasak olup olmaması hakkında
araphüso26 yazdı:arkadaşlar hatırlayın bu konu hakkında bende çok itiraz etmiştim küspeli olta yasak değil demiştim.daha sonra serenay ilker dilekçeler yazdı yanılmıyorsam mailler attık son halini aldı.2/2 tebliğin ilk hali kamilin yazdığı gibiydi.sonra mavruşumun yazdığı gibi düzenlendi.küspeyi yemleme amaçlı kullanabilirsin bunda bir yasak yok..iç sulaarda zıpkın avı yasak..yapanlar var...
Küspeli olta yasak denmiş ama yoruma açık.Küspenin olta dışında yemlik olarak kullanılıp kullanılamadığına dair bir ifade yok.Dolayısıyla yine ucu açık..
Bul
Lakerda yazdı:Küspeli olta yasak denmiş ama yoruma açık.Küspenin olta dışında yemlik olarak kullanılıp kullanılamadığına dair bir ifade yok.Dolayısıyla yine ucu açık..
her zaman olduğu gibi yuvarlak cümlelerle yazılan işler böyle oluyor mehmet abi. genelgeler tebliğler hep böyle olur.hatta yasalar bile yuvarlakSiyirdim. uygulayacak olanlar yandıSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:arkadaşlar hatırlayın bu konu hakkında bende çok itiraz etmiştim küspeli olta yasak değil demiştim.daha sonra serenay ilker dilekçeler yazdı yanılmıyorsam mailler attık son halini aldı.2/2 tebliğin ilk hali kamilin yazdığı gibiydi.sonra mavruşumun yazdığı gibi düzenlendi.küspeyi yemleme amaçlı kullanabilirsin bunda bir yasak yok..iç sulaarda zıpkın avı yasak..yapanlar var...
aman abi valla senden duymak daha rahatlattı,, millet bir küspe kullandık diye saydırıyordu ,küspeli olta ile küspeyi ayırd edemeyen balıkçılar var hala yawAffetGulumse
Bul
kamil bey eski tebliğleri okuyup yanlış anlamışsınız tebliğler yenilenerek maddeler değişiyor son halide 2/2 olandır ve buna sitemizdende ulaşabilirsiniz.
saygılar.
Bul
Rolleyes
Selamlar, aşağıdaki yazıyı net'de dolaşırken buldum, bilginize.
Küspeli olta üzerine donatılan iğnelerle birlikte suya atılırken veya atıldıktan sonra dipteki ilişkenlere takılması nedeniyle kopmakta ve koptuğu yerde kalmaktadır. Bu olay çoğu kez kıyıya oldukça yakın bir mesafede gerçekleşmektedir. Aşırı ısınma, sulama ve diğer amaçlı su alımlarının etkisi ile göllerimizdeki su çekilmeleri sonucu kopan iğne ile donatılmış olan küspeli takımlar ortaya çıktığında küspe kokusuna gelen büyük baş hayvanlar tarafından yenmektedir. Bir çok büyük baş hayvanın telef olduğu şikayetlerinin KKGM tarafından değerlendirilmesi sonucu küspeli olta takımı ile avcılık yasaklanmış olup, avlanılacak balığı yemlemek maksadı ile presli küspe veya küspe tozunun olta iğnesi ile ilişkilendirmeden kullanımında bir sakınca ve yasaklama yoktur.

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
geçerli bir sebeb olabilir. bildiğim küspe bir veya iki gün içerisinde suda çözülüp erir dolayısıyla iğneler boşta kalır sular çekildiğinde gelen hayvanlar yemlenirken otların arasında kalan iğneleride yemek suretiyle telef olabilirler.yani herşey yoruma açık iç sularda olsun denizlerde olsun kopan olta takımları malesef canlılara zarar veriyor.
yasaklara uyalım dikkatli olalım
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Yasak yasak yasak yasaklar ne için koyulur. SiyirdimSiyirdim
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
iskorpit-xx yazdı:Rolleyes
Selamlar, aşağıdaki yazıyı net'de dolaşırken buldum, bilginize.
Küspeli olta üzerine donatılan iğnelerle birlikte suya atılırken veya atıldıktan sonra dipteki ilişkenlere takılması nedeniyle kopmakta ve koptuğu yerde kalmaktadır. Bu olay çoğu kez kıyıya oldukça yakın bir mesafede gerçekleşmektedir. Aşırı ısınma, sulama ve diğer amaçlı su alımlarının etkisi ile göllerimizdeki su çekilmeleri sonucu kopan iğne ile donatılmış olan küspeli takımlar ortaya çıktığında küspe kokusuna gelen büyük baş hayvanlar tarafından yenmektedir. Bir çok büyük baş hayvanın telef olduğu şikayetlerinin KKGM tarafından değerlendirilmesi sonucu küspeli olta takımı ile avcılık yasaklanmış olup, avlanılacak balığı yemlemek maksadı ile presli küspe veya küspe tozunun olta iğnesi ile ilişkilendirmeden kullanımında bir sakınca ve yasaklama yoktur.

böyle bişi bana fantazi gibi geliyo.bir yerde daha okumuştum.her halde pelikandı onun ağzınada girmiş iğneler küspeli oltaymış..zaten küspeli olyatı sevmem bence sakıncası yokSiyirdim

Uzun_ahmet yazdı:Yasak yasak yasak yasaklar ne için koyulur. SiyirdimSiyirdim
ne için konacak uzunlar uysun diyeSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:böyle bişi bana fantazi gibi geliyo.bir yerde daha okumuştum.her halde pelikandı onun ağzınada girmiş iğneler küspeli oltaymış..zaten küspeli olyatı sevmem bence sakıncası yokSiyirdim

ne için konacak uzunlar uysun diyeSiyirdim

Uzunlarmı, ne alaka, ben zaten küspeli oltayı bıraktığımda daha bu tür yasağın adı bile okunmuyordu, küspelinin yasağını başlatan benim..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
merhaba arkadaşlar.Bu konu gerçekten çok kafa karıştırmıştı.Ama bana o zaman gelen maildede açıkça küspeli olta kullanmak yasak denmişti.Aynı maili buraya yapıştırıyorum.

Amatör Balıkçılık
Kimden: Cihan Toslak (cihant@kkgm.gov.tr)
Gönderme tarihi:
22 Eylül 2008 Pazartesi 09:25:27

Kime:
serenay66@hotmail.com

Merhaba Metin Bey;

2/2 Numaralı Tebliğin 15'inci madesi 2'nci fıkrasında yer alan "Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır." ifadesinde nelerin yasak olduğunun anlaşılamadığı ve anlam karışıklığı yaşandığını bildiren yazınız incelendi.

Bu madde de sadece yasak olan av araçaları sayılmaktadır.
buna göre ;
- Küspeli olta,
- parakete,
- sualtı tüfeği,
- zıpkın,
- yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile
- pinter,
- sepet gibi tuzaklar
kullanılması yasaktır."

Ek tebliğle bu ifade daha anlaşılır bir şekilde yeniden düzenlenecektir.

İyi günler dilerim.

Eski Madde ( Kafa Karıştıran Madde)

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

Yeni Madde

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kurbağa (balon) balığı hakkında bilmediklerim.. dodidodi 9 2,728 10-10-2011, 03:55
Son Yorum: merttekol
  hayalet avcılık hakkında AFALA 20 7,018 06-06-2011, 08:44
Son Yorum: hasansenturk72
  Mırmır hakkında yardım Erkan123 20 4,669 18-01-2011, 23:14
Son Yorum: Erkan123
  Bazı Balıkların Yaş, Ağırlık ve Boy Oranları Hakkında Boğaziçi 10 2,943 26-11-2007, 11:22
Son Yorum: ANTALYALI07
  Balıklar hakkında ilginç bilgiler LeVrEkCi 6 2,760 06-10-2007, 02:13
Son Yorum: beyazgolge55
  Balıkçılık Hakkında Herşey... AFALA 21 4,689 24-03-2007, 11:59
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Abant ta bu sezon av yasak kaptan1414 7 2,498 24-03-2007, 10:59
Son Yorum: AFALA
  iç işleri bakanlığının tırıvırı hakkında yayınladığı bir yazı tito_adnan 13 3,518 20-02-2007, 13:48
Son Yorum: bahri ozmen
  yayın balıgı hakkında LeVrEkCi 17 3,466 04-11-2006, 00:03
Son Yorum: LeVrEkCi
  balıklar hakkında ilginç bilgiler LeVrEkCi 5 2,217 02-11-2006, 22:12
Son Yorum: GÖKSEN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi