Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sirti ve kalamar avi
Albatros-gr yazdı:tesekkurler hocam..
olurmu? Orhan abi ile nobetlese kalamar avi yapiyoruzSiyirdim.. o tuttugunda biz tutmuyoruz....Siyirdim
sizlerede rastgele

tesekkurler Orhan abi..
son defa paragat topladigimda,kalamar yenigi baliklar vardi...oradan aklima geldi..kalamar avi..
ada beyi ne oluyor?....
sizlerede rastgele

Aşağıdaki balıkHappy

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Aşağıdaki balıkHappy
abi..iskorpit(bizde skorpios derler)degil mi o balik?
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:abi..iskorpit(bizde skorpios derler)degil mi o balik?

Aynen FarukSeerf
Bornova - izmir
Bul
Faruk abicim yine güzel bir gün geçirmişsin.Seerf

Bu görüntüleri gördükten sonra sabah sabah çalışmak bayağı bir zor olacak Snifsinf
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
faruk abi balık ve mezeyi beraber tutmuşsun akşama masa şen olmuştur artık GulumseSeerfşu kalamarı ben burada tutamıyorum ya içime dert oluyor her kalamar gördüğümde,
aslında 2 kez denk geldi var demekki ama nasıl tutacagımı bilmediğimden bir türlü beceremedim şansa çapariye geldi 2 kez Gulumse,
afiyet olsun rastgele Alkis
Bul
abi, hayırlı olsun. kalamarlar güzel. devamını dilerim.
[SIGPIC][/SIGPIC]
önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
Bul
Salih Reis yazdı:Faruk abicim yine güzel bir gün geçirmişsin.

Bu görüntüleri gördükten sonra sabah sabah çalışmak bayağı bir zor olacak Snifsinf
tesekkurler Salih..
insallah yakin zamanda sendse bu gibi goruntulerin icinde bulunursun..
rastgele
LeVrEkCi yazdı:faruk abi balık ve mezeyi beraber tutmuşsun akşama masa şen olmuştur artık u kalamarı ben burada tutamıyorum ya içime dert oluyor her kalamar gördüğümde,
aslında 2 kez denk geldi var demekki ama nasıl tutacagımı bilmediğimden bir türlü beceremedim şansa çapariye geldi 2 kez Gulumse,
afiyet olsun rastgele Alkis
tesekkurler Nihat..
eger capariye denk gelmisse,zaten capari saatinde oluyor...kesin sizin oralar da vardir..
gunesin batmasina yarim saat kala,ve ozellikle gunes battiktan sonra,hala aydinlik oldugu bir yarim saat bir sey oluyor ya..iste o kalamarin vurdugu en guzel saat..tabbi karanlik bastiginda da oynamasi cok defa devam ediyor
kalamar dip zemin eristelik olan meralarda olur...bizim burada boyle
bu sahteleri dibe salirsin,ayni capari gibi,ve daha hafif sallarsin..hatta bu konumda da dedigim gibi,deniz dalgali ise sallamadan,teknenin sallanmasi ile de tutuluyor...
kalamar tutuldugunda balik gibi vurmuyor..olta elinde dibe takmis gibi agirlasiyor...ve yukari cekiyorsun...ha unutmadan biz burada kalamari hep dipte aliyoruz..olta kursunu,dibe degdiginde,yarim metre yukari cekip salliyorsun..(kursunu biraz agir koyuyorsun)
biz burada 20-25 metre kadar derinliklerde tutuyoruz..senin avlanacagin meralarda belki daha derinlerde de olur.
kalamari tekneye alirken ,dikkat et,cunku boyali su atiyor...ben elimle suyun icinde iken aliyorum...ensesinden tutup...hafif bogaz kisminda sert bastiriyorum boylece boya atmasini engelliyorum...veya kepce ile de alinmasi bir cozum..

sahtelerim asagida..bunlar iyi is yapiyor...
sadece kostekleri kisa bagla..beden uzerinde donmesin..
daha kurnaz thiolar ustasi olan Orhan abide..Alkis
rastgeleSeerf

[Resim: attachment.php?attachmentid=21387&stc=1&...1254340489]

naxos 5 yazdı:abi, hayırlı olsun. kalamarlar güzel. devamını dilerim.
tesekkurler Hakan..
bunlardan sizin onunuzde de var..
kursunluk aciklarina cik..capari yaptiginiz meralarda 20-25 metreyi bul gerisi kolay..
afiyet olsun..Seerf
tazesi cokta lezzetli oluyor haniSeerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
köstekler ne kadar kısa olsun faruk abi,
ben bunu hazırlayayım her çapariye çıktıgımda esnek spin kamışla sallandırayım o tek başına sallansın dursun bizim burada tutmam lazım kalamarları.
Bul
LeVrEkCi yazdı:köstekler ne kadar kısa olsun faruk abi,
ben bunu hazırlayayım her çapariye çıktıgımda esnek spin kamışla sallandırayım o tek başına sallansın dursun bizim burada tutmam lazım kalamarları.
spin kamis cok esnek oluyor degilmi?eger buyuk bir tane gelirse ,kamisin zarar gormesin..daha sertce olan bir kamis ta olabilir.
ben yalnis iken teknede ..bu dedigini uyguluyorum..bakma dun hazirlikli degildim..kalamar oldugunu bilmiyordum..ilk avimdi..kamis cok guzel netice veriyor..sadece ,akintivarsa dikkat et..kalamar ve capari oltalari birbirine karismasin..yani kamisi teknenin bir ucuna koy..
kostege gelince..en fazla 7-10 cm kadar..40 lik misine ile bagliyorum kostekleri
belki de daha az..bak asagidaki fotoda az da olsa belli oluyor,,dikkatli baktiginda

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
tamamdır abi şimdi çözdüm olayı bundan sonra her çapari avımda bir köşede kalamar oltamda denizde olsun bir yer var ozanlarla gittiğimizde derinden birden sığlaşan yani muhtemelen kaya tepesi olan bir yer orada hayatımda ilk kez bizim orada tutulan mercanları tutmuştuk ve aynı yerde kalamarda denk gelmişti 2 sene evvel.
2 tane kalamar rapalam var 2 tane daha alayım deneyeyim bakalım.
ailece kalamara bayılırız bu işi bir becerirsem harika olacak.teşekkürler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  maydanozda sırtı-5- yycolak 83 15,791 25-02-2013, 12:26
Son Yorum: MeRcAnCevat
  Sert Lodoslardan sonra sırtı avında gelen palamutlar. 13 Aralık 2012 Torik Orhanbaba 40 5,685 20-12-2012, 11:39
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  22.10.2012 Tahsin-Bahadır,sırtı tahsinmersin 23 3,318 28-10-2012, 11:11
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Maydanoz'da Sırtı ile Turna ALTAYLI 37 5,978 16-05-2012, 08:45
Son Yorum: yycolak
  Maydanozda sırtı -2- yycolak 103 11,809 22-12-2011, 18:39
  Maydanozda sırtı... yycolak 145 14,354 28-09-2011, 23:42
  Biraz kalamar orhanekmekci 26 4,032 08-09-2011, 14:46
  Az sirti,az yemli Albatros-gr 33 5,697 26-04-2011, 21:10